Napoli – Parma: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 30.
Napoli
Teljesítmény:
N V V N N
  • Diego Armando Maradona
  • Január 31. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Parma
Teljesítmény:
V V D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vasárnap ismét szép számmal lesznek a nagy bajnokságokban meccsek, mi pedig ma még hármat kinéztünk nektek. Történnek ugyan meglepetések – megint -, amit egyszerűen nem lehet kiszámítani, amire nem lehet számítani, így próbálok a nagyobb biztonság felé húzni ezúttal. A Napoli – Parma olyan meccsnek tűnik, Roberto D’Aversa visszatérése egyelőre nem hozta meg a várt hatást, első meccsén döntetlent játszottak (nem sokon múlt, hogy megverjék a Sassuolot), majd hazai pályán a Sampdoria együttesétől szenvedtek vereséget. Szóval, még mindig nagy gondok vannak, a Parma továbbra is kiesőhelyen áll, de még semmi sincs veszve.

Gennaro Gattuso csapata a Fiorentina fölényes legyőzése után – gondoltuk – révbe ért, visszatért Dries Mertens, Lorenzo Insigne duplázott, hát mi baj lehet? Erre 3-1-re kikaptak a Veronától a következő fordulóban. Még mindig nagyon hullámzó a teljesítményük, emiatt pedig saját maguk legnagyobb ellenségei.

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Verona – Napoli

Azt kell mondjam, hogy gyorsabban gólt szerzett a Napoli a középkezdés után, minthogy én ezt a mondatot leírtam volna. Tudom, mert lemértem. Én nyolc másodperc alatt fogalmaztam meg, és írtam le, míg Hirving Lozano 7 másodperc elteltével már megzörgette a hálót.

A nápolyiak kezdték a meccset, Demme felívelt, és ekkor jött a turpisság, ami miatt a mexikói ziccerbe került, Federico Dimarco elvétette a labdát, a mellette futó Lozano meg köszönte szépen. Nagyon gyors gól, ami teljes mértékben tönkre tehet egy meccset. Talán el is dőlt volna a meccs, ha nem sokkal később Demme közeli lövése is beakad, de itt Silvestri testével hárította a próbálkozást.

És Dimarco, mint a mesében, jóvá tette bűnét, amikor védő létére szépen megindult előre. Tőle indult az akció, egy kényszerítő után felpasszolta a labdát Kalinicnak, ő Faraonihoz játszott a jobbszélre, aki beadásával Dimarcot találta meg, a védő pedig kiegyenlített.

A fordítás is meglehetett volna, egy védelmi hiba után Darko Lazovic is megpróbálta bevenni Meret kapuját, de a nápolyi résen volt.

A második félidőben tovább támadott a Verona, nem látszott, hogy a Napoli csapata erősebb, és a 62. percben Zaccagni fantasztikus indítása után Antonin Barak, a cseh támadó középpályás kilőtte a bal alsó sarkot.

A 79. perc pedig lezárta a meccset, egy vendégek által eladott labda után Di Carmine lövését még védeni tudta Meret, de a kipattano Darko Lazovichoz került, ő lövés helyett átívelt a túloldalon álló Zaccagnihoz, ő meg fejjel a kapuba továbbította a beadást.

A korán bekapott gól tehát nem zavarta meg a haziakat, sőt, talán mérgesebbé, eltökéltebbé tette őket, a Napoli két győzelem után veszített újra.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.20.Serie A
parma
0:2
napoli
Serie A
2020.07.22.Serie A
parma
2:1
napoli
Serie A
2019.12.14.Serie A
napoli
1:2
parma
Serie A
2019.02.24.Serie A
parma
0:4
napoli
Serie A
2018.09.26.Serie A
napoli
3:0
parma
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Parma – Sampdoria

Reménykedtem abban, hogy D’Aversa visszatérése felpezsdíti az életet a Parmánál. Az első meccsük bizakodásra adott okot, hiszen vezettek végig a Sassuolo ellen, majd jócskán a hosszabbításban Busi szabálytalansága miatt büntetőből egyenlíteni tudott Djuricic.

A Samp ellen hiába volt kiegyenlített a labdabirtoklás, hiába volt ugyanannyi (sőt, egy kevéssel több) kapura lövési kísérlete a hazaiaknak, a gólokat csak Claudio Ranieri együttese szerezte, így nem tudtak kikecmeregni a rossz formából, és maradtak az utolsó előtti helyen.

Nagy kedvvel indultak Gervinhoék neki a meccsnek, az első két helyzet az övék volt, és bizony nem kis lehetőségek voltak ezek. Juraj Kucka lövését a gólvonalon álló Omar Colley vágta ki (aki iránt egyébként a Fenerbahce és a Newcastle is érdeklődik), majd az elefántcsontparti Gervinho próbálkozott meg egy távoli lövéssel, Audero kapufára tolta a labdát.

Egy buta hiba után mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, Antonio Candreva beadása nem volt pontos, könnyedén felszabadíthattak volna a hazaiak, ám Andreas Cornelius lábáról Maya Yoshida elé pattant a labda, a védő pedig közelről kihasználta a potya lehetőséget.

És ez lényegében megpecsételte a Parma sorsát, tíz perccel később egy labdavesztés után Keita Baldé is kapuba talált, a jó kezdés ellenére kétgólos hátrányból várták a folytatást Hernaniék.

Peches volt a hazai csapat, Juraj Kucka és Gervinho is a kapufát találta el, vagy ha nem, akkor Audero kiszedte a kiszedhetetlent is.

A jó játék most nem társult ponttal, pontokkal…

Összefoglalás

A csúnya vereség után a kupában javítottak Gattuso tanítványai, 4-0-s első félidővel lepték meg a Speziát, a vége 4-2 lett. Mertens egyébként a félidőben beállt, de a 88. percben le is cserélték. Visszatérhetett Victor Osimhen is, az egyedüli hiányzó a hétvégén Fabian Ruiz lesz, aki elkapta a koronavírust.

A Parmánál a Yann Karamoh – Vincent Laurini – Bruno Alves trió sérült, így van rá esély, hogy Balogh Botond újra a kezdőben találja magát, bár előzetesen nem őt, hanem a Iacoponi – Osorio kettőst jósolják a lapok.

Azzal, hogy lassan teljessé válik a Napoli csapata, megnőtt az esélye annak, hogy végre a gólok is megérkezzenek, a Napoli a Fiorentina ellen már megmutatta, hogy bizony ki tudja tömni az ellenfelet, ha akarja.

A Spezia is gyorsan kapott egy négyest, és a Parma védelme nem a legerősebb, maradjunk annyiban. Eddig 36 gólt kaptak, de ami kétségbeejtőbb, hogy csak 14-szer találtak be az ellenfeleknek, ez messze a legkevesebb a Serie A-ban.

Sanszos, hogy azért esnek gólok, D’Aversa érkezésével valamennyire feljavult a játék, a Sampdoria ellen kifejezetten szerencsétlen események zajlottak a pályán (három kapufa), szóval akár a Parma is betalálhat, ha jobban összpontosítanak.

Olyat nem illik mondani, hogy „biztos vagyok benne”, mert semmiben nem lehetünk biztosak a sportfogadásban, de elég jó esély mutatkozik arra, hogy 2,5-nél több gólt essen ezen a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső