VfB Stuttgart – Werder Bremen: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 02.
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
V N D N N
  • Mercedes-Benz Arena
  • április 04. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Werder Bremen
Teljesítmény:
V V N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vasárnap csak két mérkőzést rendeznek a Bundesligában, egy berlini városi rangadót (amelyről talán holnap tudok írni), illetve a VfB Stuttgart – Werder Bremen találkozót. Ez a két együttes a tavalyi szezon végén már majdnem összefutott, ugyanis a Werder osztályozót vívott a bent maradásért, míg a Stuttgart és a Heidenheim sokáig nagy csatát vívott a második helyért.

Végül Matarazzo együttese nyerte el a jogot, hogy felkerüljön a Bundesligába. Azt mondom, szegényebb lett volna nélkülük a mezőny – ha nem sikerült volna az osztályozót sikerrel megvívni -, egy nagyon szimpatikus, harcos és ügyes gárdát ismerhettünk meg. És az ilyen kaliberű csapatoknak itt a helyük a legjobbak között.

A Werder is valamennyire összekapta magát, most már nem a kiesés ellen harcolnak, bár, ha nem vigyáznak még szorult helyzetbe kerülhetnek.

Jellemzően a Stuttgart idegenben szorgoskodja össze a pontjait, sokáig nem is tudtak nyerni hazai pályán, így nehéz lesz dönteni, hogy ki is a találkozó igazi esélyese. Kezdjünk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayern München – VfB Stuttgart

A bajnoki cím várományosa ellen pályára lépni nem könnyű feladat. Az egy dolog, hogy jó a Stuttgart idegenben, de azért az Allianz Aréna egy kicsikét más tészta. Viszont a 12. percben hatalmas lehetőséghez jutottak Wamangitukáék: Alphonso Davies késett el egy belépővel, Endo sípcsontjába/bokájába talpalt bele, és bár nem győzött bocsánatot kérni a játékvezetőtől és a japán ellenfelétől sem, a bíró ellentmondást nem tűrően mutatta fel számára a piros lapot. Megérdemelt volt, tegyük hozzá.

Gondolhatnánk, mekkora esély ez, igaz? Hát, a Bayern München tett róla, hogy ez ne így legyen, hogy a vendégeknek azonnal elfelejtsék, hogy akár nyerhetnek is.

A kiállítás után pár perccel máris lecsapott a világ legjobb formában levő támadója, Robert Lewandowski, aki Serge Gnabry passzát váltotta gólra.

Öt perc múlva már 2-0-t mutatott az eredményjelző, a bajorok úgy játszottak ellenfelükkel, mint macska az egérrel. Pedig ők voltak eggyel kevesebben… A lényeg, hogy Leroy Sané lekészítését az első gólban is közreműködő Serge Gnabry vágta be.

És hol volt még a vége?!

Fel sem tudtak fogni a stuttgartiak, hogy itt bizony nagy a baj, máris jött a harmadik. Itt már percekre sem volt szükség, csupán másodpercekre. Ezúttal Thomas Müller találta meg kedvenc célpontját, Lewandowski pedig Kobel mellett a hálóba bólintott.

3-0, mindezt tíz emberrel… Nem hiába mondják a Bayern Münchenre, hogy a világ legjobb csapata.

A kegyelemdöfés még az első félidő végén megérkezett, Lewandowski rúgta meg saját maga harmadik gólját.

El sem tudjuk képzelni, hogy az öltözőben mit mondhatott a vendégek amerikai mestere a játékosainak. Erre nagyon nem is lehet mit mondani…

A második félidőben több gól már nem született. Ugyan a Stuttgart még szépíthetett volna, de az már semmit nem ért volna. Maximum egy picit a becsületükből tudtak volna visszaszerezni Kalajdzicék…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.06.Bundesliga
bremen
1:2
vfb stuttgart
Bundesliga
2019.02.22.Bundesliga
bremen
1:1
vfb stuttgart
Bundesliga
2018.09.29.Bundesliga
vfb stuttgart
2:1
bremen
Bundesliga
2018.04.21.Bundesliga
vfb stuttgart
2:0
bremen
Bundesliga
2017.12.02.Bundesliga
bremen
1:0
vfb stuttgart
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Werder Bremen – Wolfsburg

Nagyon jó formában, nagy motivációval lépett pályára a vendégcsapat, akik a harmadik helyre pályáznak. Ahogy a fenti találkozón, úgy itt is minden eldőlt már az első félidőben.

Joshua Sargent góljával nyitunk, az amerikai futball ígérete ezúttal rossz kaput választott, próbált kifejelni egy szélről beívelt szabadrúgást, de nagyon rosszul pattant meg vörös kobakján a labda, amit Pavlenka sem tudott lereagálni, vezetett a Wolfsburg.

És hamarosan már kettővel mentek a vendégek, Mohwald rúgta rá a labdát egy vendégjátékosra, amivel pont így indította Wout Weghorstot. A holland támadónak nem kell nagy ziccer ahhoz, hogy betaláljon, ez pedig kifejezetten nagy ziccernek számított, 0-2.

A félidő vége előtt még Kevin Mohwald javítani tudott, elemi erővel vágta Casteels kapujába a labdát, amivel ki is alakította a végeredményt.

Helyzetek még akadtak természetesen, mindkét oldalon volt esély gólszerzésre, de a kapusok mindig ott voltak, ahol lenniük kellett.

A Wolfsburg megerősítette helyét a dobogó harmadik fokán, a Werder pedig kezdhet hátrapillantgatni, ugyanis hét pontra már ott az osztályozó. Lehet, hogy ez nem tűnik soknak, de még van pár forduló hátra…

Összefoglalás

Nincs könnyű helyzetben a Stuttgart, az egyik legjobb támadója – Nicolás Iván González – újfent harcképtelenné vált, ahogy a kongói Silas Wamangituka is, aki sokáig vezette a házi góllövőlistát. Ráadásul a szélső (vagy igazából bárminek nevezhetjük, szinte mindenhol játszott a szezonban) az egész szezonra kidőlt…

Kalajdzicra és Gonzalo Castrora hárul tehát a góllövés, az osztrák csatárnak pedig elég jól megy, talán jó kezekben lesz a csapata. Az elmúlt 10 találkozójából 8-on tudott eredményes lenni, a válogatottban is gólt rúgott a VB selejtezőkön, szóval a forma továbbra is kitart…

A vendégeknél Joshua Sargent nem szerepelhet majd eltiltás miatt, a Wolfsburg elleni belépője ért meg egy sárgát, és az volt neki az ötödik.

A Stuttgart hazai idénye nehezen indult, most viszont már jó ideje veretlenek, az elmúlt öt fordulóban háromszor nyertek, emellett két döntetlenjük van.

A Werder nem valami huszáros idegenben, de rossznak sem neveznénk őket, stabil középmezőny, ha csak ezt a táblázatot nézzük.

Utolsó három mérkőzésük szoros eredményt hozott (2-1, 1-1, 1-2), és bár nincs Wamangituka, de azért Kalajdzicban továbbra is bízunk.

Nekünk ezúttal az a tippünk, hogy nem lesz ez egy sokgólos meccs. Leginkább egy szűk hazai győzelmet tartunk valószínűnek, maximum egy gólnélküli vagy 1-1-es döntetlent. Így a tipp az, hogy 2,5 gólnál kevesebb esik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső