Nice – Olympique Marseille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 18.
Nice
Teljesítmény:
D V N N V
  • Allianz Riviera
  • Március 20. 17:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Olympique Marseille
Teljesítmény:
N N V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sejteni lehetett, hogy Jorge Sampaolinak sikerül egy kicsit összerántania az Olympique Marseille csapatát, az argentin szakember amúgy is az a karakán edző, akire most szüksége volt a francia csapatnak. Akkor jött, amikor már eléggé égett a ház. Villas-Boas és a vezetőség összevesztek, a portugált menesztették, a klub edzőközpontjában szurkolók randalíroztak, közben a csapat gyűjtögette a vereségeket, és még a kupából is kiestek egy negyedosztályú amatőr együttes ellen. Tudjátok, mit mondott a győztes gólt szerző Cannet Rousillon játékos? Hogy nem ünnepelhetnek sokáig, mert neki másnap reggel 5-kor kezdődik a műszak…

Jorge Sampaoli jött, látott és egyelőre győzött. Ezt mondjuk két meccs után még botorság így kijelenteni, de biztató az a két győzelem, amit most megszereztek.

Az ellenfél a Nice gárdája lesz ezúttal, akik szintén kiestek a kupából, de ők a Monaco ellen. Nagy különbség. A bajnokságban pedig két győzelmet követően ikszeltek a hétvégén, ezzel most a 12. helyről várják a folytatást.

Vessük bele magunkat a Nice – Olympique Marseille meccsbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lorient – Nice

A tabella elképesztően izgalmasan alakul. Nem csak elől, ahol a Lille – PSG – Lyon hármas küzd a bajnoki elsőségért, hanem hátul is, ahol úgy néz ki, hogy a Nimes – Lorient – Nantes hármasból ketten búcsúzni fognak az első osztálytól. Így hát minden egyes pont ajándék, minden egyes pont nagyon fontos ennek a három csapatnak.

Főleg akkor, ha erősebb gárdák ellen csapnak össze. Így volt most a Lorient is, akik most épp vezetik ezt a hármas versenyfutást, de ez hétről hétre változhat és általában változik is.

A kezdés után a kiesés elől menekülő kiscsapat rögtön magához vette a kezdeményezést, látszott, hogy nagyon is komolyan gondolják azt, hogy megnyerik a találkozót. Különösen a bal szárny volt aktív, többször is a védők mögé tudtak kerülni, Mvula Lotomba, a nizzai jobbhátvéd nem volt épp a helyzet magaslatán. Összesen kilenc alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel a hazaiak, ezek közül három talált kaput, és mindhárom egy baloldali akció végén született.

Először Lauriente került helyzetbe, Benitez lábai között szerette volna elpasszolni a labdát, de a próbálkozása nem járt sikerrel. Aztán Moffi is meglógott a baloldalon, de a kapust ő sem tudta átjátszani, végül Le Goff akarta átverni Benitezt, beadásnak álcázott lövésére még visszaért a hálóőr.

A Nice egyetlen lövést tudott felmutatni, azt Dreyer szögletre ütötte.

Amilyen jól indult az első félidő a Lorient számára, olyan rosszul a második… Ugyanis a Nice negyedóra játék után megszerezte a vezetést. Gyakorlatilag a semmiből. A gólszerző Myziane Maolida volt, a középpálya közepén szerzett labdát, majd négy Lorient védő mellett viharzott el, végül a hálóba lőtt. A középpályásnak ez volt a harmadik találata a szezonban.

Ha Maolida szólója szép volt, akkor mit lehet mondani Lauriente nagy menetelésére? Nyolc perccel a vendégek gólja után a csatár saját tizenhatosától indult el. Elképesztő sebességével senki nem tudta tartani a lépést, a szembejövő védőt megkerülte, majd – és ez volt a kulcs – az üresen álló Yoane Wissa elé passzolt, neki jutott a meló könnyebb része: Az üres kapuba lőni. Mindezt első labdaérintésből. A kongói megoldotta, 1-1.

Több gól már nem esett, hiába játszott jobban a Lorient, nem tudták begyötörni a győztes gólt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.17.Ligue 1
marseille
3:2
nice
Ligue 1
2019.08.28.Ligue 1
nice
1:2
marseille
Ligue 1
2019.03.10.Ligue 1
marseille
1:0
nice
Ligue 1
2018.10.21.Ligue 1
nice
0:1
marseille
Ligue 1
2018.05.06.Ligue 1
marseille
2:1
nice
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Olympique Marseille – Brest

Mondogatom, hogy Jorge Sampaoli összerántotta a srácokat, és nézzétek meg, a Brest ellen milyen magabiztos sikert arattak a marseille-iek. Hoppá, biztos, hogy olyan magabiztos volt az a siker? Nézzük meg!

Egyetlen találat esett az első félidőben, amelyet a Napolitól kapott Arkadiusz Milik szerzett. A lengyel csatár egy eléggé eseménytelen, színtelen-szagtalan első játékrész végén talált be, miután 16 méteres lövését nem tudta kitornázni Larsonneur kapus. Ez a gól már a hosszabbításban esett, nem is történt ezután semmi a hármas sípszón kívül. A Brest nem igazán támadott, egyetlen kapu felé tartó lövést jegyezhettünk fel, akkor sem kellett Mandandának hárítania.

Nem volt benne a gól a vendégek játékában, sőt inkább a hazaiak álltak közelebb a második találatukhoz, de a meccs hajrája Brest gólt hozott: Faivre szabadrúgását Lilian Brassier fejelte a kapu bal sarkába.

Úgy tűnt, nem lesz meg a három pont, már a 88. percben járt a meccs, de Florian Thauvin egy bombagóllal ismét a haziakat juttatta vezetéshez, majd a hitét vesztett Brest még egyet kapott a hosszabbításban, Mickael Cuisance góljával alakult ki a 3-1-es végeredmény. Tükörsimának nem mondhatjuk ezt a meccset, de megérdemelt győzelmet aratott a Marseille.

Összefoglalás

Nem nyűgözött le a Nice játéka, meg kell mondjam. Hazai pályán amúgy sem a legerősebb csapatok közé tartoznak (4-2-8), de a Marseille-nek sem megy idegenben, utolsó tíz bajnokijukból kettőt nyertek meg. Az első kettőt, magyarul nyolc mérkőzés óta nyeretlenek. Ez egy kicsit aggaszt, de minderre a gyenge szereplésre ott a kulcs: Jorge Sampaoli személye. Nem akarom túlmisztifikálni az edzőt, de ha valamihez ért, az tényleg a játékosainak motiválása, kemény kézzel fogta minden csapatánál a fiúkat, most sem várok mást tőle.

Amavi és Rongier hiányozni fog a vendégektől, míg a Nizzából Dante, Reine-Adélaide, Boudaoui és Atal estek ki.

Sanszos egy iksz, de szeretném látni, hogy a Marseille valóban összekapta magát. És megadom nekik a bizalmat. A vendégek győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső