MTK – Budafok: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 29.
MTK
Teljesítmény:
V N V D N
  • Hidegkuti Nándor
  • Október 02. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Budafok
Teljesítmény:
N V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sérüléshullám sújtja az MTK csapatát, ez pedig most már az eredményeiken is látszik. A hétvégén Tolna megyébe, a Pakshoz látogattak és habár a zöld-fehérek rossz formában vannak, volt félnivalója Michael Borisnak. Bognár György felrázta a csapatát és ez egy súlyos zakót jelentett a fővárosi újoncnak.

Mostani ellenfelük a másik újonc lesz, akik ugyanúgy két vereség után lépnek pályára. Mármint két bajnoki vereség után, mert a kupában mind az MTK, mind a Budafok győzni tudott.

A bajnokság azonban más tészta, lássuk hát, mire számíthatunk az MTK – Budafok meccsen!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Paks – MTK

Bognár György bemutatkozó mérkőzésére került sor az MTK ellen, Osztermájer Gábort azután küldték el a Pakstól, hogy az első négy fordulóban nyeretlen maradt a gárda, majd a kupában is nagyon nehezen született meg a győzelem egy alacsonyabb ligás csapat ellen.

Az MTK-nál sem volt minden felhőtlen Katona Máté és Myke Bouard Ramos is kiesett a teljes szezonra, őket a napokban pótolta a vezetőség: Szerbiából, az FK Indjijától szerződtették, de bemutatkozására a karantén szabályok miatt még várni kell.

De egyelőre térjünk vissza a Paks elleni meccsre, amely a vártnál sokkal, de sokkal simább lett. Ebben persze óriási szerepet játszott az, hogy közel egy órát emberhátrányban játszottak a kék-fehérek. Baki Ákos három perc alatt szedett össze kettő sárga lapot (egyikre sem lehetett azt mondani, hogy jogtalan), a második sárgával ráadásul még egy tizenegyest is összehozott, duplán hátrányba hozva a csapatot.

A tizenegyest Hahn János értékesítette simán, így félidőben vezettek a hazaiak.

Még az első félidőben próbálta rendezni a sorokat Michael Boris, lekapta a középcsatár Bíró Bencét és a nyáron igazolt Ferreirát küldte pályára.

Azonban az emberhátrány meglátszott a második játékrészben, ennek pedig egy fölényes paksi győzelem lett a vége.

Már a játékrész elején eldöntötték a meccset a hazaiak, betaláltak előbb az 52. percben (a védelem nem tudott felszabadítani, Szakály pedig ezt ki tudta használni) majd az 57.-ben is (Ikenne-King szabálytalankodott, ismét Hahn rúghatott büntetőt).

Pörögtek az események, a 64. percben jöhetett volna egy újabb paksi gól, de Mijatovics résen volt, a túloldalon pedig két szépítési lehetőség is akadt, de egyszer a kapufa, egyszer pedig Holczer kapus hiúsította ezt meg.

A mérkőzés legvégére aztán összehozták Hahn mesterhármasát, de ez nem a csapattársak, hanem az MTK kapusának „érdeme”. Egy hazaadott labdát hosszan vett át, Hahn lecsapott rá és kapuba lőtt.

4-0, szabályos kiütés. Jól sikerült Bognár György bemutatkozó meccse.

Előző meccs eredménye
2019.10.20.Merkantil Bank Liga
mtk
2:1
budafoki mte
Merkantil Bank Liga
2018.03.16.Merkantil Bank Liga
budafoki mte
2:3
mtk
Merkantil Bank Liga
2017.08.27.Merkantil Bank Liga
mtk
4:1
budafoki mte
Merkantil Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mezőkövesd – Budafok

A Mezőkövesd nem játszik rosszul az új szezonban sem, habár a koncentrációval voltak problémák. Vagy a meccs elején nem tudtak felpörögni, vagy a meccs végére fáradtak el fejben, így a várt eredmények nem igazán jöttek. Erre a meccsre hazai győzelmet tippeltem, de csak akkor, ha fejben végig odateszik magukat.

Ha az első félidőben Kuttor Attila tanítványai 2-3 gólt szereznek, egy szót sem szólhatott volna a vendég Budafok. Egyre másra jöttek a lehetőségek, de még nyolc méterről sem sikerült eltalálni a kaput, vagy pont odaért egy védő lába. A lényeg, hogy a félidőig nem esett gól.

A másodikban is csak egy, de az tényleg nagyon szép volt. Nesterov szerzett labdát a saját térfelén (létfontosságú közbelépés volt, ha nem sikerül, gólhelyzetbe kerülhettek volna a vendégek), majd Berecz pazar labdával indította a szélen elfutó Besirovicot. A bosnyák játékos középre nézett és Serderov elé tálalt, aki közelről nem hibázott. Mintaszerű kontra volt, három érintésből nagyjából gólt szereztek.

A koncentráció a végére alábbhagyott, három lehetősége is volt a Budafoknak, de Szappanos mindhármat kivédte.

Így maradt az 1-0, amely a meccs egészét nézve igen, megérdemelt, de megint majdnem ráfaragtak a kövesdiek a könnyelműségükre.

Összefoglalás

Az MTK új csatárára még nem számíthat, így valószínűleg ugyanúgy a Gera, Bíró, Schön hármassal vágnak neki a meccsnek.

Egyelőre a tabella még elég szoros, köszönhető ez annak is, hogy sok meglepetéseredmény született. A Kispestiek utolsó helye számomra például döbbenet. A Budafok helyezése már reális lehet, az első forduló óta képtelenek nyerni és a mutatott játék sincs rendben.

A Vidinek kijött a lépés ellenük, négy gólig meg sem álltak és a Mezőkövesd is megszórhatta volna őket.

Szerencséjük viszont, hogy az MTK sincs túl jó formában, a kiesett játékosok fontos szerepet játszottak a csapatban, az ő pótlásukat még nem sikerült megoldani egyelőre.

A tavalyi csonka szezonban egyszer találkoztak, ekkor 2-1-re nyertek a kék-fehérek, a gólokat Katona Máté és Lencse László szerezték hazai oldalon, Micsinai a vendégeknél. Utóbbi játékos eddig nem nagyon kapott szerepet az NB1-ben, Lencse is 6 játékperccel büszkélkedhet, Katona pedig lesérült.

Így azt mondom, meg lehet fogni az MTK-t, de azért csalóka az a 4-0, ki tudja, mi lett volna az eredmény, ha nem állítják ki Bakit.

Azt szinte biztosra veszem, hogy esnek majd gólok, így nem a végeredményt tippelem meg. Ki tudja, mennyire tudták összeszedni magukat a felek, az over 2,5 viszont jól fizet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső