Mezőkövesd – Kisvárda: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 29.
Mezőkövesd
Teljesítmény:
V N N N D
  • Mezőkövesdi Stadion
  • Október 03. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Kisvárda
Teljesítmény:
N N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Elég kiszámíthatatlanná vált az idei magyar első osztályú mezőny, az idei meccsek olyan elképesztő eredményeket hoznak, hogy néha csak kapkodom a fejem. Épp ezért félve bár, de belevágok a Mezőkövesd – Kisvárda meccsbe.

A Fradi és a Vidi kivételével egy veretlen csapat sincs, a tavalyi kupagyőztes az utolsó helyen, a dobogón a Zete, az élen a Puskás… Szóval, ti is értitek, mire gondolok.

De semmi gond, előbb vagy utóbb kirajzolódik egy tisztább kép a fejünkben és akkor már könnyebb lesz. Addig pedig fogakat összeszorítani, mert rázós meccsek lesznek.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Puskás Akadémia – Mezőkövesd

Tartalékosan volt kénytelen pályára lépni Kuttor Attila csapata Felcsúton, hiszen többek között Szappanos és Besirovics sem léphetett pályára, csakhogy a legjobbakat említsem.

Röviddel a mérkőzés elkezdése után aztán megsérült a Puskásból is valaki, név szerint Joao Nunes. Meskhivel ütközött a nyáron igazolt portugál védő, ezt követően pedig mozdulatlanul feküdt a füvön. Nagy volt az ijedtség, szerencsére aztán saját lábán tudta elhagyni a pályát, de folytatni természetesen nem tudta.

Az első félidőben inkább a küzdelem dominált, lehetőségekről nem nagyon tudok írni. Előzetesen döntetlent tippeltem a meccsen (bár akkor még nem lehetett tudni a Kövesd sérültjeiről) és valóban egy ikszes meccsnek tűnt, de a Puskás jóval többet tett a győzelemért, Cseriék nem nagyon tudtak mit tenni a pályán.

A mérkőzést a román Alexandru Baluta gólja döntötte el. Deutsch László szaladt el a bal szélen, középre passzolt labdájába beleért egy sárga mezes, ami így a túloldalon az akciót követő Balutához került, ő pedig az üres kapuba passzolt. Hogy miért volt üres a kapu? Mert a Szappanost helyettesítő Ryabenko megpróbálta elcsípni a beadást, tette mindezt sikertelenül.

Több lehetősége volt végleg eldönteni a mérkőzést Hornyák Zsolt csapatának, azonban a kínálkozó lehetőségekkel nem tudtak élni. Sőt, a végén majdnem sor került az egyenlítésre, Cseri beadása után Berecz Zsombor előtt adódott helyzet, de a Fehérvárról szerződtetett támadó középpályás végül mellé durrantott.

Kuttor elmondta, hogy ezzel a játékkal még az egy pontot sem érdemelték meg. De hozzá kell tenni, hogy ilyen összeállításban valószínűleg soha nem léptek még pályára.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.09.OTP Bank Liga
kisvárda
1:1
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2020.01.25.OTP Bank Liga
mezőkövesd
1:0
kisvárda
OTP Bank Liga
2019.09.14.OTP Bank Liga
kisvárda
1:2
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2019.05.19.OTP Bank Liga
kisvárda
2:1
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2019.02.23.OTP Bank Liga
mezőkövesd
2:2
kisvárda
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Újpest – Kisvárda

Na, az ilyen meccsek miatt mondom azt, hogy teljesen feje tetejére állt az NB1. Az Újpest hazai pályán szenvedett vereséget a Kisvárdától, méghozzá úgy, hogy négy gólt kaptak. A vendégek győzelmére 4 körüli oddsot adtak a bukik, teljesen váratlan eredmény született a Szusza Ferenc Stadionban.

Akár egy gyors Újpest góllal is kezdődhetett volna a találkozó, a 9. percben Nwobodo lépett meg a baloldalon, tökéletesen tette középre a labdát az érkező Perosevicnek, de a csatár nagy helyzetben fölé lőtt. Pedig nem volt ez egy megoldhatatlan feladat. És 1-0 helyett 0-1 lett két perccel később: Claudiu Bumbát nem őrizték elég szorosan, ő kapott labdát 15 méterre a kaputól, átvette és az összezáró újpesti védők között a jobb alsóba lőtt. Banai valószínűleg semmit nem látott az egészből.

És ha egy üzlet beindul… A 24. percben Bumba futott el a szélen, nagyon simán verte meg a vele szemben álló Csongvait, beadását Simovic fejelte a kapuba, 0-2.

Hidegzuhany újpesti részről, de a második kapott gól inkább feltüzelte a lila-fehéreket, ugyanis a 28. percben visszatért a remény. Bumba újfent adott egy gólpasszt, hátra passzolt labdájára Perosevic csapott le, majd Dombó mellett a hálóba lőtt. 1-2.

A kétgólos hátrányból még az első félidőben sikerült felállni, ismét Perosevic szerzett gólt, 17 méteres lövését nem tudta védeni Dombó. Ez pedig a 40. perc eseménye volt.

Döntetlennel vonultak pihenőre a játékosok, panasz nem érhette az első félidőt.

A másodikat sem… Kisvárdai részről. Az 59. percben az előre húzódó Rubus egy pontrúgás után ismét a vendégeket juttatta előnyhöz, majd öt perccel később ismét betaláltak, Datkovic, a balbekk is gólt szerzett.

Amit az Újpest az első félidőben felépített és visszahozott a nulláról, most 5 perc alatt összedőlt.

Innen viszont már nem tudott felállni Rogan együttese, megérdemelt sikert arattak Supkáék.

Összefoglalás

Azért vagyok bajban, mert nem tudom, hogy állnak a sérültek a Mezőkövesdnél. Pedig felmentem a hivatalos oldalukra is, sőt, még a legnagyobb közösségi oldalon is nézelődtem, hátha van valami infó. Egyes hírek szerint a játékosok azért hiányoztak, mert elkapták a koronavírust, de ezt nem erősítették meg a matyóföldiek.

Így, tartalékosan egyértelműen a Kisvárda sikerét mondanám, de tényleg, tanácstalan vagyok. Van azonban egy olyan tipp, amely akkor is ül, ha a legjobbak lépnek pályára, és akkor is, ha tartalékosan kénytelenek szembenézni Vianáékkal.

Ez pedig a gólok száma.

Nyolc alkalommal találkoztak négyszer végeztek 2,5 fölött, négyszer alatta. És senkit ne tévesszen meg az Újpest ellen rúgott négy gól, a többi bajnokijukon összesen háromszor találtak be.

Így hát a verdikt: Nem várok sok gólt ezúttal, ez számomra egy egygólos meccs. De… A magyar NB1-ben már sosem lehet tudni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső