Molde – Ferencváros: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 21.
Molde
Teljesítmény:
V N V N N
  • Aker Stadium
  • Szeptember 23. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Ferencváros
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ismét egy óriási bravúr, egy lépésre van már csak az évek óta vágyott Bajnokok Ligája csoportkör, de ha ez nem jönne össze, az Európa Liga csoportköre már zsebben van. Evés közben jön meg az étvágy, szóval a Fradi számára nem lehet más a cél, mint norvég ellenfelüket is kiütni a sorozatból. A play off körben már nem egyetlen meccsen dől el a továbbjutás, a kezdés pedig Norvégiában lesz. Van esély, hiszen a Molde nincs túl nagy formában, a hétvégén ismét vereséget szenvedtek, így ha valamikor, most meg lehet fogni őket.

Az odavágón már nagyon sok eldőlhet, lássuk a Molde – Ferencváros beharangozóját!

Mi történt a hétvégén és az előző körben?

Persze, az is fontos, hogy hogyan jutott idáig a két gárda, de érdemes megvizsgálni, hogy a hétvégén, a bajnokságban és a kupában milyen eredménnyel zártak.

Molde

Remekül kezdte a bajnokságot a Molde, amely az első 9 meccsén nem talált legyőzőre, egyedül a Kristiansund tudott egy pontot otthon tartani a közös meccsükön, a többit kivétel nélkül nyerték. Azonban történt valami, az utolsó öt bajnokijukon négyszer is vesztesen hagyták el a pályát, most épp a Valarenga intézte el őket.

Úgy, hogy a 2-1-es végeredmény nem tükrözi hűen a valóságot, lehetett volna ez komolyabb vereség is. A hazaiak a 21. percben szereztek vezetést egy szép akció után: Borchgrevink jobboldali beadására Kjartansson érkezett és a rövidbe lőtte a labdát.

A második félidő elején pedig jött egy piros lap, amivel még nehezebbé vált a helyzetük. Kitolano szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért járt a piros lap mellett egy tizenegyes is, de az első gól szerzője, Kjartansson fölé rúgta a hatalmas lehetőséget.

Innentől kezdve a Valarenga átvette az irányítást, de nagy helyzetig ők sem jutottak, dacára az emberelőnynek. A mérkőzés a 83. percben dőlt el, ekkor Donnum lőtte ki a hosszú alsót 11 méterről, így a hazaiak megnyugodhattak, megvan a meccs.

Olyannyira megnyugodtak, hogy a 93. percben Wingo találatával még sikerült szépíteni a Moldénak, de újabb gólra már nem futotta. Zsinórban ötödik idegenbeli mérkőzését bukta el a Molde.

A Bajnokok Ligája előző köre nem volt mentes az izgalmaktól, mert az azeri Qarabag ellen ugyan 120 percig nem esett gól, de a büntetőpárbaj mindig óriási izgalmakat tud hozni.

Pláne úgy, ha már előtte (konkrétan a 102. percben) már volt egy kimaradt büntető, Hussain azonban hibázott.

A tizenegyespárbajban az első öt körben nem volt hibázó, az azeri Huseynovnak azonban megremegett a lába a hatodik körben, így a norvégok mehettek tovább.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ferencváros

A hétvégén nem rendeztek NB1-es meccset, helyette a kupáé volt a főszerep. A Fradit nem állították megoldhatatlan feladat elé, a megyei másodosztályú Ráckeve gárdájához utaztak. Természetesen a legjobbak pihentek, a fiatalok előtt megnyílt a lehetőség a bizonyításra. Mondhatni éltek is vele, hiszen egy hatost gurítottak a kiscsapatnak, de legalább a becsületgólt megszerezték ők is. A gólokat Baturina (2), Skvarka, Varga Roland, Zubkov és Katona szerezték.

A Bajnokok Ligája meccs már annál izgalmasabb volt, újra a Dinamo Zagrebet sodorta eléjük a sors. Tavaly már megmérkőztek, akkor a Dinamo 5-1-es összesítéssel lépett túl a Fradin. Most viszont három dolog is a magyar csapat oldalán állt: Meggyengült a Dinamo, megerősödött a Fradi, és egy meccsen, a Groupama Arénában dőlt el a továbbjutás.

Már másfél perc után vezetést szerzett a Fradi: Az elképesztő formában futballozó Tokmac beadása után a védőjét megelőző csapatkapitány, Lovrencsics becsúszva szerezte meg a hazaiak gólját. Lovrencsicset egyébként a 25. percben sérülés miatt le kellett cserélni.

Ekkor már 1-1 volt az állás, Myrto Uzuni ugyanis öngólt vétett. Szerencsétlen szituáció volt, egy horvát fejes pattant meg az albán mellkasán, így került kapuba a labda.

Kicsit hasonlított a meccs a Celtic ellenire, azaz az ellenfél támadott, a Fradi szervezetten védekezett és kontrákra épített.

A második félidőben ennek eredménye is lett, az öngólt vétő Uzuni ezúttal a jó kapuba talált. A középpályán csente el a labdát, majd egyedül roboghatott a kapu felé, és a döntő pillanatban higgadt maradt, 2-1.

Uzunival nagyot fordult a világ: Pár évvel ezelőtt még éttermi felszolgálóként dolgozott, most pedig albán válogatott és a BL-ben győztes gólt szerzett.

Összefoglalás

25 év után juthat újra a Fradi főtáblára, és ne legyenek kétségeink, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a norvégok is olyan szomorúan hagyják el a pályát, mint a skótok vagy a horvátok.

A héten egy új érkezőt is bemutattak a zöld-fehérek: Robert Mak 58 alkalommal húzhatta magára a válogatott mezét, játszott többek között a Manchester Cityben, a PAOK-ban, a Zenitben és legutóbb a török Konyasporban, de itt csak négy meccset, a márciusi leállás előtt megsérült.

Minden valószínűség szerint ő még nem segíthet a Molde ellen, de hosszú távon bizony nagy erőssége lehet a csapatnak.

Nagyon jól működött a Fradi taktikája az eddigi találkozókon, de Rebrovnak kicsit át kell alakítania majd a csapatot, hiszen itt már két mérkőzésen dől el a párharc. És a tét óriási, a presztízs mellett ott van az anyagi szempont: Legalább 15 millió eurót vágnának zsebre abban az esetben, ha csoportkörig jutnának.

Ez pedig a jövőre nézve óriási lehetőségekkel kecsegtet.

A Moldét most el lehet kapni, tény, hogy gyengélkednek, de azért hazai pályán bizonyára odateszik magukat.

A Fradinak az első meccsen foggal körömmel kell harcolnia azért, hogy legalább egy gólt szerezzen, ez pedig Tokmac formáját látva (meg persze a többiekét) nem lehetetlen feladat.

Legutóbbi öt meccsükön kilenc gólt kaptak, látszik, hogy valami nincs rendben. A Fradi pedig duzzad az önbizalomtól, amire van is oka. Két alkalommal is a legnehezebb ellenfelet verték ki a sorozatból.

Miért ne lehetne meg?

Ami a tippet illeti: Nem számítok az első meccsen sok gólra, egyrészt a Fradi inkább védekezni fog, remélhetőleg sikerrel, míg a Molde lutri, hogy milyen napot fog ki, de az biztos, hogy ők már az első meccsen dönteni akarnak majd. 2,5 gól alatti meccsre számítok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső