Newcastle – Manchester City: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 13.
Newcastle
Teljesítmény:
N V D N N
  • St. James Park
  • Május 14. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester City
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Készülhet a Newcastle a sorfalra, a Manchester United keddi vereségével bajnokká vált a Manchester City, így felszabadultan készülhetnek innentől a május 29-i Bajnokok Ligája fináléra, ami nem az előzetesen kiválasztott helyszínen, azaz Isztambulban lesz megtartva. Törökországban ismét felütötte a fejét a koronavírus, így új helyszín után kellett nézni.

Szó volt róla, hogy esetleg Birminghamben, a Villa Parkban lesz megtartva a döntő, de most úgy néz ki – biztost inkább már nem állítanék -, hogy Porto lesz a nyertes.

A Newcastle részéről sincs már tétje a meccsnek, hétfőn az is eldőlt, hogy a Fulham a Premier League harmadik kiesője a Sheffield United és a West Brom mellett.

Innentől fogva igazán érdekes lesz megtippelni a mérkőzés végeredményét, vagy akár a győztest. Bár, jobban belegondolva Pep Guardiolának a pihenés mellett azt is figyelnie kell, hogy játékosai formában maradjanak. Akkor félhetnek a szarkák? Kezdjük a Newcastle – Manchester City meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leicester – Newcastle

Van olyan ember, aki NUFC győzelemre számított ezen a meccsen? Ha van, én nem vagyok köztük. Igaz, a Leicester néha belefut a késbe saját pályáján, a King Power Stadionban, de ezt nem láttam jönni.

A Newcastle nem is akárhogy verte meg a rókákat, volt már 0-4 is az állás, innen tudott feljönni a Leicester, de hát ugye a kettő az még mindig kisebb, mint a négy.

A hazai védelem – anélkül, hogy megbántanám őket – nem állt a helyzet magaslatán, már rögtön a meccs elején le tudta őket kontrázni a Callum Wilson – Allan Saint-Maximin kettős, utóbbi nagy helyzetben lőtt kapura, Kasper Schmeichel viszont lábbal hárított.

Nem sokkal később viszont egy nagy hiba után már a hálóból kellett kiszednie a labdát a dánnak. Caglar Söyüncü rossz labdaátvétele után Joe Willock lépett meg, és nem is érte őt utol a török, 0-1.

A 34. percben aztán már 0-2 volt az állás, Ritchie szögletét Paul Dummett, a belső védő bólintotta be három róka között.

Nem működött tehát a védelem, de a csatárok sem brillíroztak, Dubravkának nem okoztak problémát Vardyék.

A második félidőben kezdetben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt. Callum Wilson volt a főszereplő, aki egy újabb védelmi hibát kihasználva háromra növelte a vendégek előnyét, majd a támadó még egyszer lecsapott, ehhez viszont egy kis szerencse is kellett, a kapufát találta el először Wilson, de szerencséjére hozzá pattant vissza a labda.

A Leicester dominált a második félidőben, mégis ők kapták a gólokat. Csak 4-0 után tudtak szépíteni, előbb Marc Albrighton szerzett egy bombagólt, majd Kelechi Iheanacho lövése is beakadt, de ennyire futotta Brendan Rodgers együttesétől…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.26.Premier League
man city
2:0
newcastle united
Premier League
2020.07.08.Premier League
man city
5:0
newcastle united
Premier League
2020.06.28.FA Kupa
newcastle united
0:2
man city
FA Kupa
2019.11.30.Premier League
newcastle united
2:2
man city
Premier League
2019.01.29.Premier League
newcastle united
2:1
man city
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City – Chelsea

Az előrehozott BL-döntő, amelyen nem azok a játékosok szerepeltek javarészt, akik majd az isztambuli portói meccsen játszani fognak. Több kulcsember pihent, és ez azért látszott a mérkőzésen is.

A 44. perctől kapcsolódunk be, ekkor szerezte meg a vezetést a Manchester City: Gabriel Jesus centerezését Sergio Agüero elvétette, a mellette érkező Raheem Sterling 8 méterről viszont már pontosan célzott, 1-0.

Egy perccel később pedig kettő lehetett volna a különbség. Jesust Billy Gilmour lökte fel hátulról, a játékvezető a büntetőpontra mutatott. Kun Agüero – míg stabil kezdője volt a csapatnak – volt a kijelölt bünti-specialista, így most is bátran állt a labda mögé. Túl bátran, panenkás megoldást választott. Ami szép, ha bemegy, ciki, ha nem. Hát, itt nem ment be, mert Edouard Mendy nem feküdt el, és egy kézzel lehúzta a játékszert.

Ez lehetett a fordulópont, Pep hamarosan le is kapta a pályáról az argentint, a Chelsea meg szépen kihasználta a lehetőséget. Előbb bő egy óra elteltével Hakim Zijes egyenlített, majd – Callum Hudson-Odoi meg nem adott gólját követően – Marcos Alonso is lecsapott, ő már a hosszabbításban tette mindezt. Aranyszabály: Akkor kell gólt szerezni, amikor az ellenfél már nem tud válaszolni rá.

Így a Chelsea fellépett a harmadik helyre, de tették mindezt ideiglenesen, tegnap este saját pályájukon kaptak ki az Arsenaltól, a Leicester pedig visszaelőzött.

Összefoglalás

A sérült játékos a Manchester Citynél olyan, mint a fehér holló. Most egy játékosnak van problémája, ő sem sérült igazából, csak erőnlétileg van hova fejlődni. Ez a játékos nem más, mint Kevin De Bruyne. Pep minden bizonnyal most is jegelni fogja őt, hogy fitt legyen a Bajnokok Ligája döntőjére.

Nagy kérdés számomra, hogy Guardiola fejében mi járhat. Hogy kapjon mindenki pihenőt, vagy a legjobbak maradjanak játékban?

Egy vegyes csapatra számítanék, mert azért a szezon ezen szakaszában a fáradt tagok könnyebben sérülnek, nem biztos, hogy meg akarja kockáztatni a mester, hogy valaki a pálya szélén maradjon.

A Newcastle kezdőjét illetően: Itt is pakliban van, hogy a fiatalok, tartalékok szerephez jutnak, de böngészve az előzetesen tippelt kezdőt nem ezt látom. Azt látom, hogy a lehető legjobb összeállításban lépnek majd pályára a srácok.

Ha a City is így tesz, akkor számomra nincs kérdés. Általában szoros meccseket játszanak a St. James Parkban, ez most sincs kizárva, de azért az valószínűnek tűnik, hogy a bajnok be fogja húzni a mérkőzést.

A vendégek győzelme mellett még valamit tippelnék: Hogy nem kap gólt a City. Tehát, hogy csak az egyik csapat szerez gólt. Már, ha a City a legjobbjaival áll fel… Sok fog múlni a kezdőkön, figyeljétek, és az alapján döntsetek!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső