MOL Fehérvár FC – Puskás Akadémia: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 14.
MOL Fehérvár FC
Teljesítmény:
N V N N V
  • MOL Aréna Sóstó
  • December 15. 20:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Puskás Akadémia
Teljesítmény:
N D N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A magyar első osztályú bajnokság hétközi fordulójából a MOL Fehérvár FC – Puskás Akadémia mérkőzést választottam, mert ez bizony a forduló rangadója. A második és harmadik helyen álló együttes csap össze, és a Puskás hétről hétre rám cáfol ezzel a teljesítménnyel. Most épp a koronavírusból visszatérő Újpestet intézték el idegenben, míg a Videoton – hasonlóan az első körben lejátszott meccsükhöz – a Budafoknak vágott egy négyest.

A kis és nagytestvér megint összecsap, és most is Márton Gáborék számítanak esélyesnek. Vágjunk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

MOL Fehérvár FC – Budafoki MTE

Igazából már az első félidőben eldőlt ez a találkozó, úgy vonultak szünetre a csapatok, hogy a MOL Fehérvár FC három góllal vezetett, a második játékrész inkább már csak formaság volt…

Korán, az ötödik percben megadták a meccs alaphangját, Houri – vagyis a Bűvész – ívelt be egy szabadrúgást, a röviden érkező Alef pedig a hosszúba csúsztatott. Ez volt a nyáron szerződetett középpályás első találata új csapatában.

Nem sokat kellett várni az újabb Vidi gólra: Petrjakhoz jutott el szerencsésen a labda, ő meg teli rüszttel bombázott Póser kapujába.

És jutott még egy Petrjak-gól a félidőre: A 36. percben Zivzivadze csent el egy labdát a budafoki védőktől, egy az egyben vezethette Póserre a labdát, de észrevette, hogy a jobbján teljesen üresen jön Petrjak. Nagyon önzetlen volt a grúz, passzolt, az ukrán támadó pedig az üres kapuba lőtt.

A fordulásra azért a Vidi is visszavett, legalábbis, ami a lőtt gólok számát illeti, de az 55.-ben még azért csak becsúszott egy találat. Houri második gólpasszát osztotta ki, ezúttal Adrián Rus fejére varázsolta a labdát, a védő szép mozdulattal fejelte be a Videoton negyedik gólját.

Helyzetek persze ezen kívül is voltak, nem volt egy súlycsoportban a két gárda, Zivzivadze és Bolla is betalálhatott volna, valamint Nyárinak és Géresinek is volt egy ígéretes próbálkozása.

A találkozón már a hosszabbításban jártunk, amikor a Vidi védelem elaludt, így a csapatkapitány, Kovács Dávid szépíteni tudott, ezzel alakult ki a 4-1-es végeredmény.

Még az is belefért, hogy három meghatározó játékos – Boban Nikolov, Nikolics Nemanja és Nego Loic – is kihagyni kényszerült a találkozót, mivel a meccs előtti PCR tesztjük kétes eredményt adott.

Azóta újból tesztelték őket, az eredmény pedig mindhármuk esetében negatív lett.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.12.OTP Bank Liga
mol fehérvár
3:1
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2020.03.07.OTP Bank Liga
puskás akadémia
1:4
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2019.11.23.OTP Bank Liga
mol fehérvár
1:3
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2019.08.11.OTP Bank Liga
puskás akadémia
0:2
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2019.04.27.OTP Bank Liga
mol fehérvár
1:1
puskás akadémia
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Újpest – Puskás Akadémia

Nem számítottam sok gólra ezen a találkozón, sajnos elszámoltam magam, és így ez a tipp végül nem jött be. Nagyon agilisan, harcosan és jól futballozott a Puskás Akadémia, korábban ezt is hiányolta Hornyák Zsolt, szerinte a játékosok nem küzdöttek eléggé egymásért. Erre most nem lehetett panasz…

Az első félidő gólt nem hozott, bár a PAFC közel járt hozzá: Mance szerzett meg egy labdát az Újpest tizenhatosának jobb oldalán, középre passzolt, ahol Slagveer becsúszva még kapura tette a labdát, de a gólvonalra visszaérő Pauljevics tisztázni tudott. A kipattanó labdát is kapura durrantották, ott Banai védett.

A második félidő elején a hazaiak veszélyeztettek, Simon Krisztián lövését Tóth tenyerelte ki szögletre.

Az 56. percben aztán góllá érett a fölény: Nagy Zsolt ívelt középre, az ott álló Slagveer megint egy furcsa mozdulattal lőtt, ezt még ugyan Banai óriási bravúrral hárította, de érkezett Mance, ő meg a léc alá bombázott. Itt már esélye sem volt a hárításra Banai Dávidnak.

Nem tudták a hazaiak rendezni a sorokat, kicsit lassúak voltak, ezt pedig kihasználta a vendégcsapat. Egy jó lövés, egy kapufa, aztán egy újabb gól, időrendi sorrendben így haladtunk… A második Puskás gól Plsek nevéhez fűződik, ő fejelt egy szöglet után a 71. percben.

Már-már azt hihettük, hogy el is dőlt a találkozó, de négy perccel később – szinte a semmiből – Onovo szépített, 1-2.

Többre viszont nem futotta az Újpest erejéből, megérdemelten győzött a Puskás Akadémia.

Összefoglalás

Nem egyszer, nem kétszer okozott már a kistestvér meglepetést, a 2019-es naptári évben kétszer is legyőzték a Vidit a Sóstóiban. Ez most is benne van a pakliban, maga Márton Gábor nyilatkozta azt, hogy a teljesítményük igencsak hektikus. Ha kijön a lépés, akkor bárkit képesek megverni, vagy bárki ellen képesek jó eredményt elérni, viszont vannak olyan találkozók, ahol egyszerűen nem megy.

Épp ezért nehéz megtippelni a találkozó kimenetelét…

Viszont ami szimpatikus ennél a két csapatnál, hogy bizony szeretik a gólokat. Szeretik a támadó focit, egymás ellen pedig jó kis gólgazdag meccseket szoktak játszani. A Puskásnak ugyan nincs olyan hosszú történelme, így nem akkora szó, hogy összesen csak két alkalommal végeztek 0-0-s döntetlennel.

Ezért a mostani képlet egyszerű: Mindkét csapat szerez gólt. Szeretik a támadófocit, ráadásul, ha a Vidi úgy focizik, mint a Budafok ellen, akkor nyert ügyünk van. Azt meg nem igazán tudom elképzelni, hogy a jó formában levő Felcsút ne rúgjon gólt…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső