Napoli – Udinese: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 10.
Napoli
Teljesítmény:
N D N N D
  • Diego Armando Maradona
  • Május 11. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Udinese
Teljesítmény:
D V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Serie A küzdelmei is megfelelő izgalmakat hoznak hétről hétre, a hétközi fordulóból most a kedd este megrendezésre kerülő Napoli – Udinese találkozóját vesszük elő. Talán butaság, hiszen egy egyértelmű hazai győzelem – gondolhatják a legtöbben, és nem állnak messze az igazságtól. De az udineiek szorongattak már meg nagycsapatot az idén.

Viszont számukra már nem sok minden miatt lehet küzdeni, így lehet, hogy a pihenés mezejére lépnek, és hagyják érvényesülni azokat, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.

A Napoli számára égetően fontos megszerezni a három pontot, a hétvégén sikerült beérni – sőt megelőzni – a Juventust, most már Gennaro Gattusoék állnak Bajnokok Ligáját érő helyen. A Juventus pedig csak az ötödik, nagyon furcsa lesz, ha a zebrák nélkül rendezik meg a Bajnokok Ligáját.

Nem fűzök sok reményt ahhoz, hogy Rodrigo De Paulék bármilyen jó vagy jobb eredményt el tudnak érni a Diego Armando Maradona Stadionban, de azért vessük bele magunkat a mérkőzésbe, hátha meglátunk valami olyat, amit eddig nem…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Spezia – Napoli

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Victor Osimhen jó vásár volt, és hogy meg fogja szoglálni az egész magas vételárát. A nigériai futballista a szezon nagy részében sérülésekkel bajlódott, így nem nagyon tudta bejátszani magát a kezdőbe, mostanság viszont megkapja a lehetőséget és rendre él is vele.

Ezen a meccsen dupláig jutott, de lehetett volna ebből mesterhármas is…

A Spezia nem volt nehéz ellenfél, látható ez a végeredményen is, és ha nem figyelnek oda Ismajliék, még bajba is kerülhetnek, ők a legrosszabb bennmaradók jelen pillanatban, három pont előnnyel rendelkeznek a másik újonc, a Benevento előtt.

Na, térjünk rá a meccsre! Osimhen első ziccerét még elhibázta, szépen csavart kapura, de nem célzott elég pontosan, így végül nem ünnepelhetett gólt a támadó. De Piotr Zielinski percekkel később igen. Osimhen – Di Lorenzo – Zielinski volt a labda útja, a lengyel szépen szakadt el védőjétől, és máris 1-0-ra mentek a vendégek.

Zielinski később gólpasszal jelentkezett, nyolc perccel saját gólja után Victor Osimhent szolgálta ki egy remek labdával, később pedig Lorenzo Insigne tett ugyanígy, ő is adott egy mesteri labdát, amit gólra váltott a nigériai.

Roberto Piccoli révén a második félidőben összehozták a szépítést a hazaiak – holott a Napolinak megint volt jó néhány komolyabb helyzete -, és összességében is az volt elmondható, hogy jobbak, mint az első félidőben.

Azonban nem tudtak zárkózni, és Hirling Lozano révén hamar vissza is állították a háromgólos különbséget, a vége így 4-1 lett a vendégeknek.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.10.Serie A
udinese
1:2
napoli
Serie A
2020.07.19.Serie A
napoli
2:1
udinese
Serie A
2019.12.07.Serie A
udinese
1:1
napoli
Serie A
2019.03.17.Serie A
napoli
4:2
udinese
Serie A
2018.10.20.Serie A
udinese
0:3
napoli
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Udinese – Bologna

Nem esett annyi gól ezen a találkozón, mint a fentin, de azért ezt is lehetett élvezni. Mi az, hogy? Rendkívül jó meccs volt, sok helyzettel, Bologna fölénnyel, de döntetlen végeredménnyel.

Rodrigo De Paul, az Udinese csapatkapitánya nem hiába keltette fel nagycsapatok figyelmét. Többek között az Inter is érdeklődik a játékmester felől, és most csak újabb tanúbizonyságot tett a brazil, hogy miért is szeretné Antonio Conte a soraiban tudni.

A 23. percben jártunk, amikor az irányító egy labdaszerzés után kapura fordult. Két védő között elvitte a labdát, majd Skorupski legnagyobb megdöbbenésére teljesen ütemtelenül, spiccel lőtt. A portás földbe gyökerezett lábakkal nézte végig, ahogy a labda a bal alsó sarokban köt ki. Káprázatos megoldás volt De Paultól.

A Bologna már a gól előtt is fölényben játszott, többet is birtokolták a labdát és Soriano, valamint Palacio révén majdnem sikerült is egyenlíteni. De csak majdnem, Musso mindkét esetben a helyén volt és védett.

Bologna lehetőség a második félidőben is akadt, Tomiyasu bombája centikkel ment mellé, majd jött egy teljesen jogos büntető. Egy rövidre szabott hazaadásra Palacio és Musso indultak el, utóbbi gáncsolta ki előbbit, nem lehetett vitatkozni.

Riccardo Orsolini állt a labda mögé, magabiztosan lőtte be a hálóba a labdát.

Összességében inkább a vendégek érdemeltek volna győzelmet, azonban Musso bravúrjai és Rodrigo De Paul zseniális gólja miatt rászolgáltak az egy pontra a hazaiak…

Összefoglalás

Érdekes, hogy az Udinesének inkább hazai pályán nem megy, sokkal jobb mérlegük van idegenben. Ez nekik kedvezhet – mármint, hogy nem otthon játszanak -, de azt is említsük meg, hogy Mertensék az utóbbi 15 hazai pályán lejátszott meccsükből csak egyet, egy Spezia elleni bajnokit buktak el. Az mondjuk elég meglepő volt…

Az említett Mertens megint megsérült, félő, hogy az a boka már soha nem lesz a régi. Oké, 34 éves a belga, de még mindig nagy erőssége lehetne a csapatnak. Kicsit hasonlít a szituáció Eden Hazard-ra, aki idén sem tudta megmutatni, mire képes. És lehet, hogy nem is lesz lehetősége rá…

Stanislav Lobotka, Faouzi Ghoulam, Kalidou Koulibaly és Nikola Maksimovic szintén sérültek. Az Udine szintén „meg van áldva” hiányzókkal: Nestorovski, Becao, Pussetto, Braaf és a két régi sérült: Gerard Deulofeu és Mato Jajalo.

A helyzetünk talán most egyszerű. Ebbe a stadionba nem nyerni jár az Udinese, a Napoli meg nagyon harcol még. Hát, igazából még talán az ezüst is szóba jöhet, de maradjunk annyiban, hogy a Bajnokok Ligájáért.

És nem engedhetik meg azt, hogy egy ilyen könnyű(nek tűnő) ellenfél ellen hibázzanak. Alacsony a szorzó, de ettől függetlenül véleményünk szerint megéri megrakni a hazaiak győzelmét.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső