Luton – Cardiff: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2023 január 30.
Luton
Teljesítmény:
D N N V D
  • Kenilworth Road
  • Január 31. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Cardiff
Teljesítmény:
V V D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma egy kicsit rövidebb nap lesz, mint a megszokott, öt tippet hoztunk nektek. Kedden lesz pár érdekes meccs – például az FA Kupában két újrajátszás, de azokat kihagyjuk -, valamint teljes francia első osztályú forduló jön majd szerdán. Valamint a Spanyol Szuperkupa miatt elmaradt találkozókat is most fogják bepótolni.

A Luton – Cardiff másodosztályú angol mérkőzéssel kezdünk, majd ezt követően az Angol Ligakupa elődöntőjének visszavágója következik. Mellé egy kis francia focival, az egészet pedig fogjuk és leöblítjük a Betis – Barcával. Egész jó program ez.

Várhatóan egyébként a holnap is hasonló mederben halad majd, vagyis öt mérkőzést olvashattok majd. Aztán a hét második felében visszaállunk a megszokott ütemre.

A hétvégén nem volt teljes a Championship, ugyanis a csapatok egy jó része az FA Kupában volt érdekelt. Összesen három találkozót rendeztek, mindháromról írtunk, és százszázalékosan hagytuk magára az angol másodosztályt, mind a Coventry – Huddersfieldre, mind a Hull City – QPR-ra, mind pedig a Middlesbrough – Watfordra jó tippet hoztunk.

Úgyhogy a Luton és a Cardiff mérkőzését sem fogjuk kihagyni.

A jelenlegi ismereteink alapján nem lesz ez egy nehéz mérkőzés. A Luton a feljutásra hajt még mindig, és mivel egyre jobban, egyre inkább sűrűbb lesz az élmezőny, erre annál nagyobb esélyük lesz. Lent majd kifejtem, most épp hol állnak, és mennyire járnak közel a céljaikhoz.

A másik oldalon pedig egy nagy múlttal rendelkező, de annál kevésbé sikeres jelennel rendelkező csapat áll, amelyet már csak pár pont választ el attól, hogy kiesőhelyre kerüljön.

Az online sportfogadás van, hogy nehéz meló, de ennél a mérkőzésnél úgy tűnik, hogy nem lesz az.

A Lutonra a bet365-nél 1.95-öt fizetnek, a döntetlenre 3.40-et, a vendégekre pedig 4.20-at.

Luton

A Luton azon csapatok közé tartozik, akik a hétvégén az FA Kupában mérkőztek meg. A gárdának a továbbjutás nem sikerült, de nem is estek ki. A következő héten újrajátszás következik, ami nem feltétlenül a legjobb Rob Edwards csapatának. Sűrű a program, és minden egyes új meccsel egyre jobban fáradnak a játékosai. És a Luton nem úgy áll, mint mondjuk a Burnley, a Sheffield vagy a Middlesbrough. Nincs kéttucatnyi jó játékosuk, konkrétan elég rövid a kispad.

Az sem túl pozitív, hogy a harmadik ligás Grimsby Town ellen nem tudtak hazai pályán nyerni. Az eredmény 2-2 lett, Elijah Adebayo és Jordan Clark találtak a hálóba. Nem kétséges, hogy jobb a csapatuk, mint a Grimsbyé, a jövő héten majd eldől, hogy ez a pályán is látszik-e.

Most térjünk át a csapat bajnoki teljesítményére, ott már több mindennel lehetnek elégedettek a drukkerek. A gárda jelenleg hetedik, de csak azért, mert 1.: eggyel kevesebb meccset játszottak, 2.: rosszabb a gólkülönbségük, mint az előttük álló Norwichnak.

42 pontot gyűjtöttek, és konkrétan, ha nyernek, akkor akár még a harmadik helyre is kerülhetnek. Ehhez négy góllal kell legyőzniük a Cardiff együttesét.

Ebben a szezonban tizenegy győzelmet arattak, kilencszer ikszeltek és hétszer kaptak ki. Rob Edwards, miután átvette a csapatot, sikeresen összerántotta a tavaly rájátszásba jutott gárdát, ahogy látható, ez idén is meglehet. Onnan meg már csak két lépcsőfok a Premier League.

Idegenben gyűjtötték pontjaik többségét, hazai pályán egészen gyengén muzsikálnak. Eddig három győzelmet arattak, hétszer ikszeltek és háromszor kaptak ki.

Utolsó bajnokijukat megnyerték, és ezzel feledtetni tudták a West Bromwich Albion elleni 3-2-es vereséget. Az ellenfél a Wigan csapata volt, őket idegenben Adebayo és Cornick góljaival győzték le.

Történt némi változás a keretben a télen. Először is eladták James Bree-t a Southamptonnak, a helyére pedig megszerezték Cody Drameh-t a Leedstől. A fiatal jobb-bekk csak kölcsönben érkezett, Bree viszont végleg távozott.

Nem ő az egyedüli, Cameron Jerome és Matt Macey is máshol folytatja, előbbi a Boltonnál, utóbbi a Portsmouthnál.

Miután Bree távozott, Drameh be is mutatkozhat új csapatában, amennyiben Edwards nem akarja egyből bevetni őt és mélyvízbe dobni, úgy Alfie Doughty lesz a kezdő.

Nem lesz ott Sonny Bradley, Henri Lansbury, James Shea, Luke Freeman és Carlton Morris sérülés miatt.

Az angol sajtó szerint Allan Campbell kerülhet be a kezdőbe, Bree mellett még ez is változás lehet a Wigan elleni csapathoz képest.

A várható kezdőcsapat:

Horvath – Osho, Lockyer, Potts – Drameh, Mpanzu, Watson, Campbell, Bell – Cornick, Adebayo

Egymás elleni meccsek:

A múltban több nagy walesi győzelmet láthattunk, 2020 és 2021 között háromszor is összefutottak egymással, és mindegyik találkozón a Cardiff volt jobb. Ám ennek 2022-ben vége szakadt. Az idei bajnokság első mérkőzésén is a Luton tudott nyerni, pedig akkor még messze nem voltak olyan jó formában, mint mostanság. Idegenben sikerült 2-1-re nyerni, előbb Luke Freeman, majd Gabriel Osho talált a hálóba, a hazai oldalról Romaine Sawyers szépített a meccs vége felé.

Több mint húsz év telt el azóta, hogy a Luton hazai pályán nyerni tudott. Még a League One-ban voltak a csapatok, 2002-ben, amikor ez összejött. Azóta nem játszottak sok meccset, csak ötöt, de abból hármat – egyhuzamban – a Cardiff nyert, kettő pedig döntetlen lett.

Előző 5 meccs eredménye
2022.08.30.Championship
cardiff city
1:2
luton
Championship
2022.04.18.Championship
cardiff city
0:1
luton
Championship
2021.11.27.Championship
luton
1:2
cardiff city
Championship
2021.02.16.Championship
luton
0:2
cardiff city
Championship
2020.11.28.Championship
cardiff city
4:0
luton
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Cardiff

Egyre lejjebb süllyed a másodosztályú tabellán a Cardiff együttese. A Wigan elleni döntetlent követően Mark Hudson munkája semmissé vált, felállították a kispadról, és ideiglenesen Danny Whitehead-et nevezték ki. Az alkalmi menedzserrel sem javult a játék, a csapat kikapott 5-2-re a Leeds United ellen az FA Kupa eggyel korábbi körében, majd a bajnokságban a Millwall is megverte őket 1-0-ra.

Most, a Luton ellen azonban már nem Whitehead fog a kispadon ülni, kinevezték Sabri Lamouchit, aki futballistaként nem, de edzőként már dolgozott Angliában, a Nottingham Forest edzője volt 2019-2020-ban.

Utolsó munkáját Katarban, az Al-Duhail csapatánál vállalta, 2021 óta nem dolgozott. Meglátjuk…

A mester nem könnyű terhet vett magára, ez a Cardiff ugyanis az egyik leggyengébb az elmúlt években, és ezt hűen tükrözi a csapat bajnoki tabellán elfoglalt helyezése is. 21. helyen állnak, tehát épp, hogy nem kiesők. Mögöttük a Huddersfieldnek 26 pontja van, nekik meg 29, így nincsenek túlzottan biztonságban.

November óta nyeretlenek, pedig azóta jó sok meccset lejátszott a csapat: Tizenegy találkozón (ebben FA Kupa-meccsek is vannak) öt vereség és hat döntetlen a mérleg.

Idegenben is elég gyengén muzsikálnak, három győzelmük van, három döntetlenjük és hét vereségük.

Érkező a csapatban továbbra sincs, távozó igen, Max Watters mellett Ollie Tanner és Curtis Nelson folytatják máshol.

És akadnak sérültek is: Ebou Adams és Jamilu Collins régóta nem bevethető, Mahlon Romeo sem most sérült meg.

Az angolok szerint Lamouchi 4-2-3-1-es formációra válthat, melyben Cedric Kipre és Mark McGuinness lehet a két belső védő, míg Callum Robinson az egyedüli ék.

A várható kezdőcsapat:

Allsop – Ng, Kipré, McGuinness, O’Dowda – Wintle, Rinomhota – Philogene-Bidace, Colwill, Davies – Robinson

Tippelde

Legyen bármilyen gyenge a Luton otthon, ez a Cardiff most nagyon mélyen van. Nem kétlem, hogy jobbak lesznek az új menedzserrel, de ahhoz kelleni fog nem kevés idő. És lehet, hogy félszezon nem is lesz elég Lamouchinak.

Ezen a mérkőzésen én egyértelműen a Luton győzelmét várom.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.96 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.96 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.96 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső