MTK – Diósgyőr: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 11.
MTK
Teljesítmény:
D V N N N
  • Hidegkuti Nándor
  • December 13. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Diósgyőr
Teljesítmény:
V V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy vasárnapi magyar mérkőzéssel folytatjuk, ami igazi kihívás lesz számomra, ez az MTK – Diósgyőr találkozó lesz. Alapjáraton én ezt egy hazai győzelemnek ítélném meg, de van egy nagy „de” a sztoriban. Méghozzá, hogy a Diósgyőr a hét közben elköszönt Feczkó Tamás vezetőedzőt, a helyére pedig a Nitrával gyakorlatilag kétszer is csodát tevő Geri Gergelyt nevezte ki.

Egy edzőváltás pedig képes felpörgetni a csapatot, az új vezetőedző miatt a játékosok kettőzött erővel küzdenek, hogy megtartsák helyüket a kezdőben, vagy épp bekerüljenek oda. És lehet jobban indítani, mint egy győzelemmel?

Felejtsük el, hogy az MTK újonc, igazán nagy eredmény lenne a Hidegkuti Nándor stadionból három ponttal távozni.

Vegyük górcső alá az MTK – Diósgyőr meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Budapest Honvéd – MTK

Itt a jelszó egyértelmű volt Bódog Tamás számára: Győzelem vagy halál. Na, nem szó szerint, de a lényeget értettétek és ő is értette. Vagy megverik a csapatot, vagy számára ennyi volt a Budapest Honvéd élén. Ahogy arról már értesülhettetek: Ennyi volt.

Hiába húztak el az első félidőben a hazaiak, a másodikra kiengedtek, ezt pedig megbüntette Michael Boris együttese.

Hét percen belül kétszer találtak be, a 20. percben Tamás Krisztián, Gazdag Dániel kiugratását lőtte a hálóba, majd Hidi Patrik vágott egy magyar pályán ritkán látható szép gólt. Cseke rosszul szabadított fel, így került Hidi elé a labda, nem szórakozott, kapásból a jobb felsőbe bombázott.

Lehetett volna három is, de Balogh Norbert lövésébe/passzába belevetődött Ferreira, így megúszták az újabb gólt a vendégek.

Hidi pedig duplázhatott volna a lefújás előtt, de Mijatovics testében elakadt a lövése.

Egyértelműen a hazaiak játszottak jobban, megszórhatták volna az MTK-t, de vesztükre nem tették. Vesztükre, mert az 51. percben már szépítettek is a vendégek, Barna beadását Mijovszki bólintotta be, 2-1.

Hosszú ideig sikerült tartani az előnyt, de aztán a 82. percben Hidi Patrik eltalálta Ikenne-King felsőtestét. És nem a labdával. És a tizenhatoson belül, szóval jöhetett egy büntető, amit Cseke Benjámin higgadtan a jobb alsóba lőtt. Egy félidő alatt sikerült szétrombolni Bódog álmait, ő is tudta, hogy innen nincs tovább. Már a meccs utáni nyilatkozatában jelezte, ő is tisztában van vele, mi fog történni, röviddel ezután a Budapest Honvéd egy közleményben tájékoztatott mindenkit, hogy felbontották az edző szerződését. Pedig nagyon szépen indult…

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.28.OTP Bank Liga
diósgyőr
1:1
mtk
OTP Bank Liga
2019.12.03.Magyar Kupa
mtk
1:0
diósgyőr
Magyar Kupa
2019.07.17.Barátságos Mérkőzés
mtk
1:0
diósgyőr
Barátságos Mérkőzés
2019.03.30.OTP Bank Liga
mtk
2:1
diósgyőr
OTP Bank Liga
2018.11.24.OTP Bank Liga
diósgyőr
3:2
mtk
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Diósgyőr – Ferencváros

Ez a mérkőzés is egy edzőváltáshoz vezetett, a DVTK-nál a vereség után fogyott el a türelem Feczkó Tamás felé.

Az éllovas Fradi könnyed játékkal jutott túl a borsodiakon, és már korán, a hatodik percben vezetést szereztek. Két új igazolás hozta ezt a találatot össze: Robert Mak kapott egy keresztlabdát, a jobbszélről beadott, pontosan a középen érkező Roko Baturina fejére, aki meg a hálóba fejelt.

Tíz perccel később még az egykori ferencvárosi, Rui Pedro egyenlített tizenegyesből. Jó lenne, ha már itthon is bevezetésre kerülne a VAR, mert inkább Rui Pedro volt szabálytalan, mint Haratin, a portugál taposott rá az ukrán lábára.

Viszont nem sokáig örülhettek a döntetlen eredménynek a hazaiak, mert Robert Mak újabb gólpasszt adott, ezúttal Olekszandr Zubkov szerezte a gólt.

A második félidőben egyre jobban nyomott a Fradi, egyre kevesebbszer jutott át a Diósgyőr az ellenfél térfelére, Boli, Mak és Zubkov is gólt rúghatott volna, de ez végül Myrto Uzuninak sikerült, ezzel a góllal pedig be is biztosította a vendégek győzelmét.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Grozav még elkótyavetyélt egy óriási ziccert, Somália meg rúgott egy kapufát.

Vasárnap kiderül, hogy mit tud változtatni Geri Gergely…

Összefoglalás

Ahogy mondtam, egy új edző általában képes felpörgetni egy csapatot, ez mondjuk Pintér Attila mezőkövesdi szerepvállalásán nem igazán látszik, de a kivétel csak erősíti a szabályt. Ráadásul egy felkészült, karakán edzőről beszélünk Geri személyében, a játékoskeretet sem tartom olyan rossznak, hogy a 11. helyen kellene állnia a DVTK-nak.

A bukik nagyon is azt gondolják, hogy nem fog sikerülni a debütálás, alig 1.5-ös oddsot adnak az MTK győzelmére, de szerintem itt most egy kicsit tévednek.

És ezzel nem azt mondom, hogy le kellene írni a hazaiakat, mert számtalanszor bizonyították már, hogy helyük van az NB1-ben, csak azt mondom, hogy számomra nem ennyire egyértelmű ez a találkozó.

Az idei első találkozójuk 1-1-es döntetlenre végződött, de a DVTK már a szezon kezdete óta nagyjából csak szenved. Ahogy tették az előző idény befejezésénél is, így bármennyire is csípem Feczkót, az edzőváltás valahol jogos volt.

A fővárosiaknál továbbra is sérült két meghatározó játékos: Ramos és Katona még mindig a felépülésén dolgozik, viszont január 1-től egy új játékos csatlakozik a kerethez. A 27 éves finn válogatott, Nikolai Alho szerződésének lejártát követően igazol az MTK-hoz, posztját tekintve pedig jobbhátvéd, illetve jobbszélső.

Visszakanyarodva a tippre: Én most egy kicsit bátrabb leszek, mert a Diósgyőr győzelmére fogadok. Lehet, hogy vakvágány, lehet, hogy butaság, de jobbnak tartom őket, mint a tabellán elfoglalt helyezésük, Gerivel a kispadon pedig elindulhat a felzárkózás.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső