Monaco – PSV Eindhoven: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 03.
Monaco
Teljesítmény:
V N N V N
  • Stade Louis II
  • November 04. 18:45
Nézd élőben itt:
Joker8
PSV Eindhoven
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy ilyenkor szokás, a Bajnokok Ligáját az Európa-liga követi csütörtökön, mi pedig kinéztünk öt mérkőzést. Sajnos arra nincs kapacitás, hogy mindegyik meccsről külön tipp készüljön, és ha őszinte akarok lenni… Az egyik legkiszámíthatatlanabb kupáról beszélünk, szóval annyira nem is baj…

Viszont a jó meccseket kiválasztottuk, és persze meg is osztjuk veletek. A héten Bajnokok Ligája összefoglaló nem lesz, azt átraktuk jövő hétre, mert az idei utolsó válogatott szünet előtti teljes bajnoki fordulóra szeretnénk ráfeküdni, mégiscsak főként azért jöttök, hogy tippekről olvassatok. Viszont a jövő héten nem csak a BL-ről, de már az EL-ről is olvashattok egy teljes összefoglalót. Legalábbis ez a terv.

No, akkor veselkedjünk neki az Európa-ligának! Három forduló elteltével még semmi nem dőlt el a B csoportban. Illetve egy dolog talán igen: A Sturm Graz ki fog esni. Azonban a Monaco, a PSV Eindhoven és a Real Sociedad még versenyben van a következő körért, egyelőre megjósolhatatlan, hogy ez végül kinek fog sikerülni.

Ráadásul a szervezők kicsit kavartak a dolgokon, az első helyezett egy körből kimarad, de ez nem büntetés, mint egy társasjátéknál, ők azonnal a negyeddöntőbe kerülnek, míg a második helyezettekre még vár egy csata, egy rájátszás.

Ami azt jelenti, hogy őket összesorsolják a Bajnokok Ligájából kiesett nyolc csapattal (csoportonként ugyebár egy gárda mehet tovább).

És a harmadik helyezettek is maradnak Európában, ők az idén induló Európa Konferencia-ligába jutnak a legjobb 16 közé.

Szóval van tétje, hogy ki, melyik helyen végez.

Jelenleg az élen a franciák állnak (7 pont), őket követi a Real Sociedad (5 pont), majd a PSV Eindhoven következik (4 pont). És van a Sturm Graz, akik mindhárom meccsüket elvesztették idáig.

A Monaco – PSV Eindhoven mérkőzéssel indítunk, ezt követi majd még négy másik csata.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

PSV Eindhoven – Monaco: 1-2

G.: Gakpo ill. Boadu, Diop

Remek oddson volt elérhető az, hogy mindkét fél gólt szerez, nem is késlekedtünk, azonnal megtettük, és erre bátorítottunk benneteket is. Bízunk benne, hogy hallgattatok ránk – igen, tudjuk, nem minden tippünk jön be, de tegye fel a kezét, aki sosem hibázik. Bárhogy is, összefoglaljuk, mi történt az odavágón, aztán megtippeljük a visszavágót is.

A kezdők:

PSV Eindhoven:

Drommel – Mwene, Ramalho, Obispo, Max – van Ginkel, Götze, Boscagli – Madueke, Carlos Vinicius, Gakpo

Monaco:

Nübel – Maripán, Disasi, Badiashile – Aguilar, Fofana, Jean Lucas, Caio Henrique – Volland, Tchouameni, Boadu

Mindkét kezdőben akadtak meglepetések, a hazaiaknál Boscagli középpályán való szerepeltetése volt egy kissé fura, míg a vendégeknél az, hogy Aurelien Tchouameni egyfajta hamis kilencest játszott, Wissam Ben Yedder meg cserejátékost.

Kereken egy óra után mondhattuk, hogy a tippünk bejött, az első félidőben egy gól esett, amelyet az a Myron Boadu szerzett, akit a Monaco a nyáron szerződtetett épp Hollandiából. A fiatal játékos az AZ Alkmaar színeiben rúgta a gólokat, tehát a PSV csapatát is jól ismeri. A 20. percben Caio Henrique vette észre, hogy a támadó kezd elszakadni a védőktől, oda is varázsolta elé a labdát, Boadu korát megszégyenítő higgadtsággal gurított a kapuba.

A következő helyzetet is a franciák alakították ki, Kevin Volland 20 méteres bombáját ütötte oldalra Drommel kapus. A lövés egyébként mellé szállt volna, a PSV portása viszont ezt nem tudhatta.

A hazaiak az első félidőben nem játszottak jól, nem is tudtunk helyzetet elrakni tőlük. Az 50. percben viszont igen, Carlos Vinicius lapos lövésére ért le Alexander Nübel. A kapus pár perccel később hibázott, rossz kirúgását lefülelték a hollandok, Cody Gakpo pedig 18-ról, laposan a jobb alsóba lőtt.

Az egyenlítés után kissé leült a játék, de a hajrát a Monaco megnyomta. A franciák részéről a 83. percben Wissam Ben Yedder szerezhetett volna gólt, de Drommel jól jött ki a kapujából, aztán a 89. percben Caio Henrique kiosztotta második gólpasszát, centerezésére a csereként pályára lépő Sofiane Diop érkezett jól, 1-2.

Rendkívül fontos győzelem volt ez, ezzel a Monaco élre állt, és nem mellesleg csoportbeli legnagyobb riválisával szemben előnyhöz jutott.

Előző 5 meccs eredménye
2021.10.21.Európa-liga
psv
1:2
monaco
Európa-liga
2017.07.16.Barátságos Mérkőzés
monaco
0:0
psv
Barátságos Mérkőzés
2015.07.17.Barátságos Mérkőzés
psv
1:3
monaco
Barátságos Mérkőzés
2005.03.09.Bajnokok Ligája
monaco
0:2
psv
Bajnokok Ligája
2005.02.22.Bajnokok Ligája
psv
1:0
monaco
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Egészen elképesztő, hogy a Monaco néha mit tud művelni. Most épp a kiesőjelölt Brest otthonában maradtak alul, a kiscsapat részéről Steve Mounier és Franck Honorat talált be, a túloldalról pedig nem jött válasz. A Monaco hozzásegítette a Brest együttesét, hogy megszerezzék első győzelmüket a Ligue 1 2021/22-es kiírásában. Tavaly megszerezték a bronzérmet, most viszont hibát hibára halmoznak. Ez volt az ötödik vereségük (12 forduló alatt!). Nem tudom, milyen célokat fogalmazott meg a vezetőség, de – látva a tavalyi esztendőt – szerepelhetett benne a „harc a bajnoki címért” mondat. Nos, erről máris lemondhatnak.

Szokásosan a francia első osztályban nagy körbeverések vannak, így a dobogó második foka csak hat pontra van, egy nagy menetelés sokat dobhat a célokon, de a Paris Saint-Germaint nem fogják befogni, ez már most látszik. Ha tévedek, akkor vissza fogom keresni ezt a mondatot, és megkövetem magam előttetek.

A válogatott szünet előtt a hercegségbeliek a Reims gárdájához látogatnak, mi pedig inkább már nem is merünk mit mondani…

A PSV Eindhoven viszont valóban a bajnoki címért küzd, sikerült is faragni egy kicsit a hátrányukon az Ajaxszal szemben. Míg Antonyék két pontot elbuktak Almeloban, a Heracles ellen, addig a PSV 5-2-re nyert hazai pályán a Twente ellen. Kellett egy ilyen magabiztos siker, egy héttel ezt a meccset megelőzően az amszterdamiak kiütötték Roger Schmidt együttesét, a vége 5-0 lett.

Most, a Twente ellen ketten is dupláztak, Carlos Vinicius és Yorbe Vertessen. Jól jönnek a gólok a két csatártól, hiszen valószínűleg ők fognak kezdeni Eran Zahavi mellett. Az okokról a következő szekcióban olvashattok…

Összefoglalás

Az ok nagyon egyszerű: Cody Gakpo és Noni Madueke is sérült, Schmidt kezdő csatárai közül csak az izraeli bevethető. Valószínűleg nem saját posztján, ékként játszhat, ki kell húzódnia Gakpo helyére, a középcsatár pedig a Tottenham egykori támadója lesz.

Ritsu Doan, valamint Richard Ledesma szintén sérült, más hiányzója nincs a hollandoknak. A középpályán Mario Götze mellett Marco van Ginkel és az eltiltását letöltő Ibrahim Sangaré kerül majd, a védelemben változásra nem kell és nem is lehet számítani.

A Monaconál továbbra is sérült Cesc Fabregas, illetve Krepin Diatta, mindenki más bevethető. A hazaiak legjobb kezdőjükkel állhatnak fel, az a csapat megegyezik a Brest ellen látott kezdővel.

Hogy kinek fontosabb a három pont? Lényegében mindkettejüknek ugyanolyan fontos, de ha választani kell, akkor a PSV-nek. Hazai pályán buktak el az előző körben, ezt most javíthatják, és adott esetben feljebb is léphetnek a tabellán.

Jó csapat a PSV, a hiányzók miatt kissé aggódom. Emiatt inkább kihagynám a találkozó kimenetelének megtippelését, látok fantáziát másban is: A gólokban. A két csapat jellemzően támadó futballt játszik, remek képességekkel megáldott csatárok vannak a csapatokban, kár, hogy Gakpo és Madueke nem játszhatnak. Mondjuk, akkor meg az odds lenne biztosan alacsonyabb.

Egy szó, mint száz: Legalább 2,5 gólt várok a meccstől, azt szeretném látni, hogy a csapatok ölre mennek a három pontért. Hadd ne kelljen csalódnom bennük…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső