Newcastle – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 03.
Newcastle
Teljesítmény:
V N V V V
  • St. James Park
  • Február 06. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Southampton
Teljesítmény:
V V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma nem öt, csak négy tipp kerül ki az oldalra, bokros teendőim elszólítanak az estére, elnézést érte. Gondoltam, két olyan csapat meccsével zárom a szerdát, akik vereséget szenvedtek tegnap. Megéri feleleveníteni az eseményeket, a Southampton szabályos mészárlásba futott bele, a Manchester United játszotta a hóhér szerepét, no, meg egyes vélemények szerint jócskán köze volt a történelmi vereséghez Mike Deannek és a VAR-csapatnak is. Ja, a történelmi vereség 9-0-t jelent, másodszor kellett ilyen megaláztatáson Ralph Hasenhuttl-nek keresztülmennie, mióta a Southampton edzője.

A Newcastle felszívta magát az Everton ellen, aztán ez a lendület tegnap estig tartott, a Crystal Palace 2-1-re nyert a St. James Parkban. Nyakig ülnek a… bajban a csapatok, különösen igaz ez a Southamptonra. Egy rakás sérülés, két játékosuk eltiltása…

A hétvége egyik legérdekesebb meccsének nézünk elébe, a Newcastle – Southampton találkozónak.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Newcastle – Crystal Palace

Mindenkit megdöbbentett a Goodison Parkban mutatott játék és a végeredmény is, Callum Wilson valószínűleg megmentette Steve Bruce állását. Azonban pár nappal később már hazai környezetben nem sikerült nyerni Roy Hodgson együttese ellen. Pedig jól indult, egy Almirón – Wilson – Shelvey összjáték végén utóbbi lőhetett 18 méterről, méghozzá pontosan, a labda a jobb alsóban kötött ki. Életerős löket volt, és még szerencséje is volt Jonjo Shelvey-nek. Ez a második perc eseménye volt, a szurkolók pedig egyre nagyobb extázisba kerültek: Visszakapták a kedvenceiket.

De a kedélyeket hamar lehűtötte a CP, a 21. és a 29. percben is gólt rúgtak, így már az első játékrészben megfordították az állást. Jairo Riedewald lövése talán nem akadt volna hálóba, de a labda és Karl Darlow között elhelyezkedő Ciaran Clark az utolsó pillanatban beletette a lábát a bombába, így saját kapusát viccelte meg.

A második gól Eberechi Eze beadásából indult, a belőtt labdát Gary Cahill bólintotta a kapuba.

Ryan Fraser még az első félidőben kiegyenlíthetett volna, de nem tudta átjátszani Guaitát.

A második félidőben pedig egy lehetőséget kell elmesélnem: A Crystal Palace biztosíthatta volna be a győzelmet, Riedewald harcolt meg egy labdáért, a büntetőterületen belül észrevette, hogy Andros Townsend teljesen üres, elé is passzolt, de a szélső hat méterről, üres kapura is kihagyta a ziccert. Lehet, nem akarta volt csapata szurkolóit elszomorítani…

Lényeg, hogy nyert a Palace, de a szarkák már nem tűnnek annyira elveszettnek, mint másfél héttel ezelőtt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.06.Premier League
southampton
2:0
newcastle united
Premier League
2020.03.07.Premier League
southampton
0:1
newcastle united
Premier League
2019.12.08.Premier League
newcastle united
2:1
southampton
Premier League
2019.04.20.Premier League
newcastle united
3:1
southampton
Premier League
2018.10.27.Premier League
southampton
0:0
newcastle united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester United – Southampton

Utólag nézve mókás, hogy csak 2,5 gólnál többet láttam ebben a meccsben, persze, erre a fajta kivégzésre az égegyadta világon senki nem számított. Kilenc góllal terhelték meg McCarthy hálóját a vörös ördögök, szóval, hosszú összefoglaló elé nézünk…

Az első kulcsesemény a második percben esett, amikor megfogyatkoztak a vendégek. Először volt kezdő – kényszerűségből – a 19 esztendős Alexandre Jankowitz, a szentek svájci középpályása, és azt hiszem, annak ellenére emlékezetes marad számára a mérkőzés, hogy csak másfél percet töltött a pályán. Olyan csúnyán lépett oda a középpálya közepén ellenfelének, hogy Mike Dean azonnal leküldte őt a pályáról. Indokolatlan, felesleges, durva. Nem lehet vitatni az ítélet jogosságát.

Ez pedig megalapozta a mérkőzést a United szemszögéből, szerencsére McTominay tudta folytatni a játékot, de azt már sejteni lehetett, hogy kőkemény meccs vár a vendégekre.

Már az első félidőben négyet kaptak, a 18. és a 39. perc között estek a gólok. Először Aaron Wan-Bissaka talált be, Luke Shaw beadását pofozta a kapuba, majd jött Marcus Rashford találata hét perccel később.

Jan Bednarek a 34. percben lőtt saját kapujába (Rashford beadását akarta blokkolni, így sikerült) a félidő végén pedig Edinson Cavani fejesével már négy volt a különbség a két csapat között.

A második félidő elején Danny Ings ugyan szépített, de a VAR nem adta meg a találatot, aztán a MU megint észbe kapott, és kitömte a Sotont. Martial és McTominay góljával már 6-0 volt az állás, és ekkor Dean játékvezető furcsa döntésre szánta el magát. Nem elég, hogy tizenegyest ítélt a 83. percben a hazaiaknak, de még az öngólt vétő Bednareket is leküldte. Ha azt mondom, hogy a döntéssel nem értettem egyet, akkor finoman foglalkoztam. Annyi volt a videózás, meg a duma, hogy Bruno Fernándes csak a 87. percben értékesítette a büntetőt, aztán a szétesett vendégeket még két góllal büntették, a hosszabbításban Martial és Dean találtak be.

Hosszú ideig fognak még erről a meccsről beszélgetni, mert ekkora mentális szétesést nem mostanában láttam…

Összefoglalás

Takumi Minamino, a Liverpool japán játékosa talán már megbánta, hogy csatlakozott a csapathoz, tekintve, hogy milyen állapotok uralkodnak az egyesületnél. De talán ő lesz az, aki kirángatja őket ebből a borzalmas helyzetből.

Szóval, Hasenhuttl-nek van egy plusz embere, de lássuk, kikre nem számíthat. Hosszú lista lesz: Jannik Vestergaard már közel a visszatéréshez, de még mindig nem bevethető. Ahogy Kyle Walker-Peters, Oriol Romeu, Mohammed Salisu, William Smallbone, Ibrahima Diallo és Theo Walcott sem.

Jan Bednarek piros lapja miatt fellebezni fog a klub, ebben biztos vagyok, Jankewitz viszont hosszú eltiltás elé néz.

A Newcastle-nél Federico Fernández, Jamaal Lascelles és Paul Dummett sérült, eltiltottjuk nincs. Ők is igazoltak a télen, az Arsenaltól Joe Willockot szerezték meg a tavaszra, azonnal kezdőbe várom a középpályást.

Nagyon nehéz helyzetben a Soton, főleg, ami a védelmet illeti. Amennyiben elutasítják a fellebbezést, akkor az az Allan Tchaptchet találhatja magát a kezdőben, akinek eddigi Premier League tapasztalata 13 percet jelent.

Én mindenesetre az Ings – Adams – Minamino – Ward-Prowse négyesben bízom, számítok tőlük legalább egy gólra, ahogy a meggyengült Soton védelmet is fel fogják törni Wilsonék. A végeredménnyel nem foglalkozom, a lényeg, hogy mindkét csapat kapuba találjon.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső