FC Minsk – Zhodino : Fogadási Tippek és Vysshaya Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 27.
FC Minsk
Teljesítmény:
N V V V N
  • FC Minsk Stadion
  • Május 02. 13:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Zhodino
Teljesítmény:
D D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szombaton, május másodikán újabb három mérkőzést rendeznek a Vysshaya Liga hetedik fordulójában. A bajnokság csapatai belelendültek és az egyik legdurvább körbeverést mutatják be épp. Fél Európa őket figyeli, mikor máskor csinálnának valami különlegeset. A 14. helyen álló (nem mellesleg címvédő) Brest egy szerencsés fordulót követően 10 helyet is simán előre léphetne, ami valljuk be, nem mindennapi küzdelemről tanúskodik.

Ebben a cikkben az FC Minsk – Zhodino meccset vesszük górcső alá. Az FC Minsket a liga egyik leggyengébb csapatának minősítettem a múlt héten, úgy tűnik, kissé elhamarkodottan. Védelmemre szóljon, hogy nem számítottam arra, hogy ilyen meglepetésekkel, furcsaságokkal és sokszor mókás momentumokkal színesített ligáról fogok valaha írni.

Mi történt az előző fordulóban?

No, hát akkor kezdjük az FC Minsk meccsével, akik a kupaelődöntőbe jutott Slavia Mozyr otthonába látogattak a hétvégén. Lassan le kell arról szoknom, hogy ebben a bajnokságban az „egyértelmű” szót használjam, mégis ide kívánkozik ez a kifejezés: Egyértelműen a hazaiak voltak az esélyesek, de a látottak alapján teljesen megérdemelt vendég siker született a meccsen, és természetesen itt is voltak elképesztő bakik, de ezt már említettem… Ettől lesz igazán szerethető a Vysshaya.

Már egyből a meccs legelején vezetést szerezhettek volna a hazaiak, miután 16 (!) másodperccel a középkezdés után már a vendég kapu előtt sertepertéltek. Lövésig is eljutottak, de a labda a kapu fölött suhant el.

A játékot a pálya talaja sem könnyítette meg, nagyon mély volt, emiatt a játékosok sokat hibáztak, gyakorlatilag egymás hibáiból éltek a csapatok. Ezt a Minsk jobban használta ki, több veszélyes támadást vezettek a hazaiak ellen, akik ráadásul taktikailag sem voltak a toppon, rengetegszer tolódtak el, rengetegszer ragadtak fent és rengeteg területet hagytak az ellenfélnek, megkönnyítve a vendégek kontrajátékát egy esetleges labdaszerzést követően.

Ritkán, de azért a Mozyr is eljutott az ellenfél kapujáig, az első gólt azonban mégis a vendégek szerezték. Szerencsés találat volt ugyan, de egyáltalán nem érdemtelen, hiszen ez már a sokadik minski próbálkozás volt. Priscsepa lőtt legalább 25 méterről, gyönyörűen csavart labdáját bravúrral kapufára tudta ütni estében Baranovszki, de a kipattanó pont Gribovszki elé pattant, akinek nem volt nehéz dolga. 0-1.

A fordulást követően ismét egy Mozyr-hiba jött, a sokadik a mérkőzésen, de ezt most sikerült kihasználnia a vendégeknek. Teljesen ártalmatlan szituációban a hazaiak védője Gribovszkihoz passzolt, aki az üresen érkező Jarockit ugratta ki, ő pedig egy az egyben nem hibázott, elpasszolta Baranovszki mellett a labdát. Már a pontatlan passz is megér egy misét, de valószínűleg a teljesen üresen érkező Jarocki miatt is kaptak fejmosást a hazai játékosok Martinovics mestertől. Nagyon nehéz helyzetbe került a Mozyr és ezt javarészt maguknak köszönhették, hiszen az egész meccsen rém pontatlanul passzoltak, és bizonyosan nem ezzel a taktikai utasítással küldték őket pályára, miszerint hagyjanak sok területet az FC Minsk játékosainak.

Előző 5 meccs eredménye
2019.08.17.Vysshaya League
minsk
2:0
torpedo zhodino
Vysshaya League
2019.04.13.Vysshaya League
torpedo zhodino
1:1
minsk
Vysshaya League
2018.08.24.Vysshaya League
minsk
0:0
torpedo zhodino
Vysshaya League
2018.04.21.Vysshaya League
torpedo zhodino
2:1
minsk
Vysshaya League
2017.10.23.Vysshaya League
torpedo zhodino
1:1
minsk
Vysshaya League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Innentől nem volt más út a Slaviának, mint még jobban kitámadni és minden mindegy alapon támadni. A helyzetek jöttek, de a gólok nem, így egyre kapkodóbbá vált a játékuk. A 79. percben sikerült szépíteni és ezzel azt hihettük, új meccs kezdődik. Vladislav Zsuk engedett el egy lövést a jobb oldalról, távol a kaputól, de olyan jól helyezett lövés volt, hogy a vendégek kapusának esélye sem volt. Zsuknak ez volt az első gólja a szezonban (és úgy en bloc a Mozyrban), mind a 6 idei meccset végigjátszotta a 25 éves belorusz középpályás.

Igen, sok Mozyr-fanatikus gondolhatta, hogy visszajöhetnek a meccsbe kedvenceik, de a taktikai fegyelmezetlenség tovább folytatódott. Tény, muszáj volt kitámadniuk, ezzel pedig még több helyet hagytak az amúgy is szellős védekezésükben. Jött is a büntetés, ezzel pedig a Minsk lezárta a meccset: Rolovics és Vasziljev vezethették a labdát az egy szem Mozyr védőre, Rolovics remek ütemben passzolt társa elé, aki a kilépő kapus felett a hálóba pörgette a labdát.

Az FC Minsk számára úgy kellett ez a győzelem, mint egy falat kenyér.

A 0-0-val végződő meccsekre ritkán lehet azt mondani, hogy élvezetesek voltak, hiszen a futball lényege a gólszerzés, amelyik meccsen pedig nem születik gól, az esetek nagy részében valóban unalmas. De a Torpedo – Rukh meccsre nem lehet ezt elmondani, hiszen remek, nagy helyzetekkel, gyönyörű megoldásokkal és óriási védésekkel tarkított meccset játszottak a felek.

Kár, hogy nem lehet két csapatot is győztesnek hirdetni egy meccsen, mert ezúttal mindkét fél megérdemelte volna a győzelmet és szomorú, hogy ilyen szép meccset követően meg kell elégedniük 1-1 ponttal.

A csapatok

Egyik csapatra sem mondanám, hogy az előző mérkőzésen rosszul muzsikált volna, bár egyértelmű, hogy a Mozyr szezonbeli legrosszabb teljesítménnyel rukkolt elő a Minsk ellen. Ez viszont nem von le semmit az érdemeikből, szép gólokat, formás akciókat vezettek, teljesen egyértelműen nyertek. Az viszont nem egyértelmű, hogy ez egy egyszeri fellángolás volt vagy esetleg visszataláltak a helyes útra?

A Torpedo döntetlenje elsőre meglepő volt, bár úgy tűnik, a harmadik újonc meg fog ragadni az első osztályban, így ez a Rukh elleni egy pont is sokat érhet. A BATE elleni döntetlen alkalmával alig tudtak eljutni az ellenfél kapujáig, most viszont számtalanszor a Rukh tizenhatosán belül találták magukat, de gólt nem sikerült szerezni, zsinórban másodszor.

Kérdés, milyen napot fognak ki a csapatok, mert ők tényleg azon csapatok közé tartoznak, akiknek elképesztően hullámzó a teljesítményük. Nehéz választás, idegenben nem meggyőző a Torpedo, viszont a Minsk mostani teljesítménye elgondolkodtatott. Megadom nekik a bizalmat, hogy bizonyítsák: Nem csak a lépés jött ki jól a múlt heti fordulóban, hanem valóban újra sínen vannak. Tippem: 1-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső