Napoli – Bologna: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 27.
Napoli
Teljesítmény:
D N N N V
  • Diego Armando Maradona
  • Október 28. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Bologna
Teljesítmény:
V D N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nyolc bajnoki mérkőzés után szakadt meg a Napoli győzelmi sorozata, az olasz fővárosban nem bírtak a farkasokkal, azaz az AS Romával. Ettől függetlenül még mindig az élen vannak, de az AC Milan már bejelentkezett mögöttük, várják az alkalmat, hogy Luciano Spalletti együttese hibázzon. De vajon hibázni fognak-e csütörtökön? Ez itt a nagy kérdés. Az ellenfelük a hektikusan teljesítő Bologna együttese lesz, akik nagyon jó és nagyon rossz játékra is képesek, ebben az idényben kaptak már egy hatost az Intertől, aztán 3-0-ra verték a Laziot, legutóbb pedig az AC Milan gurított nekik egy négyest. Igaz, a mérkőzés jelentős részében emberhátrányban (sőt kettős emberhátrányban) játszottak.

A fogadóirodák által adott oddsok látványosak, szerintük Sinisa Mihajlovic együttesének semmi esélye nincs. Vagyis valamennyi azért akad, 1,30-as szorzót kínálnak a hazaiak győzelmére. Reális? Nem biztos!

A mai egyetlen olasz mérkőzésünk következik, a Napoli – Bologna, ahol kiderítjük, jól gondolkoznak-e a bukik vagy esetleg valamit nem vettek számba?!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

AS Roma – Napoli: 0-0

Nem ritka a futballban az olyan mérkőzés, ahol mindkét oldalról kiszórnak egy-egy embert, a feszültség néha butaságokra sarkallja az embert, amit egy meggondolatlan szó vagy tett követ. Na de az milyen már, amikor a csapatokból a két edzőt állítják ki? Ez történt ezen a meccsen, előbb José Mourinhot küldték el a kispadtól a 82. percben, majd Luciano Spallettit tíz perccel később. Mondanánk, hogy a foci nem tud már újat mutatni, de aztán bebizonyítja, hogy de…

A kezdők:

AS Roma:

Rui Patricio – Karsdorp, Mancini, Ibanez, Vina – Cristante, Veretout – Zaniolo, L. Pellegrini, Mkhitaryan – Abraham

Napoli:

Ospina – Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Mario Rui – Anguissa, F. Ruiz, Zielinski – Politano, Osimhen, Insigne

A fővárosiak saját közönségük előtt próbálkoztak jóvá tenni azt az égést, amit az Európa Konferencia-ligában szenvedtek el, a Bodö/Glimt együttese, egy norvég csapat alázta meg őket 6-1-re. Igaz, nem ez a kezdő játszott, de a Roma az Roma. Talán ez is közre játszott abban, hogy a hazaiak agilisan kezdték az első félidőt. Előbb Nicoló Zaniolo fejelt mellé az ötös közeléből, majd Tammy Abraham kapott egy zseniális indítást Cristantétól. Az egykori Chelsea csatár a labdát el tudta lőni Rui Patricio mellett, ám egyúttal a kapu mellett is.

Az első félidőből még egy Lorenzo Insigne lövést lehet kiemelni, ami tipikusan „Insignés” volt. Az apró termetű szélső kapott labdát Fabian Ruiztól, a tizenhatos sarkáról elkezdte befelé tologatni a játékszert, majd, amikor lőhetett meg is tette. Azonban nem tudta annyira leszorítani, így a lehetőségből végül semmi nem lett, a labda fölé szállt.

A második félidőben ismét Fabián Ruiz által alakult ki gólhelyzet, mélységi passzára Matteo Politano csapott le, középre passzolt, Victor Osimhen elől Gianluca Mancini tudott menteni. Az eset vége az lett, hogy nem csak a nigériai, valamint védője estek a kapufának, hanem még Roger Ibanez is. Az övé tűnt a legcsúnyábbnak, szabályosan kilengett a kapufa az ütközéstől… Mindkét hazai játékos a földön maradt, de egyiküket sem kellett lecserélni.

Következett egy újabb Napoli helyzet, Victor Osimhen „hulló falevél” fejese a kapufán pattant meg. Támadott a Roma is, Gianluca Mancini egy szabadrúgásból beívelt labdát fejelhetett szabadon, ez a labda is elkerülte a kaput, pedig ez is hatalmas gólszerzési lehetőség volt.

Mindkét edzőnek volt mondanivalója a játékvezetőnek, villantak a piros lapok, Spalletti már a lefújás után kapta meg a magáét, emiatt pedig eltiltás vár rá. Megérte vajon? A kérdés költői…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.07.Serie A
napoli
3:1
bologna
Serie A
2020.11.08.Serie A
bologna
0:1
napoli
Serie A
2020.07.15.Serie A
bologna
1:1
napoli
Serie A
2019.12.01.Serie A
napoli
1:2
bologna
Serie A
2019.05.25.Serie A
bologna
3:2
napoli
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bologna – AC Milan: 2-4

G.: Ibrahimovic (ög), Barrow ill. R. Leao, Calabria, Bennacer, Ibrahimovic

A mérkőzésre adott tippünk tökéletesen jött, hiszen azt mondtuk nektek, hogy a Bologna, illetve az AC Milan is kapuba fog találni, emellett pedig reménykedtünk a magas gólszámban, két és fél feletti eredményt vártunk. Meg is kaptuk.

A kezdők:

Bologna:

Skorupski – Soumaoro, Medel, Theate – De Silvestri, Dominguez, Svanberg, Hickey – Soriano, Barrow – Arnautovic

AC Milan:

Tatarusanu – Calabria, Kjaer, Tomori, Ballo Touré – Bennacer, Tonali – Castillejo, Krunic, R. Leao – Ibrahimovic

Hat gól esett a találkozón, emellett volt két piros lap is, öngól… Minden, mi szem-szájnak ingere. A 16. percben a piros-feketék szerezték meg a vezetést, amikor Zlatan Ibrahimovic labdájával Rafael Leao indult meg. A brazil támadó betört a tizenhatoson belülre, el is lőtte a lasztit, ami egy hazai védő lábán megpattanva átverte Skorupskit, és a kapuban kötött ki.

Négy perccel később megfogyatkozott Sinisa Mihajlovic legénysége, Adama Soumaoro utolsó emberként rántotta vissza Rade Krunicot, nem igazán lehetett vitatkozni az ítélettel.

Még az első félidőben sikerült megduplázni az előnyt a vendégeknek, Davide Calabria középre tartó bombájával az állás a félidőben 0-2 volt. Mi pedig kezdhettünk aggódni, mert nem igazán láttuk, hogy fognak a hazaiak gólt rúgni.

Megoldották, pontosabban megoldotta helyettük Zlatan Ibrahimovic, aki egy szögletbe tette bele a fejét – akarata ellenére, próbált elhajolni a svéd -, ami így a hálóba hullott onnan, 1-2.

Köddé vált a milánói magabiztosság, percekkel később Musa Barrow kapott remek indítást, amit aztán be is tudott lőni, 2-2. Ki tudja, mi történt volna, ha nincs egy újabb kiállítás…

Alig, hogy Barrow megszerezte a második gólt, Roberto Soriano csúnyán letaposta Ballo Touré bokáját, amit a játékvezető is észlelt. Megnézte az esetet videón is, ezután mutatta fel a vörös színű kártyát a támadó középpályásnak.

A kettős emberhátrány rányomta a bélyegét a Bologna játékára, viszont sokáig remekül tartották magukat. Bízhattak abban, hogy masszív, fegyelmezett és jó védekezéssel otthon tarthatnak egy pontot, de egy átlövés után ez az álom szertefoszlott. Ismael Bennacer bombájával ismét a vendégeknél volt az előny, sőt a hosszabbításban Zlatan Ibrahimovic is betalált, így a Milan végül 4-2-re győzött. De ez a pite most nagyon forró volt, le a kalappal a Bologna (pályán maradt) játékosai előtt!

Összefoglalás

A kis botlás belefért a Napolinak, de most már nem árt vigyázni, hiszen beérte őket az AC Milan, mindkettejüknek 25-25 pontja van. A hétvégi bajnokin könnyű helyzetben van/lehet Spalletti együttese, hiszen Roberto Soriano és Adama Soumaoro, azaz két kulcsember eltiltás miatt hiányozni fog a Bolognából. Kevin Bonifazi és Nicolas Viola a másik két hiányzó, ők sérültek.

A Nápolynál nincs változás, Adam Ounas és Kevin Malcuit, valamint Kostas Manolas nem szerepelhet kisebb-nagyobb sérülés miatt.

A hírek arról szólnak, hogy Eljif Elmas kezdő lehet csütörtökön, Piotr Zielinski kaphat egy kis pihenőt. A támadó hármasba is belenyúlhatna a mester, Dries Mertens és Hirving Lozano kevés lehetőséget kap, most megmutathatnák a világnak, mit tudnak.

A Bolognánál a kieső játékosokat egy szerkezetváltással lehet pótolni, Gary Medel játszik majd Soumaoro helyett, Skov Olsen pedig Sorianot váltja majd. Valószínűleg, nyilván biztosan ezt csak Mihajlovic tudja. Vagy talán még ő sem.

A Bologna szimpatikus, gólra törő, bátor focit játszik, de a Diego Armando Maradona Stadionban erre nem sok esélyük lesz, a hazaiak a kezdetektől magukhoz fogják ragadni a kezdeményezést. A védekezésé lesz a főszerep, ha az első félidőt átvészelik, akkor reális esélyük nyílhat a pontszerzésre.

A győzelmi sorozat megszakadt Nápolyban, ilyenkor szokott jönni egy kisebb hullámvölgy, de ez sem törvényszerű. Mindenesetre a mérkőzés végeredményét most meghagyjuk másnak, inkább a gólok számára tippelünk. Tippünk pedig az, hogy két és félnél kevesebb találatot láthatunk majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső