Norwich – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 22.
Norwich
Teljesítmény:
V V V D D
  • Carrow Road
  • December 26. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Arsenal
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Napunk utolsó mérkőzése a Norwich – Arsenal találkozó lesz. Ez sem tűnik túl izgalmasnak első látásra sportfogadási szempontból, mégis úgy gondoljuk, hogy megéri majd megpakolni. Ejtettünk már szót idén az újoncról, nemrég váltottak edzőt, megszerezték az Aston Villától menesztett Dean Smith-t, aki remekül indított, majd a csapat ugyanúgy visszaesett, és nem tudott, csak ideiglenesen elmozdulni az utolsó pozícióból. Legutoljára épp Smith korábbi együttese győzedelmeskedett ellenük, féltávhoz érve a helyzetet lassan reménytelennek ítélhetjük.

Közben Mikel Arteta gárdája ismét kezdi összekapni magát, a gyenge Everton elleni játék óta négy győzelmet arattak az ágyúsok, összesen tizennégy alkalommal vették be az ellenfelek kapuját, eközben pedig csak két gólt kaptak.

Nincsenek tehát könnyű helyzetben a kanárik, a Carrow Roadon is a fővárosiak számítanak favoritnak.

Mindkét együttesnél vannak pozitív tesztek, bár még a Norwich hivatalos honlapja sem írta meg, hogy mely három játékosukról van szó. Az Arsenalnál ezt biztosan tudni, a Norwichnál pedig pletykák vannak.

Vágjunk bele a beharangozóba!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leeds United – Arsenal: 1-4

G.: Raphinha ill. Martinelli (2), Saka, Smith Rowe

Nem irigyeljük most Marcelo Bielsát, akinek egy sor sérültje van, így az Arsenal elleni mérkőzésen a kispadon csupa fiatal ült, a legfiatalabb játékos a csapatban 15 esztendős volt. Az Arsenal így gond nélkül győzte le a szedett-vedett fehéreket, akiknél egyre nagyobb a gond. Mikel Arteta együttese viszont büszke lehet magára, az utóbbi hetek jól sültek el a csapatnál. Úgy tűnik, nem nyomta rá a bélyegét a teljesítményre az, hogy a mester és Pierre-Emerick Aubameyang ismét összevesztek…

A kezdők:

Leeds United:

Meslier – Drameh, Koch, Ayling, Dallas – Klich, Forshaw – Raphinha, Roberts, Harrison – Gelhardt

Arsenal:

Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney – Partey, Xhaka – Saka, Ödegaard, Martinelli – Lacazette

Elképesztő fölényben játszott az Arsenal az egész találkozón, de ebben semmi meglepő nincs, ha megnézzük a Leeds United kezdőcsapatát. A védelemben négyből kettő nem is a posztján játszott, volt egy védő, aki eddig nem nagyon lépett pályára sérülés miatt, meg egy 20 éves fiatalember…

A középpályán Forshaw sem mondható stabil alapembernek, rettenetesen hiányzik Kalvin Phillips, aki megszűri a támadásokat, a csatársorban pedig Joe Gelhardt kapott szerepet. Nem is csoda, hogy az odds viszonylag alacsony volt, bár ennél lehetett volna kisebb is az információkat alapul véve.

A vendégek már 45 perc játék után megnyerték a mérkőzést, ez idő alatt háromszor is mattolni tudták a Leeds kapusát, Illan Meslier-t. A francia egyik gólról sem tehetett, mindhárom találatnál teljesen kiszolgáltatott helyzetben volt.

Gabriel Martinelli csapott le először a 16. percben, érdekes akció végén szerzett gólt a fiatal brazil. Történt ugyanis, hogy a Leeds már labdát szerzett, elhalt a vendégek akciója, ám Alexandre Lacazette erőszakos volt, és visszaszerezte azt egy fault-gyanús szerelés után. Forshaw elesett, a többi védő nem eszmélt időben, Martinelli pedig 14 méterről, jobb lábbal a bal felsőbe helyezett.

Bő tíz perccel később ismét fejet kellett hajtani az ágyúsoknak, Granit Xhaka a középkörből indította el Martinellit, a szélső egy jó átvétel után helyzeti előnybe került Drameh-val szemben, és az utolsó pillanatban a kifutó Meslier felett át is emelte a labdát.

Az ágyúsok az első játékrészben 15-ször próbálkoztak, ebből 11-szer el is találták a kaput, lehetett volna ez sokkal csúnyább is, mint három. Igen, három, mert a 42. percben Bukayo Saka is betalált. Itt azért nagy szükség volt a szerencsére is, a támadó lövésébe egy leedsi láb még beleért, így Meslier tehetetlenül és mozdulatlanul nézte a labdát, ami a jobb alsóban kötött ki.

A fordulás után az iram visszaesett. A Leeds eddig sem dikálta, de most az Arsenal is óvatosabban futballozott, hiszen tudták: A három pont már zsebben. Azért a hazaiaknak a becsületgól összejött, a 74. percben Joe Gelhardt a tizenhatoson belül kapott labdát, elindult az alapvonal felé, de Ben White becsúszva megállította. Egyértelmű volt a szabálytalanság ténye, ezt így látta a bíró is, és büntetőt adott a Leedsnek. A labda mögé Raphinha állt, és a bal felsőbe bombázott.

Tíz perccel később aztán visszaállt a háromgólos differencia, Emile Smith Rowe szerzett labdát a félpályán, passzolt Martin Ödegaard-hoz, aki tette vissza a bogyót Smith Rowe elé, ő meg erővel a bal alsóba lőtt.

Ennyi lett a vége, a továbbiakban egyik csapat sem küzdött tovább, mindketten tudták, hogy ez eldőlt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.11.Premier League
arsenal
1:0
norwich city
Premier League
2020.07.01.Premier League
arsenal
4:0
norwich city
Premier League
2019.12.01.Premier League
norwich city
2:2
arsenal
Premier League
2017.10.24.Angol Ligakupa
arsenal
2:1
norwich city
Angol Ligakupa
2016.04.30.Premier League
arsenal
1:0
norwich city
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Norwich – Aston Villa: 0-2

G.: Ramsey, Watkins

A Norwich – West Ham United találkozó maradt el a hétvégén, a Premier League ezen fordulójának tíz mérkőzéséből csak négyet tudtak lejátszani a csapatok. Így hát egy hetet visszamegyünk az időben, és az Aston Villa elleni mérkőzés összefoglalóját olvashatjátok el.

A kezdők:

Norwich:

Krul – Aarons, Kabak, Gibson, Williams – Gilmour, Sörensen, McLean – Placheta, Pukki, Cantwell

Aston Villa:

Martinez – Cash, Konsa, Mings, Targett – McGinn, D. Luiz, Ramsey – Buendía, Watkins, Young

A Norwich ugyan vereséget szenvedett a Manchester City ellen, ám játékuk szimpatikus volt, támadtak, nem azt csinálták, mint egy standard kiscsapat, akinek az egy pont is hatalmas teljesítmény. Végül aztán ráfáztak, a MU egy tizenegyesgóllal nyert ellenük. No, ezt csak azért hoztam fel, mert abból a játékból a Villa elleni meccsen semmi nem látszott.

Folyamatosan a kanárik térfelén zajlott a játék, és bár Ollie Watkins fejese komoly veszélyt nem jelentett, az azért látszott, hogy dolgos 90 perc áll Tim Krul előtt. De még mennyire dolgos. John McGinn egy eszméletlen bombát küldött kapura körülbelül 25 méterről, ott szükség volt a nagy bravúrra.

A félidő vége felé jártunk, amikor a nagy nyomás eredménnyel társult. Douglas Luiz labdaszerzése után Jacob Ramsey iramodott meg a Norwich kapuja felé, kényszerítőzött Ollie Watkinsszal, majd három védő mellett, a tizenhatoson belülről lőtt kapura. Bombagól lett a vége, ám Krul kapus erről mit sem tehetett, inkább azok a védők, akik semmit nem tettek annak érdekében, hogy megállítsák a Villa egyik legnagyobb tehetségét.

Az első félidőben John McGinn még egyszer próbálkozott a gólszerzéssel, meglepő módon egy szögletből született meg majdnem a vendégek második találata, de Tim Krul résen volt.

Kevés lehetőség adódott a Norwich előtt, és amikor mégis kapu elé kerültek, attól annyira megzavarodtak, hogy még a százszázalékos ziccert is sikerült kihagyni. Egy Ashley Young által röviden hazatett labdára Kenny McLean csapott le… Vagyis csak csapott volna, mert az átvétel nem sikerült, a bogyó elgurult előtte. Ennél nagyobb helyzet nem adódott a hazaiak előtt.

Bezzeg a vendégeknél! Ők a második félidőben is támadtak, Matt Targett kapáslövése kevéssel ment mellé, majd Watkins fejesét Krul lábbal védte. Végül aztán a 83. percben eldőlt a mérkőzés, Carney Chukwuemeka passzát Ollie Watkins váltotta gólra, 0-2.

Pont ahogy tippeltük, az Aston Villának nem okozott nehézséget a sereghajtó, Pukkiéknak nem volt reális esélyük a pontszerzésre.

Összefoglalás

A hírek szerint Christos Tzolis az egyetlen koronavírusos a csapatból, de nagyon úgy tűnik, hogy Joshua Sargent, Lukas Rupp és Pierre Lees Melou is elkapta. És akkor még ott vannak a sérültek is, Grant Hanley, Andrew Omobamidele, Christoph Zimmermann és Milot Rashica biztosan hiányozni fognak, míg Ozan Kabak és Mathias Normann szereplése kérdőjeles.

Az Arsenalnál Pablo Mari, Albert Sambi Lokonga és Calum Chambers fertőződtek meg, Sead Kolasinac sérült, illetve Takehiro Tomiyasu sem százszázalékos, a Leeds ellen kellett lecserélni a jobbhátvédet. Pierre-Emerick Aubameyang továbbra sem a keret tagja, lassan már azon sem lepődnénk meg, ha már télen klubot váltana a gaboni. Vagy túlzok? Vissza lehet kerülni Arteta kegyei közé? Egyáltalán vissza akar kerülni Auba a kegyei közé?

Négy mérkőzés óta veretlen tehát az Arsenal, teljesítményük több mint meggyőző. Tegnap este a Ligakupában léptek pályára, a harmadosztályú Sunderland együttesét fogadták, és Eddie Nketiah vezérletével 5-1-re győzték le ellenfelüket. Több fiatal is esélyt kapott a menedzsertől a bizonyításra, az ifjú Charlie Patino góllal hálálta meg a bizalmat.

A Norwich rá tudott pihenni a találkozóra, mivel ők már a Liverpool ellen búcsúztak a sorozattól.

2012-ben a kanárik nyerni tudtak saját közönségük előtt az ágyúsok ellen, de annak már lassan tíz éve. Sokat elárul, hogy azóta egyszer sem sikerült győzni. Igaz, a Norwich elég sokszor járta meg a másodosztályt…

Nem is húznám tovább az időt. Az Arsenal az esélyesebb, és ezt a Carrow Road népe is látni fogja vasárnap délután. A vendégek győzelmét várjuk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső