Mezőkövesd – Zalaegerszeg: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 05.
Mezőkövesd
Teljesítmény:
N N V D V
  • Mezőkövesdi Stadion
  • Augusztus 07. 17:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
D N V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó tippünk következik szombatról, az OTP Bank Ligából. Két olyan együttest veszünk górcső alá, akik veretlenek. Ez nem nagy kunszt, hiszen egy forduló ment el a bajnokságból, de ha megnézzük, hogy kik ellen nem kaptak ki, akkor máris értékesebbé válik a fenti mondat. A Zalaegerszeg otthon fogadta a bajnoki álmokat szövögető MOL Fehérvár FC-t, de ismét az derült ki, hogy ez az álom az is marad Szabicsék számára.

A Mezőkövesd pedig Paksra látogatott, ahol egy felettébb izgalmas és fordulatokkal teli mérkőzésen 3-2-re legyőzték a tavalyi bajnokság negyedik helyezettjét. Most Matyóföldön, hazai pályán kell bizonyítani, Pintér Attila együttese a győzelemért lép pályára, az előzetes oddsok alapján pedig erre nekik van nagyobb esélyük.

A Zete szinte minden évben újjáépül, nagyjából ez most is így történt. Új vezetőedző, távozó sportigazgató, új arcok a pályán és a kispadon, szóval ez olyan tipikusan zetés.

A csütörtököt a Mezőkövesd – Zalaegerszeg tippjével zárjuk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Paks – Mezőkövesd

Alapjáraton abban biztosak voltunk, hogy a gólszám eléri a 2,5-et, erre a Paks volt a garancia, akik tavaly 76 gólos rekordot adtak a történelemkönyveknek. De arra nem számítottunk, hogy a Kövesd még náluk is több gólt lő. Márpedig ezúttal ez így volt.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, hiszen a vezetést ők szerezték meg: A 21. percben a jobboldalon vezetett akció végén Nagy Dániel középre lőtt labdájára Dino Besirovic érkezett tökéletes ütemben, megelőzte védőjét, Lorentz Mártont, és a kapus, valamint a baloldali kapufa közé fejelt.

Egy perccel később Nagy párharcnak lehettünk szemtanúi, a szó szoros értelmében. Nagy Dániel fejelt, Nagy Gergely védett.

A félidő vége a Paksé volt, előbb a 43. percben Ádám Martin centikkel fejelte mellé Sajbán beadását.

Aztán a lefújás előtt jött egy történelmi tett: Az első VAR által megítélt tizenegyes. Egy szögletnél Katanec rántotta le Sajbánt, ami az előttük nézelődő játékvezető figyelmét elkerülte – takarásban voltak -, ám a Nagy Testvér látott, szólt, jöhetett a büntető, amit Haraszti Zsolt a jobboldali kapufára lőtt, nem sikerült egyenlíteni.

Ezt a szünet után egyből megbüntette a Mezőkövesd, ismét Lorentz mellől rúgtak gólt, de most nem Besirovic, hanem Marin Jurina.

Kilátástalannak tűnt a helyzet, de Sajbán Máté az 54. percben laposan, spiccel visszahozta a reményeket.

Nem volt mese, be kellett vetni a csodafegyvert Bognár Györgynek, így jött az előző idény gólkirálya, Hahn János, aki hamar be is köszönt, a 76. percben – tíz perccel pályára lépését követően – gyönyörű egyéni akció végén 2-2-re módosított. Ám mielőtt túlságosan fellelkesültek volna a paksiak, jött egy másik csereember, a nyáron igazolt román, Andreas Calcan szinte első labdaérintéséből győztes gólt szerzett.

Unatkozni nem volt időnk, kifejezetten élvezetes mérkőzésen nyert a sárgamezes Pintér-had.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.03.OTP Bank Liga
mezőkövesd
2:0
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2020.12.05.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
3:0
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2020.08.21.OTP Bank Liga
mezőkövesd
1:1
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2020.02.29.OTP Bank Liga
mezőkövesd
1:2
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2019.11.09.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
1:1
mezőkövesd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Zalaegerszeg

A begipszelt lábú Waltner Róbert feszülten, egy lábon, mankók segítségével figyelte az övéit a bemelegítés közben, aggodalma nem volt alaptalan, a MOL Fehérvár FC volt az ellenfél. Tavaly – akkor még Boér Gábor vezetésével – egy nagyszerű 3-3-as meccset láthattunk, és nekünk most is adott volt, hogy a meccsen pontosztozkodás lesz.

Így is lett. A rendkívül felázott, rossz talajú pályán a játékosok küzdöttek, de ilyen körülmények között nagyon nehéz jó futballt játszani. A csapatoknak ez nem is nagyon sikerült.

Az első félidőben két komolyabb Vidi és egy Zete lehetőséget jegyeztünk fel. Nikolics Nemanja volt az első „elkövető” ő egy centerezést öt méterről belsőzött mellé, őt pedig Fiola Attila követte, aki egy cselsorozat végén gondolta úgy, ha már kikaparta magának a gesztenyét, akkor be is fejezi az akciót. Fölé durrantott, pedig mellette Nego Loic várta a labdát. Mindenesetre a francia-magyar nem leszúrta a védőt, hanem tapssal bíztatta.

A Zete részéről egy Zimonyi Dávid fejes akadt be majdnem, a jobboldali kapufát szinte súrolta a labda – ám csak kívülről.

Alig kezdődött el a második játékrész, jött az első gól, amelyet ifj. Dárdai Pál szerzett. Szögletet végzett el a Vidi, amelyet még ki tudtak rúgni a kékmezesek, ám nem elég hosszan. Dárdai 16 méterről, a labdát jól eltalálva bombázott a kapuba.

Az eredmény viszont nem 0-1 maradt, mert egy szerencsés – a VAR által is vizsgált – szituáció végén Babati Benjámin kiegyenlített. Babati évek óta húzza ki a bajból csapatát, ezúttal is ő bizonyult nyerőembernek.

Ahogy tavaly ősszel, a nyitófordulóban, úgy most sem bírt egymással a zalegerszegi és székesfehérvári csapat.

Összefoglalás

Tavaly a két együttes három összecsapásából kettő Mezőkövesden volt, egy pedig Zalaegerszegen. A pontokon igazságosan megosztoztak: Egyet a Kövesd nyert, egyet a Zete, egy meg döntetlen lett.

Utolsó két meccsükön mindig csak a hazai gárda talált be, előtte viszont többször is ment az adok-kapok.

Az tisztán látszik, hogy Pintér remekül összerakta ezt az együttest, ha nincs a két rövidzárlat, simábban is nyerhettek volna Pakson. A védekezésen tehát van még mit csiszolni, a Zete ellen azonban a győzelem lehet a cél.

Ha úgy tudnak játszani, ahogy tették azt az Atomvárosban, akkor ez meg is kell, hogy legyen. Mondanánk, hogy a Zete bravúrt hajtott végre, hiszen egy erősebbnek gondolt, előrébb rangsorolt együttessel ikszeltek, ám a MOL Fehérvár FC – dacára, hogy a szezon eleje van – gödörben van, belső feszültségek gátolják a fejlődést, így mégsem akkora szó ez. Nyilván, ez csak a mi véleményünk.

Nem annyira mérvadó hát, illetve a szokásos első fordulós össze-visszaság ezúttal is jellemző volt az OTP Bank Ligára.

Talán ezután a forduló után már sokkal okosabbak leszünk, most viszont az intuíciónk, és a kapott információink alapján azt mondjuk: A mérkőzést a Mezőkövesd fogja megnyerni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső