Newcastle – West Ham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 14.
Newcastle
Teljesítmény:
N D V D D
  • St. James Park
  • április 17. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
West Ham
Teljesítmény:
N N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Na, most komolyan, erre számított valaki? Hogy a West Ham a bronzért lesz versenyben? Széles mosolyra húzódik a szám, akárhányszor ránézek a Premier League tabellájára, egyszerűen annyira hihetetlen, amit művelnek… És mégis. Egy pontnyira a Leicestertől, a hétvégén épp őket verték, és a következő fordulóban meg is előzhetik őket. Hozható a meccs, Newcastle – West Ham meccset rendeznek majd a St. James Parkban.

Nem fogja könnyen adni magát a ’Castle, még nincs meg a bent maradás, habár jó eséllyel meglesz. Hat pont az előnyük a Fulhammel szemben, a sorsolásuk alapján hozhatnak még pár pontot, szóval, ha Mitrovicék nem mutatnak 180 fokos változást, akkor nincs miért aggódnia a szarkáknak.

Térjünk még egy kicsit vissza a WHU-ra! Tényleg eszméletlen, hogy honnan hová jutott el David Moyes csapata, és tudom, hogy már unalomig ismételtem, de a helyzet az, hogy ez lenyűgöző… Meglátjuk, hogy a Newcastle ellen is folytatni tudják-e a remek sorozatukat!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Burnley – Newcastle

A hazaiak könnyedén eldönthették volna a meccset már az első félidőben. Kezdjük azzal, hogy vezetést szereztek: A 18. percben Chris Wood kavargatott a baloldalon, két védő sem tudta őt szerelni – Clark és Fernández próbálkoztak – középre passzolt labdájára Matej Vydra érkezett, és ezzel máris 1-0 volt az állás, a cseh csatár nem hibázott.

Nem sokkal később pedig Martin Dubravka hatalmas mentése után fogták a fejüket a vendégek. Ismét a bal szélen vezettek támadást a hazaiak, egy beadásba Fernández tette bele a lábát, így a labda veszélyesen indult meg a kapu felé, a szarkák kapusának reflexei azonban rendben vannak, ez bebizonyosodott.

Nem tudta a Burnley lezárni a meccset, és erre ráfizettek. A találkozó hőse az az Allan Saint-Maximin volt, aki az 57. percben állt be csereként, két perccel később pedig már az ő közreműködésének hála meg is született az egyenlítés, a passzát Jacob Murphy 15 méterről vágta a hosszúba.

És ha már lúd, legyen kövér, a francia öt perccel később maga is betalált, okosan lőtt a bal alsóba sarokba.

Nem biztos, hogy ez egy igazságos eredmény, a hazaiak sokkal többet tettek a győzelemért, az egész találkozót uralták, de egy ötperces rövidzárlat megpecsételte a sorsukat, utána pedig már csak futottak az eredmény után… Tették mindezt eredménytelenül, 1-2 a vége.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.12.Premier League
west ham
0:2
newcastle united
Premier League
2020.07.05.Premier League
newcastle united
2:2
west ham
Premier League
2019.11.02.Premier League
west ham
2:3
newcastle united
Premier League
2019.07.20.Ázsia Kupa
newcastle united
1:0
west ham
Ázsia Kupa
2019.03.02.Premier League
west ham
2:0
newcastle united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Ham – Leicester

A közel tökéletes helyzetkihasználás iskolapéldáját mutatta be a West Ham, akik a Leicester ellen összesen négyszer lőttek kapura, abból három a hálóban kötött ki. Mi annyit tippeltünk, hogy mindkét együttes kapuba talál, ami utólag helyes döntésnek bizonyult. Bejött az a tippünk is, hogy Michail Antonio távollétében Jarrod Bowen játszik majd klasszikus éket, abban viszont tévedtünk, hogy James Maddison már szerepet kaphat a rókáknál.

Jesse Lingard egész tavasszal tündököl, és ez ezen a mérkőzésen sem volt másként: Egy félidő alatt kétszer villant, amelynek köszönhetően a kalapácsosok gyorsan elhúztak 2-0-ra.

Az első gólja valami egészen elképesztő volt, 16-ról, kapásból lőtte ki a bal alsót, de olyan íve volt a labdának, hogy még Kasper Schmeichel sem hitte, hogy ebből gól lesz. Ő is, én is, meg még jó páran meg voltunk lepődve, hogy mégis az lett.

A félidő végén a fent ragadó védők miatt született a második találat, Jarrod Bowen lépett ki egy hosszú indítással, majd önzetlenül a középen érkező Lingard elé tálalt, 2-0.

A szünetet felhasználhatta Brendan Rodgers arra, hogy összeszedje a csapatát, de ez láthatóan nem sikerült, mert a WHU a 48. és az 54. percben is betalált. Jarrod Bowen szerezte a harmadik találatot, a negyediket pedig Issa Diop, de ezt nem adta meg a játékvezető.

A harmadik góltól elkényelmesedtek a hazaiak, és Kelechi Iheanacho révén a 70. percben szépített a Leicester. És nem is álltak le, mentek az újabb gólért, ami sikerült is, de már későn: Iheanacho második gólja már a hosszabbításban született, az egyenlítésre már nem maradt idő, de amennyire visszavettek Soucekék… Ha még van 10 perc, sikerült volna…

Összefoglalás

Azok után, hogy Allan Saint-Maximin gyakorlatilag megnyerte a meccset a csapatának borítékolható, hogy a kezdőbe kerül, rajta kívül más változtatásra nem számítok. Továbbra is sérült Fabian Schar, Isaac Hayden, Jamaal Lascelles és Ryan Fraser.

A túloldalon a régi ismerősöket láthatjuk: Angelo Ogbonna, Andriy Yarmolenko, Declan Rice és Darren Randolph már jó ideje kiesett, és könnyen lehet, hogy Antonio sem áll még készen majd a bevetésre.

De ez nem akkora probléma, tekintve, hogy Jarrod Bowen igencsak jól elboldogul ebben a pozícióban is. Amikor Antoniot váltotta, akkor két perc alatt betalált, most meg gól-gólpassz a Leicester ellen…

Arthur Masuaku és Said Benrahma között lehet verseny a kezdőt illetően, de van egy ősi mondás: Győztes csapaton ne változtass. És ezt valószínűleg David Moyes többször hallotta, mint én.

Nem győzni jár a St. James Parkba a WHU, legutóbbi tíz meccsükből csak kétszer sikerült nyerni, összességében a NUFC jobb teljesítményt nyújt itt, de azért ez a szezon más.

Megjött a csapat étvágya, és bár vannak hiányzóik, de jobb játékosok alkotják a londoniak csapatát. Milyen szép lenne a 125. évfordulójukat egy bronzéremmel ünnepelni… És ezt ők is így gondolják, meg is fognak tenni mindent a három pontért.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső