MTK – Zalaegerszeg: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 11.
MTK
Teljesítmény:
N D V D N
  • Hidegkuti Nándor
  • Március 13. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
V D V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Olyan régen volt megint magyar bajnoki, hogy idejét sem tudom. Annyi jó meccs, annyi izgalmas bajnokság van körülöttünk, hogy hajlamos vagyok megfeledkezni kishazánk legjobbjairól. Ennek az is lehet az oka, hogy a bajnoki cím szinte már eldőlt, de ez rossz hozzáállás részemről. Egyrészt még nem dőlt el semmi, másrészt a tabella hátsóbb régióiban hatalmas csaták vannak. Szóval jön most egy magyar első osztályú bajnoki, méghozzá az MTK – Zalaegerszeg.

Előbbi a negyedik helyen áll a 12 csapatos bajnokságban, ami kifejezetten jó teljesítmény egy újonctól, az utóbbi négy meccsükön viszont egyszer sem tudtak nyerni. Ahogy a Zete sem, a tavalyi gyengülés most üt ki igazán. A 10. helyen állnak, de pont annyi pontot gyűjtöttek, mint a már kiesőhelyen levő Budafok, és négy egységre van a sereghajtó Diósgyőr.

A legnagyobb csaták a hajrában a hátsó régiókban lesznek, most, jelen pillanatban négy csapatnak is reális esélye van arra, hogy a következő évet már a másodosztályban kezdjék meg.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Diósgyőr – MTK

A múlt héten, pénteken este rendezték ezt a találkozót, és gól ugyan nem született rajta, a DVTK számára minden egyes pont újabb remény, hogy elmozduljanak a tabella utolsó helyéről. Nyilván egy győzelem jobb lett volna, nem is álltak távol a gólszerzéstől egyébként.

Egyik együttes védelme sem volt túlzottan összeszedett, az első félórában többször átviharzott rajta a másik támadó sora. Suljic simán tört kapura két védő között, és már csak Mijatovics állt vele szemben, de hárított lábbal. A másik oldalon Schön Szabolcs hasonlóan simán lépett ki, lövése a baloldali kapufáról jött ki. Egy pofás akció végén Miovszki majd Varga Roland is hibázott.

El voltunk tehát látva helyzetekkel, de a gól hiányzott. Már a második félidőben jártunk, amikor egy beadás Ivanovszki fejét találta meg, a csatár hat méterről bólinthatott, körülbelül másfél méterrel mellé. Ez is hatalmas lehetőség volt.

Nem volt szerencséje az MTK-nak a kapufákkal, Varga Roland a keresztlécet találta telibe, a helyzetek számára és az iramra továbbra sem lehetett egy rossz szava sem senkinek.

Egyre jobban tört fel a DVTK, a védelmet feljebb tolták, ezzel pedig teret engedtek az MTK kontráinak. Cseke, Kata és Schön többször meg is lódult és a hosszabbításban utóbbi előtt nagy helyzet adódott, azonban Malenica még leért a lapos lövésre. Meccslabda volt ez…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.16.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
2:0
mtk
OTP Bank Liga
2020.09.13.OTP Bank Liga
mtk
0:3
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2018.05.20.Merkantil Bank Liga
zalaegerszeg
5:4
mtk
Merkantil Bank Liga
2017.11.12.Merkantil Bank Liga
mtk
2:0
zalaegerszeg
Merkantil Bank Liga
2011.05.06.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
1:0
mtk
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Zalaegerszeg – Ferencváros

Zsinórban két 2-2-es idegenbeli meccset játszott a Fradi, a Zete ellen viszont kötelezőnek számított a győzelem. Nem lett meg, jött a harmadik 2-2. Mindenesetre ez is hatalmas teljesítmény a kék-fehérek részéről, a Fradi minden valószínűség szerint újra bajnok lesz…

A vezetést is a hazaiak szerezték meg, a hetedik percben Futács Márkó fordult le jól a védőjéről, kiugratta Koszta Márkot, aki egy kis várakozás után a kapu közepébe lőtt. A védelem nagyon lemaradt a támadóról, Dibusz Dénes teljesen kiszolgáltatott helyzetbe került.

Természetesen a gól után a Fradi átvette az irányítást, és Zubkov, valamint Gyurján Márton egy különmeccset vívott. Az ukrán szélső kétszer is próbálkozott, mindkét esetben a szombathelyi nevelésű Gyurján jött ki győztesen az ütközetből, a harmadik távoli lövés pedig a kapufán csattant.

A második félidőben Franck Boli negyedóra alatt duplázni tudott, így már a vendégeknél volt az előny, de nem tudták megtartani Rebrovék, mert Futács Márkó a 68. percben tizenegyesből egyenlített.

A meccslabda Zubkovnál volt, az ukrán viszont ezen az estén hadilábon állt a szerencsével. A vége így 2-2 maradt, a Fradi továbbra is nagyon magabiztosan vezeti a bajnokságot, míg a Zete tovább harcol a kiesés ellen. Nagyon nehéz feladat vár Boér Gábor csapatára.

Összefoglalás

Egész magas a szorzó az MTK győzelmére, és ennek az lehet az oka, hogy a legutóbbi öt meccsükből négyet a zala megyeiek nyertek. Most viszont sokkal előrébb áll a tabellán a fővárosi egyesület, ez pedig nem véletlen.

A hét közben a kupában is jelenésük volt a csapatoknak, az MTK a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Debrecennel, a másodosztály második helyezettjével játszott, és végül 2-1-re nyerni tudott, míg a Zete a Kisvárda otthonába látogatott, de csak a tartalékjaival. Ennek meg is lett a böjtje, az első csapatával kiálló Várda kiütötte a Zetét, a vége 6-1 lett.

Nem kell ebből semmit leszűrni, miután a Zetében tényleg leginkább azok kaptak helyet, akik az NB1-es találkozókon csak a kispadra vagy még oda sem férnek…

Tény, hogy egy ekkora utazás nagy fáradsággal járt volna, és a Zeténél a kupa most másodlagos. Meg kell lépni a 10. helyről, mert ez nem egy életbiztosítás.

Van egy bizonyos réteg, akik örülnének a Zete kiesésének, ők pedig a szombathelyi drukkerek. Bizonyára sokan rosszindulatból tennék, de sokan azért, hogy újra megrendezhessék a nyugati rangadót, ami rendre több ezer embert terelt a stadionokba.

Nem mondom, hogy így lesz, de ezen a meccsen én sokkal esélyesebbnek látom a hazaiakat. Akik amúgy a Hidegkutiban nem szerepelnek jól (4-4-4), de a Zete sem lehet büszke arra, amit az otthontól távol nyújt (3-2-7). Én ezúttal a hazaiak győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső