Nimes – Nantes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 26.
Nimes
Teljesítmény:
N N N V V
  • Stade des Costieres
  • Február 28. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Nantes
Teljesítmény:
D N V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, ennek a francia első osztályú bajnokinak is van tétje, nem is kicsi. Talán túlzás ekkora feneket keríteni a dolgoknak, és nem is hatásvadászkodni akarok, de nézzetek a tabellára! Olyan izgi a kiesés ellen folytatott harc, hogy csak na!

A Nimes egy nagy menetelésben van, három győzelmet arattak zsinórban, és tették mindezt valószínűtlen helyeken is, ahol a meccs előtt elkönyvelték már a vereségüket. De magasról tettek az esélyekre, és most ők állnak jól, de a mezőny mögöttük elképesztően szoros, a liga 18. és 19. helyezettje is egy ponttal áll a csapat mögött.

És közülük az egyik lesz az ellenfél, azaz Nimes – Nantes meccset rendeznek… A Nantes szintén jónak mondható eredményeket ér el mostanság. Egy Angers-t idegenben megverni nagy szó idén, ahogy a Marseille elleni hazai 1-1 is abszolút megfelelő a Nantes helyzetében.

Ismeretlenül hat ez a szereplés a csapat szurkolóinak – mármint, hogy a kiesés ellen küzdeni kell -, a tavalyi csonka bajnokságot a 13. helyen fejezték be, előtte pedig 12.-ek lettek, tehát egy stabil középcsapat volt a Nantes. Volt… Mert most nem az.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Nimes – Lorient

Még pár hete a koronavírus miatt a Lorient több meccse is elmaradt, a 21. fordulóból pótolták most kedden ezt a találkozót. A Lorient is kikecmergett a gödörből és megindult felfelé, elég csak megemlíteni, hogy a PSG is nulla ponttal távozott a Stade du Moustoir-ból. Azóta viszont következett egy – szintén hazai – meccs a Lille ellen, és egy csúnya 4-1-es zakó. És most jött a Nimes elleni mérkőzés, ahol szintén vereséget szenvedett Christophe Pellisier együttese.

A meccs maga jól indult a vendégek számára, két jó lövéssel jelezték, hogy nem az egy pontért jöttek a Nimes-hez, valamint Laporte-nak, a középső védőnek volt egy akkora felső kapufája, hogy azt hittem, kidől a kapu a helyéről. Gólt érdemelt volna…

A másik oldalon egy elmaradt tizenegyes miatt reklamáltak a hazaiak, és azt gondolom, jogos volt a felháborodásuk, én simán befújtam volna. Emellett Duljevicnek volt két jó lövése, gól viszont nem született.

A második félidőben egy összejött a hazaiaknak, két perccel a rendes játékidő vége előtt egy kezezés miatt megítélt tizenegyest lőtt be Ripart, a csapatkapitány.

Nem volt szerencséje a Lorient-nak, ebben a játékrészben is volt egy kapufájuk, valamint több jó lövésük is, Reynet azonban mindent védett.

Megérdemelték volna nemcsak a döntetlent, de a győzelmet is…

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.30.Ligue 1
nantes
2:1
nimes
Ligue 1
2019.12.14.Ligue 1
nimes
0:1
nantes
Ligue 1
2019.02.10.Ligue 1
nantes
2:4
nimes
Ligue 1
2019.01.16.Ligue 1
nimes
1:0
nantes
Ligue 1
2013.01.11.Ligue 2
nantes
1:2
nimes
Ligue 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nantes – Olympique Marseille

Mielőtt a meccsbe belevágnánk elmondanám, hogy ez volt valószínűleg Nasser Larguet utolsó meccse a Marseille kispadján, a L’Equipe információi szerint Jorge Sampaoli, a 62 éves argentin edző ma Franciaországba utazik, hogy aláírja szerződését a Marseille csapatával. Villas-Boas dicstelenül, balhék közepette távozott, pedig nem így indult ez az év…

Na mindegy, térjünk rá a meccsünkre! Furcsa mód a Nantes gárdáját tartották esélyesebbnek, pedig a tabellán elfoglalt helyezés ezt nem indokolta.

Egy félidőn át nem esett gól, és nagyon esemény sem volt, két lövést jegyezhettünk fel hazai oldalon, de egyik esetében sem kellett a kapusnak beleavatkozni a dolgokba, nem találtak kaput a Nantes játékosai.

A szünet utáni játék azért sokkal jobbnak bizonyult, és itt már legalább gólokat is láthattunk. A Nantes vezetőgóljáról még sokáig fogunk hallani és sokszor fogjuk látni az év végi bakiparádékban. Az 50. percben jártunk, amikor Mandandának adták haza a labdát, Ludovic Blas pedig megtámadta a kapust. Valószínűleg tőle ijedt meg annyira a kapus, hogy lyukat rúgott, Blasnak innentől kezdve nem volt nehéz dolga.

Húsz perccel később jött az egyenlítés, Nagatomo baloldali beadására Dimitri Payet robbant be, és a védők nem tudtak felszabadítani.

A lefújás előtt még Dzsin Hiroki Szakai kiállíttatta magát, így a meccset tíz emberrel fejezte be a Marseille. Meglátjuk, Sampaoli mit tud tenni, hogy újra feltörjön az Olympique…

Összefoglalás

Ha csak az elmúlt fordulók eredményeiből indulnék ki, akkor a hazaiak győzelmét ajánlanám nektek. Viszont látva, hogy az utolsó meccsen mennyire forró volt a pite, hogy csak a szerencsén múlt, hogy a Lorient nem tudta behúzni a mérkőzést, akkor számomra ez a sztori teljesen más megvilágításba kerül.

A fogadóirodák is úgy gondolják, hogy a Nantes esélyesebb, és látva a Marseille elleni játékukat…

Eléggé háromesélyes meccs – ismét -, szóval nézzünk más alternatívát.

De mielőtt megtennénk, beszéljünk a sérültekről, beszéljünk az őszi meccsükről.

Előbbi rövid lesz, ugyanis mindkét keret teljes, sehol egy eltiltott vagy egy sérült.

Az őszi meccsüket pedig a hazai pályán játszó Nantes nyerte 2-1-re, méghozzá úgy, hogy Louza és Fabio is a kiállítás sorsára jutott, szóval a hazaiak kilenc emberrel fejezték be a meccset.

Idegenben nagyon gyengén muzsikál a Nantes, én nem tudok elmenni emellett a tény mellett. Épp ezért + a Nimes jó formájában bízva megelőlegezem számukra a bizalmat. Lehet, hogy téves döntés, mert egyszer minden jó sorozat véget ér, de egy ilyen meccset nem vehetnek félvállról.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső