Middlesbrough – Luton: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 08.
Middlesbrough
Teljesítmény:
N N N D N
  • Riverside
  • December 10. 16:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Luton
Teljesítmény:
D V N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Most, hogy megvagyunk a világbajnoki meccsekkel, mehetünk is az angolokhoz. Nem a válogatotthoz, róluk az imént beszéltünk, hanem az angol másodosztályba, ahol szombaton teljes fordulót rendeznek. Pár meccs már szóba került, de már a hét elején eldöntöttük, mindegyikről írni fogunk, ha már a VB-meccsdömping véget ért.

Ezúttal négy találkozó jön, holnap pedig a maradék három, amiről még nem esett szó. A Middlesbrough – Luton meccsel kezdjük, amit nem lesz könnyű megtippelni. A Middlesbroughról azt tartották, jó esélyük van a feljutást kivívni. A bukmékerek egészen odáig merészkedtek, hogy a Norwich és a Watford mögött őket tartották a harmadik feljutónak. De az még a szezon előtt volt. Amikor a Boro még nem mutatott semmit. Miután elkezdődött a bajnokság, a bukik már nem így gondolták.

A Boro járt nagyon lent is, de mióta Chris Wildert elküldték a kispadról, történt némi haladás velük kapcsolatban, megindultak felfelé a tabellán. Ellenfelük a Luton, amely tavaly majdnem feljutott, nem sok híja volt ennek, a rájátszásban ejtették ki őket. Idén már nem annyira megy a szekér, mint akkor.

De még mindig nem rossz csapat az övék. A bet365 tippmesterei szerint a Boro esélyesebb. A hazai győzelem 1.85-öt ér most, a döntetlen ennek kereken 2-szerese, míg a vendégek sikere majdnem a triplája.

A mai napon még tehát három Championship-meccs jön, köztük Callum Styles csapatával, a Millwall-lal.

Middlesbrough

Miközben az ország az esti meccset várja, kapnak egy kis előételt a Championship meccseinek formájában. A Middlesbrough nehéz szezonkezdésen van túl, a helyzet most kezd el javulni. Chris Wilderrel a cél egyértelműen a feljutás volt, miután már tavaly is a play-off közelében végeztek.

Azonban annyira gyengén kezdtek, hogy sokan lemondtak arról, a Boronak köze lehet majd az élmezőnyhöz. Wildert menesztették, a helyére ideiglenesen jött az uruguayi Percovich, akiről azt gondoltuk, hogy akár végleges megoldás is lehet. De a Boronál már régóta kinézték Michael Carricket, a Manchester United korábbi játékosát – és megbízott edzőjét. Hosszasan zajlottak a megbeszélések, mire az exközéppályás beadta a derekát.

A bemutatkozó meccse nem sikerült jól, kikaptak a Prestontól, azóta viszont szép eredményeket hoznak. Megverték a Hullt, majd ikszeltek a Bristollal, novemberben az utolsó két meccsüket győzelemmel zárták: A Blackpool elleni még nyugodtan nevezhető papírformának, de a Norwich ellen aratott idegenbeli siker már bravúrkategória.

A Middlesbrough a kiesőzónából felkapaszkodott a középmezőnybe. Jelen pillanatban a 15. helyen állnak, de egy győzelemre a 10. pozíció. Igaz, közben a kiesést jelentő 22. hely is csak négy pontnyira van.

De jelenleg ők a Championship egyik legjobb formában levő együttese, és Carrick vezetésével megcélozhatják a felsőházat. Tavasszal aztán kiderül, hogy mire mehet még ez a csapat…

21 meccsükből 7-et nyertek meg, 6-szor ikszeltek és 8-szor kaptak ki. Ez 27 pontot eredményezett, amiből 14-et, kicsivel több mint a felét szerezték otthon. Mérlegük 3-5-2.

Lehet, hogy beindult a szekér, de inkább idegenben jönnek a győzelmek, utolsó öt hazai meccsén a csapat egy győzelmet aratott, mellette háromszor ikszelt és egyszer kikapott.

A szünet alatt a Boro játszott egy felkészülési meccset, a Hibernian együtteséhez látogattak, és nyertek ellenük 2-0-ra. A gólokat Akpom és Finch szerezték. Carrick örülhet, egyetlen sérültje sincs, viszont az nagy kérdés, hogy a világbajnokságon részt vevő játékosaira számíthat-e már. Én eddig mindig úgy vettem, hogy akik Katarban játszottak, kapnak klubjuktól egy kis pihenőt. Most is ezt gondolom, aztán persze majd kiderül, egyelőre konkrét információ nincs arról, hogy az ausztrál középpályás, Riley McGree lesz vagy sem… Carrick bizonyos szempontból örülhet, két játékosát sem vitték el, így Zack Steffen és Matthew Hoppe ott lehet a kezdőcsapatban.

A várható kezdőcsapat:

Steffen – Smith, Fry, Lenihan, Giles – Howson, Hackney – Jones, Akpom, Crooks – Forss

Egymás elleni meccsek:

A két együttes már egy ideje a másodosztályban szerepel, szóval gyakran találkoztak egymással, évente minimum kétszer. A csapatok közti mérleg kifejezetten kiegyenlített, hiszen kétszer a Boro, kétszer a Luton nyert, egy meccsük pedig döntetlen lett.

A tavalyi évben ősszel a Luton nyert 3-1-re, tavasszal a Middlesbrough. Ezekben a meccsekben az a közös, hogy mindkétszer a hazai csapat győzött. Idegenben 2020-ban volt sikere a Lutonnak, akkor 1-0-ra nyertek.

Ha már a Riverside-beli meccsek szóba kerültek: Ritka alkalmak egyike volt az előbb említett meccs, mert javarészt a Middlesbrough szokott győzni otthon. Az is igaz, hogy az elmúlt húsz évben három meccs volt ebben a stadionban…

Előző 5 meccs eredménye
2022.03.05.Championship
middlesbrough
2:1
luton
Championship
2021.11.02.Championship
luton
3:1
middlesbrough
Championship
2021.05.01.Championship
luton
1:1
middlesbrough
Championship
2020.12.16.Championship
middlesbrough
1:0
luton
Championship
2020.02.15.Championship
middlesbrough
0:1
luton
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Luton

Egy kicsit azért visszaesett a Luton, a tavalyihoz képest mindenképp. A csapat, amelyet szóba hoztak Ádám Martinnal, tavaly majdnem feljutott a Premier League-be, ahol már jó sok ideje nem jártak. Ám a play-off elődöntőjében már kiestek, az a Huddersfield állta az útjukat, akikről ma még lesz szó.

A Lutont nem veti fel a pénz, így nem tudnak olyan játékosokat igazolni, akik meg tudják teremteni a különbséget. És ha van is ilyen játékos, azokat hamar elkapkodják. Bár a tavalyi jó szereplés ellenére a csapat magja megmaradt, újak is érkeztek, de az eredmények mégsem jöttek.

És most, a VB előtt telt be a pohár, a Stoke elleni vereséget már nem tudták megemészteni, így Nathan Jones edzőt felállították a kispadról. A Rotherham elleni bajnokin ideiglenes edző ült a kispadon, rá öt napra pedig bejelentették Rob Edwards érkezését, aki kapott már menedzseri szerepet idén, három hónapig bírta a Watford kispadján, mielőtt kirúgták.

Nagy kérdés, hogy kevesebb mint egy hónap alatt mit tudott kifundálni. A Luton gyengélkedik, a 11. helyen vannak csak, utolsó öt meccsükön egy győzelmet arattak, három döntetlen és egy vereség mellett.

Idegenben jobban megy nekik a dolog, hiszen 30-ból 17 pontot otthonuktól távol szereztek, 5 csapatot győztek le már idén. Sok gólt nem szereznek, igaz, nem is kapnak, 9:10-zel állnak jelen pillanatban.

Edwards egy emberére biztosan nem számíthat, Dan Potts januárban térhet csak vissza. James Shea, Reece Burke, Henri Lansbury és Sonny Bradley decemberben már pályára léphet, de nem biztos, hogy már ezen a meccsen is. Szintén kérdéses, hogy Ethan Horvath játszhat-e. A VB-n Matt Turner mögött levő kapus már egy ideje visszatérhetett csapatához, de lehet, még kap egy kis pihenőt. Én azt mondanám, mivel nem játszott, és lényegében csak a hosszú utazás szól a pihenő mellett, ez egy annyira fontos meccs, hogy az amerikait a kezdőbe teszi az új menedzser.

A várható kezdőcsapat:

Horvath – Osho, Lockyer, Bell – Bree, Ruddock Mpanzu, Clark, Doughty – Campbell – Adebayo, Morris

Tippelde

A szünet nagyon jól jött a Lutonnak. Az új edzőnek volt lehetősége megismerni a keretét, és a filozófiáját átadni. Ez mondjuk nem hosszú idő, nem lesz egycsapásra jobb csapat a Luton. Azt is tegyük hozzá, Edwards hamar megbukott a Watfordnál, lehet, ez a szint még túl magas neki.

A Middlesbrough közben jó formát mutat, így ezúttal arra számítunk, hogy egy góllal jobbnak bizonyulnak. A hazai győzelem mellett két és fél gól alatti eredményt várunk.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.86 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.87 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.85 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső