Newcastle – Everton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 29.
Newcastle
Teljesítmény:
D V N N D
  • St. James Park
  • November 01. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Everton
Teljesítmény:
V D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ej, nagy kár azért a múltheti Southampton – Everton meccsért. Nagyon éreztem, hogy nem fognak tudni nyerni a kékek, de bíztam abban, hogy legalább egy gól összejön nekik, hiszen Dominic Calvert-Lewin ihletett formában futballozik. Hát, ilyen a futball, tele csalódással.

De nem szabad megállni, mert jön a hetedik forduló a Premier League-ben, és jön a Newcastle – Everton mérkőzés. Látok benne fantáziát, és bizonyára Carlo Ancelotti is megpróbálja majd felrázni legényeit, hiszen van potenciál ebben a csapatban, nem is kevés, a felsőház szinte már elvárás lenne tőlük.

A Szarkák pedig hozzák ugyanazt a szintet, amit tavaly, stabil középcsapat, amely képes kiugró teljesítményre, de simán ki tud kapni az esélytelenebbektől is.

Meglátjuk, most vajon mire számíthatunk a két csapat találkozóján!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolves – Newcastle

Kezdjük a hazaiak meccsével, akik a Molineux Stadionban játszottak az előző fordulóban. A Wolves-ról nemrégiben írtam, miszerint valami elveszett náluk, már nem azt a közönségszórakoztató focit játsszák, amit korábban, ami miatt fél Európa szerelmes lett a játékukba.

Pedig a keret nagyjából ugyanaz, valami mégis eltűnt. Előfordul az ilyen, nemde?

A találkozó nem hozott nagy iramot, nagy játékot és főleg nem sok helyzetet vagy sok gólt. Amik viszont születtek, azok szépek voltak. A Wolves egyébként itt jobban játszott, talán győzelmet érdemelt volna, de az első félidőben csak egy-egy lövést sikerült feljegyezni. A Newcastle oldalán Saint-Maximine tüzelt, de Rui Patricio hárítani tudott.

A fordulást követően kicsit felpörögtek az események és több veszélyes hazai próbálkozást láthattak azok, akik a TV képernyőin keresztül követték a meccset.

A találkozó hajrája hozta meg az első gólt, konkrétan a 80. percben Raúl Jimenez, a Wolves mexikói középcsatára egy nagyon szép találatot jegyzett.

Sokan azt gondolták, hogy oké, ezzel el is dőlt a meccs, de a Newcastle nem adta fel és a 89. percben sikerült egyenlíteni. Murphy, a Szarkák jobbekje egy szabadrúgást tűzött kapura, szépen elcsavarta a labdát a sorfal mellett, Rui Patricio bele tudott ütni, de az így is a hálóban kötött ki. Véleményem szerint a portugál kapus kissé ludas a gólban, de ez a Newcastle-nél senkit sem érdekelt, pontot tudtak menteni a rendes játékidő végén.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.21.Premier League
everton
2:2
newcastle united
Premier League
2019.12.28.Premier League
newcastle united
1:2
everton
Premier League
2019.03.09.Premier League
newcastle united
3:2
everton
Premier League
2018.12.05.Premier League
everton
1:1
newcastle united
Premier League
2018.04.23.Premier League
everton
1:0
newcastle united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Southampton – Everton

Emlékeztek erre a tippemre? Nagyon is tisztában voltam vele, hogy előbb vagy utóbb az Everton vereséget szenved. Sok volt a sérültjük, a Pool elleni meccsen pedig már volt jele annak, hogy hamarosan bekövetkezik ez.

Most nyilván azt gondoljátok, hogy utólag bárki lehet okos, de hát a tippemben nem is mertem a vendégek győzelmére tenni, inkább maradtam a mindkét fél szerez gólt verziónál, de még így is csalódnom kellett.

Jól kezdte pedig az Everton a meccset, a 20. percben Gylfi Sigurdsson a kapufát találta el. Remek lövés volt a csapatkapitánytól, csak egy kis szerencse hiányzott.

A túloldalon viszont nem kellett szerencse, csak Ward-Prowse, aki hét perccel Sigurdsson próbálkozása után már hálóba talált. Nagyon szép lövés volt és Jordan Pickfordnak ezúttal esélye sem volt.

Hamar jött a második találat, Danny Ings baloldali beadása Che Adams-et találta meg, aki átvette a labdát, majd Ward-Prowse-hoz hasonlóan a hálóba lőtt. Hidegzuhany a javából.

Ezúttal nem működött jól a támadó gépezet a vendégeknél, a második félidő derekán pedig meg is fogyatkoztak, miután Lucas Digne hátulról megtaposta Kyle Walker-Peterst. Villant is a piros lap, az új szabályok értelmében itt nincs is vitának helye.

Nagyon harmatos teljesítmény az Evertontól, akik a vereség ellenére a tabella élén maradtak.

Összefoglalás

Nem könnyű az előzmények miatt választani, de azért már van elképzelésem. Noha, ez a szezon jócskán tartogatott már meglepetéseket, nem csak a Premier League-ben, hanem az összes nagyobb bajnokságban.

A Newcastle eddigi teljesítménye nem túl meggyőző, de azért persze vannak náluk sokkal rosszabbul teljesítő csapatok. 2 győzelmük, 2 döntetlenjük és 2 vereségük van, hazai pályán szenvedték el mindkét vereséget, ami azért több mint gyanús.

Az Everton pedig vezeti a tabellát, egész eddig veretlen volt, első négy meccsüket nyerték.

Az örökmérleget is nézzük meg!

Nem húzott el egyik csapat sem a másiktól, a Newcastle 18-szor, az Everton 22-szer nyert, emellett 11 döntetlenjük van.

A tavalyi szezon két mérkőzésén ősszel az Everton nyert (akkor is a St. James’ Parkban), a visszavágó pedig 2-2 lett.

A Southampton elleni meccs előtt említettem, hogy sok hiányzója van a csapatnak, Digne ugyebár biztosan kihagyja a találkozót, ahogy Richarlison is, aki hárommeccses eltiltást kapott a Liverpool ellen. Seamus Coleman majd csak valamikor novemberben játszhat újra.

Felépült viszont James Rodriguez, ez mindenképp jó hír Ancelotti számára.

A túloldalon Gayle, Dubrovka és Ritchie nem bevethető, bár Gayle talán már a kispadra leülhet.

Bízom benne, hogy az Everton visszatalál a helyes útra, nem állnak megoldhatatlan feladat előtt, így most az Evertonra teszem a pénzemet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső