Newcastle United – Norwich: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 29.
Newcastle United
Teljesítmény:
V D D V D
  • St. James Park
  • November 30. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Norwich
Teljesítmény:
D N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A múlt héten a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában szép sikereket értünk el, aztán a hétvégi bajnokikkal már akadtak gondok. Egyrészt az adott mennyiséggel sem voltam elégedett, másrészt a sikerráta is… Nem volt annyira jó. De most itt az új hét, és szerencsére még hétközi fordulót is rendeznek Olaszországban, Franciaországban és Angliában. Innen fogunk szemezgetni, és igyekszünk a múltheti kisiklást kijavítani. Nem volt egyébként annyira vészes a szituáció tippek terén, de azért senki nem szeret veszíteni.

A Newcastle United – Norwich mérkőzéssel indítjuk a hetet, amit kedd este rendeznek a St. James Parkban. Ahogy várható volt, nem az Arsenal ellen szerezte meg első győzelmét Eddie Howe együttese, elég könnyen tudta kiköszörülni a Liverpool elleni csorbát Mikel Arteta Arsenalja, 2-0-ra nyertek az ágyúsok.

És akkor itt van ellenfélül a Norwich, egy másik kiesés elől menekülő csapat, amelyik Farkéval megszerezte első győzelmét, majd kirúgták és jött utódjául Dean Smith, az egykori Aston Villa mester. Akivel még veretlen az együttes, előbb nyertek a Southampton ellen, majd ikszeltek Wolves-szal.

Aminek mi speciel nem örültünk, de a játék képét látva a farkasok igen, közelebb állt a győzelemhez az újonc. Érthetetlen, néha miért úgy játszik a Wolverhampton, ahogy…

De ez a meccs nem róluk szól, hanem a Newcastle-ről és a Norwichról.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arsenal – Newcastle United: 2-0

G.: Saka, Martinelli

Egyszerű tippet adtunk ehhez a mérkőzéshez: Nyernek a hazaiak. Így is lett. Közel háromszor annyi helyzetet alakítottak ki, teljesen megérdemelt volt a sikerük. Amire szükségük is volt, mivel előtte nagy pofont kaptak az Anfield Roadon. A Newcastle keresi önmagát, keresi első győzelmét. Az új tulajdonos pedig már látja lelki szemei előtt, ahogy folynak ki az eurómilliók a zsebéből. Mert, ha akarnak valamiféle sikert, akkor mélyen a zsebbe kell nyúlni már télen is…

A kezdők:

Arsenal:

Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares – Saka, Partey, Lokonga, Smith Rowe – Ödegaard – Aubameyang

Newcastle United:

Dubravka – Krafth, Schar, Lascelles – Fraser, Willock, Shelvey, Ritchie – Joelinton, Wilson, Saint-Maximin

Úgy tűnik, Eddie Howe végleg szakítani fog az ötvédős rendszerrel, amit Steve Bruce, és ideiglenes utódja, Graeme Jones alkalmazott. Egyelőre a váltás nem jött be, de kell idő, amíg az új formációhoz hozzászoknak a fiúk.

Aki látta a mérkőzést tudja, hogy a hazaiak megérdemelt sikert arattak, hiszen több, jobb minőségű helyzetet alakítottak ki, amiből aztán kettőt gólra is váltottak, közben a Newcastle United egy jó lövést tudott felmutatni. Összesen, a 90 perc alatt.

A 16. percben veszélyeztettek először az ágyúsok, Thomas Partey hosszú, tizenhatoson belülre ívelt labdájára Bukayo Saka startolt rá, az angol válogatott becsúszva próbálta meg kapuba juttatni a játékszert, de egy kicsit célt tévesztett, nem volt szükség Martin Dubravka közbeavatkozására.

Öt perccel később ígéretes helyről járt szabadrúgás az Arsenalnak, Thomas Partey és Martin Ödegaard állt a labda mögé, végül az utóbbi csavart kapura, Dubravka szép vetődéssel védett.

Ezt követően jött az ominózus Newcastle bomba, Jonjo Shelvey bal felsőbe tartó kísérletét Aaron Ramsdale tornázta a felsőlécre, onnan meg szögletre vágódott a bogyó. Mikel Arteta a nyáron elköltött egy kisebb vagyont, de úgy gondoljuk, a legjobb igazolás a Sheffield egykori portása volt…

A találkozó legnagyobb helyzete a 41. percben volt, egy baloldali beadás után Emile Smith Rowe fejelt hat méterről, a bólintást Dubravka kiütötte, de pont Pierre-Emerick Aubameyang elé. A gaboni két méterre volt a kaputól, az ilyen ziccereket könnyedén szokta értékesíteni. De nem most, jobb belsővel a baloldali kapufát találta el. Fogta a fejét a támadó, Mikel Arteta pedig gonterhelten a homlokát vakarta…

A félidőig gól tehát nem esett, a folytatásban viszont kettő is. Az 56. percben született az első találat: Bukayo Saka, Emile Smith Rowe és Nuno Tavares passzolgattak a szarkák tizenhatosának bal szélén, a portugál a leshatárról ugratta ki Sakát, aki kapásból bombázott a bal alsóba. Szép gól volt, a NUFC talán még most is a labdát nyomozza…

A mérkőzés a 66. percben dőlt el. A 64. percben Gabriel Martinelli váltotta Sakát, és első labdaérintéséből varázslatos gólt szerzett, egy beívelést belsőzött kapásból a hálóba a fiatal brazil.

A Newcastle erőtlen volt – ismét – Eddie Howe vért fog izzadni, hogy ezzel a csapattal kezdjen valamit.

Előző 5 meccs eredménye
2021.08.07.Barátságos Mérkőzés
newcastle united
3:0
norwich
Barátságos Mérkőzés
2020.02.01.Premier League
newcastle united
0:0
norwich
Premier League
2019.08.17.Premier League
norwich
3:1
newcastle united
Premier League
2017.02.14.Championship
norwich
2:2
newcastle united
Championship
2016.09.28.Championship
newcastle united
4:3
norwich
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Norwich – Wolves: 0-0

Remekül játszott msotanság a Wolves, viszont van bennem egy nagy kettősség, amikor az ő meccseikre készülök. Olyan ez a csapat, mint Forrest Gump bonbonja, tényleg sosem tudhatod, mit veszel ki belőle. Magyarul, sosem lehet tudni, hogy melyik arcát mutatja Bruno Lage együttese. Most épp a rosszabbat, az edzőváltáson átesett Norwich újabb ponttal gazdagodott, furcsa mód ezzel nem lehetnek elégedettek, közelebb jártak a győzelemhez.

A kezdők:

Norwich:

Krul – Aarons, Hanley, Gibson, Williams – Normann – Sargent, Gilmour, McLean, Rashica – Pukki

Wolves:

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, Neves, Moutinho, Ait Nouri – Trincao, R. Jiménez, Hwang

Azt nem gondoltuk, hogy a Wolves-nak könnyű dolga lesz, de a győzelmet mégiscsak elvártuk volna, hiszen egy élcsapat látogatott a Carrow Roadra. Ennek ellenére helyzetekben nem túl gazdag meccset játszottak Moutinhoék, és valóban nem túlzás azt állítani, hogy a kanárik közelebb jártak a sikerhez.

Egy helyzetet hoztunk a farkasok részéről, azt is a Norwich védelme hozta össze. A találkozó első félidejében a múltkor gólt szerző Grant Hanley nem tudott szabadulni saját tizenhatosánál a labdától, a Wolves részéről letámadtak mindenkit, Hanley a hazaadás mellett döntött. Ami pontatlanra sikeredett, így Tim Krul csak a vakvilágba tudta elrúgni becsúszva a labdát – így megakadályozván, hogy Raúl Jiménez gólt szerezzen. A kirúgott labda Joao Moutinho előtt termett, lapos lövésénél ismét Krul volt a helyén.

Ezt a helyzetet a Norwich lehetőségei követték. Az első játékrész legnagyobb gólszerzési esélye Maximilian Aarons előtt adódott, a jobbhátvéd parádésan indult meg a helyén, bátran tört előre, a tihenhatos vonalához érve a csereként beállt Ruppal kényszerítőzött, a befejezés viszont nem sikerült jól, José Sába lőtt.

A második félidőben is a sárga-zöldek domináltak, többször is akadt helyzete a hazaiaknak, azok viszont minden alkalommal kimaradtak. Teemu Pukki kétszer is ziccert rontott, mindkétszer José Sá volt a végállomás.

A találkozó végül 0-0-val zárult, a Norwich megérdemelte volna a három pontot, viszont bátran állítom, hogy ilyen játékkal nem lesznek kiesési problémáik…

Összefoglalás

Továbbra is tartom, hogy a Norwich megindulása még nem jelent semmit, ugyanúgy visszazuhanhatnak a nihilbe, lehet, hogy ez csak egy hullámhegy, amit aztán megint majd egy hullámvölgy követ. Láthattuk már ezt pár szezonnal korábban a Norwichtól. Dean Smith érkezése mindenesetre biztató, talán új lendületet tud adni ténylegesen a csapatnak, nem csak egy rövid időre.

A Newcastle elleni meccs trükkös bizonyos szempontból. A szarkák nyeretlenek, a Norwich pedig jobb formában van, tehát nehéz eldönteni, ki is nyerhet. A rendelkezésre álló információk alapján a kanárik esélyesebbek, hiszen a NUFC hazai pályán is rendkívül gyenge futballt játszik. Bár a Brentford elleni meccsük jó volt, három gólt is tudtak rúgni. De közben kaptak hármat is…

Úgy tűnik, Howe meg is elégelte Karl Darlow bizonytalanságát, legutóbb már Martin Dubravka védett, és ez valószínűleg holnap este is így lesz. A hazaiaknál sérült nincs, eltiltott viszont van, két alapembere nélkül kell kiállnia a csapatnak: Matt Ritchie és Jamaal Lascelles sem áll majd a mester rendelkezésére.

A másik oldalon Ozan Kabak megfázással küzd, Rocky Bushiri viszont lassan egy éve nem léphetett pályára, nem tudni, mikor térhet vissza az ifjú védő, a sérülés maga nem túl biztató, ugyanazzal küzd, mint anno Ansu Fati a Barcánál.

Korábban a St. James Parkban sok öröme nem volt a kanáriknak, kilenc meccset játszottak itt, egyet sem tudtak megnyerni.

Viszont gólokban nem szokott hiány lenni, általában mindkét csapat odateszi magát.

Ez egy olyan meccs, amit bármelyik fél megnyerhet. Most az idegenbeli Norwich sikerrel nem kockáztatnánk – max fél egységnyit, tényleg maximum -, de az, hogy legalább két és fél gól legyen? Az már jobban tetszik, elég megnézni a lőtt/kapott góljaik számát.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső