PSG – Lille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 27.
PSG
Teljesítmény:
D N N V N
  • Parc des Princes
  • Október 29. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lille
Teljesítmény:
D D V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Csak nevében rangadó, igaz? Sajnos úgy tűnik, hogy igen. Christophe Galtier távozása után a Lille immáron csak árnyéka önmagának. Valahol ez érthetetlen, mivel a keret alig változott, javarészt – egy-két kivételtől eltekintve – ugyanazok a srácok rúgják a bőrt hétről hétre, akik tavaly történelmi bajnoki címhez segítették a csapatot. Akkor az edző személye? Igen, lehet, már Jocelyn Gourvennec kinevezésekor úgy tálalta a sajtó a Lille vezetőinek a döntését, hogy „meglepő”. Beigazolódni látszik, a mestert 2018-ban Bordeaux-ból menesztették, hamarosan a Lille-ből fogják.

Hacsak nem lesz valamiféle-fajta feltámadás. A lehető legjobbkor jöhetne a három pont, hiszen az éllovas, eddig csak egy vereséget szenvedő PSG lesz az ellenfél, a helyszín pedig a Parc des Princes. Na, innen győzelemmel távozni felérne egy szerződéshosszabbítással. Nyilván nem, de a bizalom tudna épülni. Mert most nagyon mélyen van a Lille.

Közben a PSG valóban nagyszerűen szerepel, bár a Messi-hatás már a múlté. A Messi-katarzis elmaradt, legalábbis egyelőre. Vannak, akik biztosra veszik, hogy az argentin zseni beilleszkedése nem zökkenőmentes, ez pedig természetesen a játékára is hatással van.

Mostanában, ha a Lille szóba kerül elmondom, hogy Gourvennecnek ez az utolsó esélye. Most már tényleg ez az, ha nem nyer ki fogják penderíteni.

Jöjjön a PSG – Lille csata előzetese!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Olympique Marseille – PSG: 0-0

Ez volt az a mérkőzés, ahol azt tippeltük, hogy mindkét csapat a hálóba talál. Mint látjátok, ez nem sikerült, egyik sem talált a hálóba. Legalábbis szabályos gólt nem szerzett. Ha számítanának a fogadásoknál a szabálytalan gólok, akkor most örülhetnénk, hogy nyertünk. De nem számítanak, úgyhogy nem örülünk. Az eredménnyel elégedett is lehet a Marseille meg nem is, hiszen egy nagyon erős kezdővel felálló Párizs ellen szereztek pontot, viszont fél órán át emberelőnyben játszhattak.

A kezdők:

Olympique Marseille:

Lopez – Rongier, Saliba, Caleta-Car, Peres – Guendouzi, Kamara – Lirola, Payet, Ünder – Milik

PSG:

Navas – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Verratti, Danilo – Messi, Neymar, Di Maria – Mbappé

Természetesen őrületes hangulat várta a játékosokat, hiszen ez a francia futball egyik, ha nem a legnagyobb rangadója. A csapatok igyekeztek kiszolgálni a közönséget, végül ez gólban ugyebár nem mutatkozott meg. Pedig az esély megvolt Arkadiusz Milik előtt, akit egy beadásnál hagytak nagyon üresen a PSG védői. Milik végül mellé fejelt, lehetséges, hogy a berobbanó Dimitri Payet zavarta meg, ezért nem tudott rendesen célozni.

Ezt követően láthattuk a PSG meg nem adott gólját, ami egy öngól volt, amelyet Luan Peres szerzett. Neymar Jr.-t ugratták ki, a brazil erőből középre lőtt, ebbe ért bele szerencsétlenül a honfitárs, akit azonban megmentett a VAR, Neymar ugyanis az indítás pillanatában előrébb tartózkodott, mint az utolsó fehérmezes.

Nem akart lemaradni meg nem adott gólok tekintetében az OM sem, a 21. percben Pol Lirola elfutása után Arkadiusz Milik vette be Keylor Navas kapuját, de itt is közbeszólt az a fránya VAR, Lirola indult lesről.

A félidő közepén olyat láthattunk majdnem, amit amúgy ritkán. Lionel Messit nem magasságáról, és fejelési képességeiről ismerjük, most viszont közel járt ahhoz, hogy egy bólintás után gólt szerezzen, Pau Lopez a léc fölé tolta a labdát.

A második félidőben, az 57. percben Cengiz Ünder lépett ki Achraf Hakimi mellett, a PSG marokkói védője próbálta utolérni a szélvészgyors törököt, de csak fellökni tudta. Épp a tizenhatoson kívül, így megúszta a tizenegyest a Párizs, de a piros lapot nem, Hakimi mehetett zuhanyozni.

Az emberelőnyt nem sikerült kihasználni, bár Valentin Rongier nagyon közel járt hozzá, felhőfejese majdnem beakadt, centik hiányoztak.

Később még Ünder próbálkozott egy kapura lövéssel – kevés sikerrel -, és ennyi volt. A PSG kihúzta, így továbbra is az élen vannak, nem fenyegeti őket egyelőre senki, előnyük hét pont.

Előző 5 meccs eredménye
2021.08.01.Francia Szuperkupa
lille
1:0
psg
Francia Szuperkupa
2021.04.03.Ligue 1
psg
0:1
lille
Ligue 1
2021.03.17.Francia Kupa
psg
3:0
lille
Francia Kupa
2020.12.20.Ligue 1
lille
0:0
psg
Ligue 1
2020.01.26.Ligue 1
lille
0:2
psg
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lille – Brest: 1-1

G.: David ill. Faivre

Nagyon nem megy a Lille-nek, a Clermont elleni vereség után most a Brest együttesét nem tudták legyűrni. Pedig még a hazai pálya előnye is náluk volt. A Brest tavaly majdnem kiesett, most még annyira sem szerepelnek fényesen – 18. helyen állnak -, így ezt az eredményt sem lehet kirakni a vitrinbe… Egyre nagyobb a gond a csapatnál…

A kezdők:

Lille:

Grbic – Celik, Fonte, Djalo, Mandava – Weah, Benjamin André, Xeka, Gomes – David, Yilmaz

Brest:

Bizot – Pierre-Gabriel, Chardonnet, Herelle, Duverne – Magnetti, Belkebla – Faivre, Le Douaron, Honorat – Mounie

Két gyors gól az első félidőből – és más semmi. Nagyjából így lehetne jellemezni a találkozót, vagyis ezek a legfontosabb információk. A 19. percben a Lille talált be először, José Fonte mesteri labdával indította a kanadai Jonathan Davidet, aki szépen átvette a játékszert, csinált egy cselt – amivel két védőt is elküldött -, majd laposan gurított Bizot kapujának jobb alsó sarkába.

Percekkel később Timothy Weah is nagy helyzetbe került, de ellentétben csapattársával, ő nem tudta berúgni a ziccert, Bizot lábbal hárított.

Szó szerint a semmiből egyenlített a Brest, a 31. percben Mounie került a földre, amiért szabadrúgást kaptak a vendégek. Hosszas készülődés után Romain Faivre végezte el a pontrúgást, lövése irányt változtatott a sorfalon, így Ivo Grbic már csak belekapni tudott a labdába, 1-1.

A második félidőben gól már nem esett, helyzetből sem volt sok, és azoknak kétharmadát a Brest dolgozta ki. Volt tehát dolga Ivo Grbicnek, először az egyenlítő gól szerzője, Faivre próbálkozott újra, később Haris Belkabla, az eredmény ugyanaz volt, az Atletico Madridtól kölcsönkapott portás védett.

A meccs végén még Jonathan David távolról próbálkozott, Bizot kezéből kicsúszott a szitáló labda, de másodszorra már sikerült magához szorítania.

A lefújás után hatalmas füttykoncert kezdődött, elfogyott a Lille szurkolóinak türelme.

Összefoglalás

Mauricio Pochettino négy játékossal nem számolhat péntek este. Sergio Ramos bemutatkozására még mindig várni kell, a Real Madrid egykori védője sérülten érkezett már, július vége óta nincs bevethető állapotban, ami azért nem túl jó hír a párizsi drukkereknek.

A másik három játékos ebben a hónapban dőlt ki, Sergio Rico hamarosan már bevethető lesz – bár Keylor és Donnarumma mögött nem jut szóhoz -, Leandro Paredes és Marco Verratti viszont csak november közepén térhet vissza.

A Lille-nél csak a belső védő, Sven Botman szorult pályán kívülre, mindenki más egészséges.

Augusztus elsején játszották a Szuperkupa döntőjét, ahol ezt a párharcot már egyszer láthattuk. Akkor a Lille 1-0-ra győzedelmeskedett, akkor még a szurkolók rózsaszínben látták a világot. Ma már nem úgy.

A bajnokságban is sikerült a Lille-nek kétvállra fektetni a PSG-t, de az még egy teljesen más csapat volt, ez a meccs a tavalyi szezon hajrájában volt.

A bukik nem adnak nagy pénzt a párizsi győzelemre, amit megértünk. Ritka gyenge most a Lille. Viszont ez a tipp biztosnak tűnik, abszolút meglepetés lenne már az is, ha ez nem egy sima találkozó lenne. Nem hisszük, hogy sikerül gólt szerezni majd a Lille-nek, és szerintünk a PSG sem fog parádézni. Kiindulva a korábbi meccsekből, illetve látva, hogy mennyi energiát tesznek bele egy-egy meccsbe a párizsiak, mehet a 2,5 gól alatti eredmény.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső