Nimes – St. Etienne: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 02.
Nimes
Teljesítmény:
N D V D N
  • Stade des Costieres
  • április 04. 17:05
Nézd élőben itt:
Joker8
St. Etienne
Teljesítmény:
V N V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mehetünk is a Ligue 1 felé, vasárnap ott is lesz pár jó meccs. Talán lesznek jobbak is, mint a Nimes – St. Etienne mérkőzés, mi mégis úgy gondoljuk, hogy ebben a kiesési rangadóban van fantázia. Nem feltétlenül helyes a kiesési rangadó kifejezés, hiszen csak a Nimes van – egyelőre – kiesőhelyen, de a St. Etienne négypontos előnye nem annyira megnyugtató. Főleg, hogy az itteni csata a bennmaradásért valóban nagyon kiélezett, a Nimes – Lorient – Nantes trió fordulók óta kéz a kézben jár, talán izgalmasabb hajrára számíthatunk, mint a bajnoki csata.

Mitől szerezhet egy kiesés ellen küzdő csapat önbizalmat? Ha megveri az egyik bajnokesélyest, nem igaz? Ezt tette a Nimes, a Lille ellen játszottak a szünet előtt, és idegenben tudtak 2-1-re nyerni. Mivel a Nantes és a Lorient csak ikszelt, ez elképesztően fontos három pont volt.

A St. Etienne viszont csúnya zakóba szaladt bele, Niko Kovac Monacoja meg sem állt négy gólig…

Most is sok gól lesz? Vagy épp ellenkezőleg? Ki fogja megnyerni ezt a rendkívül fontos találkozót? Erre keressük a választ, remélhetőleg, meg is találjuk…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lille – Nimes

Voltak azért érdekes eredmények, de azt hiszem, hogy ennél meglepőbb nem. A Lille az egész szezonban stabil teljesítményt nyújtott, a csapatba hosszú idő után Burak Yilmaz is visszatért, de a szokásos Lille-betegség most is jelen volt. Méghozzá az, hogy a meccs elején egyszerűen elaludtak. Ennek „köszönhetően” pedig a 12. percben már 0-1-et mutatott az eredményjelző, Moussa Koné volt a vendégek gólszerzőse.

Pár perccel később Jonathan Bamba a jobboldalról végzett el szögletet, a labdát a hosszún álló Xeka bólintotta a kapuba.

Gondolhattuk mi – és gondolhatták a Lille szurkolói -, hogy innentől visszaáll a világ rendje, és a bajnokaspiráns megnyeri a találkozót. Hát, egy nagy fenét. Még az első félidőben Renaud Ripart kapott forintos labdát Zinedine Ferhattól és nagyon elegáns módját választotta a befejezésnek, Maignan fölött átemelte a játékszert.

A második félidőben Galtier hármas cserével próbálta felrázni az övéit, de igazán nagy gólszerzési lehetőség nem alakult ki. Kivéve a hosszabbításban, de Reynet megőrizte a csapat előnyét. Maradt a 2-1, így a PSG beérte a Lille-t, sőt meg is előzte. Talán itt a vége Yilmazék számára?

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.20.Ligue 1
st etienne
2:2
nimes
Ligue 1
2020.01.25.Ligue 1
st etienne
2:1
nimes
Ligue 1
2019.12.18.Francia Ligakupa
nimes
1:2
st etienne
Francia Ligakupa
2019.09.29.Ligue 1
nimes
0:1
st etienne
Ligue 1
2019.04.01.Ligue 1
st etienne
2:1
nimes
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

St. Etienne – Monaco

Lehetett számítani a vendégek győzelmére, de annyira sok gólra nem számítottunk. Ez nem jött be, mert a Monaco szétszedte ellenfelét. Már az első negyedóra elég akciódúsra sikeredett, köszönhetően Stefan Joveticnek. A montenegrói csatár előbb lőtt egy felsőlécet távolról, kihagyott egy tizenegyest (itt is a kapufát találta el), majd rá egy percre javított, és a Monacot juttatta előnyhöz. Tchouameni adta a gólpasszt, nagyon okosan passzolt a fiatal francia középpályás.

És ha már adott egy gólpasszt, rúgott egy gólt is. Golovin gurított elé, Aurelien Tchouameni pedig bebombázta a második vendég gólt.

Már a második találat is a szünet után jött, de itt még mindig nem állt le a Monaco, Sofiane Diop egy gyors labdaszerzést követően parádésan emelte át a kapust, 0-3.

Hozzá kell tennem, hogy eközben a St. Etienne semmiféle veszélyt nem jelentett Lecomte kapujára, az egész találkozón összesen háromszor találtak kaput. És hát a végeredményből látszik, hogy az sem volt megoldhatatlan feladat a portás számára.

A végeredményt az a Krepin Diatta állította be, aki csereként lépett pályára, és pár perccel ezt követően már be is talált.

Kiütéses vereség lett hát a vége a meccsnek, a Monaco tovább menetel, a negyedik hely szinte már biztosan megvan, de tekintsünk csak rá a tabellára: Még a bajnoki arany sincs elérhetetlen távolságra.

Ami a St. Etienne-t illeti, nagyon nincsenek kint a vízből, és ha most kikapnak, már csak egy pont lesz az előnyük a Nimes-mel szemben…

Összefoglalás

És hát miért is lenne ez olyan lehetetlen feladat? Szerintünk egyáltalán nem az, a Nimes képes bravúr eredményeket hozni – mint azt a fenti példa is mutatja –, a Lille-en kívül ők voltak azok, akik elbántak a Marseille-el is.

Hamouma sérülése a vendégeknek nagy probléma, de a Nimes-nél is vannak hiányzók, például Lamine Fomba, aki eltiltás miatt nem szerepelhet.

Minden bizonnyal a téli érkező, Naomichi Ueda viszont ott lesz, a középhátvéd sikeresen bejátszotta magát a kezdőcsapatba.

Az utolsó öt mérkőzésből négy végződött úgy, hogy mindkét csapat szerzett egy-egy gólt, ez most sem elképzelhetetlen, azonban Hamouma hiányában ezt nem merném megkockáztatni. Bár már 34, és csak négy gólt szerzett, de a rutinja sokat érne…

Egyes források szerint Aouchiche sem lesz ott, bár a hír valódisága felől vannak kételyeim.

Az őszi meccsük 2-2-es döntetlenre végződött, most viszont inkább óvatos futballt várok mindkét fél részéről.

Ettől függetlenül a tippem most a hazaiak mellé kerül, a Nimes felszívta magát, a St. Etienne pofont kapott. Minden adott a hazai győzelemhez…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső