Newcastle United – Southampton: Fogadási Tippek és Ligakupa Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2023 január 30.
Newcastle United
Teljesítmény:
N D N N V
  • St. James Park
  • Január 31. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Southampton
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem mozdulunk egyelőre az angoloktól, még egy kicsi ideig maradunk. Pontosan egy meccsre, aztán megyünk tovább Franciaországba. De van még itt nekünk egy Newcastle United – Southampton találkozó, amely az Angol Ligakupa elődöntőjének visszavágója lesz. Eddie Howe együttese fél lábbal már belőtte magát a döntőbe a St. Mary’s-ben aratott győzelem sokat érhet. De a Soton, mióta új edzőjük van, mutatott némi fejlődést, a téli igazolásaik is úgy tűnik, hogy bejönnek – mondjuk ezt még nagyon nehéz lenne ténylegesen megállapítani -, szóval bízhatnak abban, hogy meglepetést tudnak okozni.

Mi is azért vagyunk itt, hogy kiderítsük, ez sikerülhet-e. Ha igen, az az online sportfogadás újabb nagy meglepetése volna, ha nem, akkor lényegében csak jött a papírforma.

A Newcastle egy év alatt lett kiesőjelöltből Anglia egyik legjobb csapata. Kellett ehhez egy gazdag befektető, nem kétséges, hogy a szaúdiak nélkül ez a csapat most a Championship egyik feljutásra hajtó együttese lenne. És kellett egy jó edző, Howe kinevezésekor még mindenki somolygott, most már ezt senki sem teszi. És már idén, az első teljes évükben trófeát nyerhetnek. Arról nem beszélve, hogy a nemzetközi porond is kinéz nekik.

A Southamptonról az egész Ligakupa alatt azt gondoltam, hogy egyáltalán nem fontos nekik, Nathan Jones egyedüli célja az, hogy a Premier League-ben tartsa őket. De most, hogy már ilyen közel van a cél…

A fogadóirodák elég egyértelmű döntést hoztak, a Unibetnél 1.42 a hazai siker, 8.50 a vendéggyőzelem, 4.60 a döntetlen.

Newcastle United

Egészen elképesztő, milyen magasságokba tudott idén kerülni Eddie Howe együttese. Lehet, már mondtam, de engem még mindig meglep, hogy ott vannak a Premier League dobogóján, Bajnokok Ligáját érő helyen. Mindenki tudta, hogy majd ez lesz, hogy a rengeteg pénz, amit a klubba fektetnek, majd meghozza a gyümölcsét, de ennyire gyors változásra nem számítottam. És ez a játékosok mellett abszolút Howe érdeme is.

A gárda a hétvégén pihenhetett. Mivel Premier League-forduló nem volt, az FA Kupából pedig szégyenszemre kiestek. Ez az utóbbi idők legnagyobb blamája a csapatnál, ugyanis a harmadosztály középmezőnyében levő Sheffield Wednesday volt az az együttes, amelyik 2-1-re le tudta őket győzni.

Ez a pihenő azért nem jöhetett rosszul, főleg, hogy kedden lejátszották a St. Mary’s-ben a Soton elleni elődöntő első felvonását. Erről egyébként lejjebb egy kicsit részletesebben olvashattok, most csak annyit mondanánk el, hogy Joelinton találatával a szarkák nyerni tudtak, és így előnyből várhatják a visszavágót.

Amely hazai pályán lesz, emiatt is egy kicsit esélyesebbnek tűnik a NUFC.

Merthogy idén, minden sorozatot figyelembe véve, a Newcastle United még veretlen hazai pályán. A Premier League-ben például hat győzelmük és négy döntetlenjük van, pedig voltak már kemény meccseik az elmúlt 20 forduló alatt.

Sokan meg voltak lepődve, mennyire visszafogott a téli átigazolási időszakban az a csapat, aki gyakorlatilag bárkit meg tudna venni. Egyedül Karang Guol érkezett, az ausztrál csodatini, akit aztán tovább is passzoltak Skóciába. Egyébként vele már szeptemberben megvolt a megállapodás…

Aztán a tegnapi napon bejelentettek egy új érkezőt, a szélsők érezhetik veszélyben a helyüket, ugyanis Anthony Gordon érkezett 40 millió euróért cserébe. Az angol utánpótlás-válogatott szélső a bal és jobboldalon is megállja a helyét, korábbi csapata pedig az Everton volt. Gordon a legjobbkor lépett, jövőre az egykori csapata nem valószínű, hogy a Premier League tagja lesz.

Van mgé egy távozó a csapatban, Chris Wood kölcsönben a Nottingham Forestnél tölti a tavaszt.

Friss sérült nincs az együttesnél, továbbra is a Jonjo Shelvey, Emil Krafth, Matt Targett hármas nem állhat rendelkezésre. Nem lenne meglepő, ha Eddie Howe ugyanazt a csapatot küldené pályára, bár Alexander Isak már a Soton elleni első mérkőzésen is megmutatta, hogy lehet rá számítani. Ő adta Joelintonnak a gólpasszt.

A várható kezdőcsapat:

Pope – Trippier, Schär, Botman, Burn – Willock, Longstaff, B. Guimaraes – Almiron, Wilson, Joelinton

Egymás elleni meccsek:

Mielőtt a régebbi meccseiket megnéznénk, lássuk, az elődöntő első meccsén mit nyújtottak egymás ellen. A mérkőzésre mi is tippeltünk egyébként, próbáltunk óvatosak lenni, és egy olyan tippet választottunk, amiről erősen gondoltuk, hogy bejön. Vagyis, hogy nyerni fog a Newcastle. És ez is történt.

Felettébb feszült volt a találkozó, a játékvezetőnek ki kellett osztania összesen kilenc sárga lapot, ebből kettőt ugyanannak a játékosnak, Duje Caleta-Car mehetett korábban le. De ekkor már 1-0 volt az eredmény a vendégeknek. És lehetett volna több is. Négy szinte ugyanolyan helyzete volt a Newcastle United együttesének, ebből egyet Joelinton értékesített, de kezezés miatt nem adták meg, egyet a brazil fölé vágott, egyet pedig a kapuba, a negyedik lehetőséget Sven Botman gurította a kapu mellé.

A másik oldalon is volt egy gól, méghozzá Adam Armstrong részéről, azt szintén elvették, ugyanaz volt az indok: A támadó kézzel ért labdába.

Szóval a The Magpies már az első mérkőzésen eldönthette volna a továbbjutás sorsát, de nem tették.

Mostanság a csapatnak jól megy, az elmúlt öt meccsből négyet is megnyert a Soton ellen, egy 2021-es PL-meccsen tudtak döntetlent elérni ellenük.

A St. James Parkban is ez a helyzet: Négy hazai győzelem, egy döntetlen, a szentek 2015-ben nyertek itt legutoljára.

Előző 5 meccs eredménye
2023.01.24.Angol Ligakupa
southampton
0:1
newcastle united
Angol Ligakupa
2022.11.06.Premier League
southampton
1:4
newcastle united
Premier League
2022.03.10.Premier League
southampton
1:2
newcastle united
Premier League
2021.08.28.Premier League
newcastle united
2:2
southampton
Premier League
2021.02.06.Premier League
newcastle united
3:2
southampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Southampton

Folytatódik Nathan Jones megerősítési kísérlete, a héten újabb játékos ölthette magára a piros-fehér csíkos mezt. James Bree a másodosztályú Lutontól érkezik, jobbhátvéd poszton bevethető. A folyamatos védőproblémák orvoslására hozta őt Jones, és attól nem kell félni, hogy esetleg mellé fogott volna a játékossal, hiszen korábban Jones is a Lutonnál dolgozott, pontosan tudja, mire számíthat a játékostól.

Rajta kívül ugyebár még Carlos Alcaraz és Mislav Orsic csatlakoztak, akik egyre inkább verekszik be magukat a kezdőbe. Ja, és visszatért a kölcsöne után Jan Bednarek. Meglátjuk, hogy a megerősített (?) védelembe mennyi helyet kap, az Aston Villában nem sokat játszott az ősz folyamán.

A csapat egy igen gyenge őszt produkált Ralph Hasenhüttl-lel, de azóta már Jones ül a kispadon, akinek segítségével az együttes elkezdett meccseket nyerni. Igaz, hogy a bajnokságban még mindig kiesőhelyen állnak, de legalább sikerült közeledni a többiekhez, és egy erős hajrával bőven meglehet a bennmaradás.

Utolsó mérkőzésüket ők szombaton játszották, az FA Kupában (is) talpon vannak (még), az ellenfél a Championship egyik kiesőjelöltje, a Blackpool volt. Nem volt könnyű meccs, pedig nem lehetett a szentek kezdőjét tartalékosnak nevezni. A gólok sem onnan jöttek, ahonnan számítottunk volna rá, a balhátvéd, Romain Perraud két találattal vette ki a részét a 2-1-es sikerből.

Ezen a meccsen Armel Bella-Kotchap párja Lyanco volt, azonban holnap ismét Duje Caleta-Car lehet ott a pályán. Ez úgy lehetséges, hogy a horvát letöltötte eltiltását a Blackpool ellen.

A kezdőcsacpatba kerülhet Carlos Alcaraz, James Ward-Prowse, Gavin Bazunu és Mohammed Salisu is, James Bree azonban csak a kispadon kezdhet Kyle Walker-Peters mögött.

Sérült Juan Larios, Alex McCarthy és Valentino Livramento, valamint kétséges a játéka Moussa Djeneponak.

A várható kezdőcsapat:

Bazunu – Walker-Peters, Bella-Kotchap, Caleta-Car, Salisu – Alcaraz, Diallo – Edozie, Ward-Prowse, Orsic – Mara

Tippelde

Az első mérkőzésen megalapozta a továbbjutását a Newcastle, a másodikon pedig le is fogja azt várni szerintünk. Hazai pályán idén még nem kaptak ki, a Soton pedig idegenben nem annyira veszélyes. Ráadásul ez a Ligakupa, a szenteknek pedig fontosabb a bajnokság.

Mindent egybevéve, a Newcastle United győzelmét várjuk egy olyan mérkőzésen, amelyen még Nick Pope kapuja is érintetlen marad.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.43 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.44 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.44 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső