Olaszország – Anglia: Fogadási Tippek és Eb-selejtező Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 március 20.
Olaszország
Teljesítmény:
V N N N V
  • Diego Armando Maradona
  • Március 23. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Anglia
Teljesítmény:
V N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mekkorát fordult a világ az olaszokkal az elmúlt pár évben. 2021-ben megnyerték az Európa-bajnokságot, majd – sorozatban másodszor – nem jutottak ki világbajnokságra. Amíg 2018-ban az akkori szövetségi kapitány, Ventura ebbe belebukott, addig Roberto Mancini megkapta az esélyt, hogy folytassa a munkát. A generációváltáson túl levő olasz válogatott most bizonyíthat újfent. A csoport egyáltalán nem könnyű, Észak-Macedónia és Ukrajna is okozhat problémát a két nagynak, így nagy izgalommal várjuk az Olaszország – Anglia találkozót.

Volt kérdés a háromoroszlánosoknál is, hogy Gareth Southgate folytathatja-e a munkát, végül úgy döntött mindenki, ezen az úton kell haladni, méghozzá azzal, akivel elindultak rajta. De ez az Eb-selejtező nagy választóvonal lesz az angoloknak is.

Ami a sportfogadás részét illeti a meccsnek: Az Unibetnél ikszes találkozóra számítanak, de minimálisan az angolok győzelmét várják. 2.50 az ő sikerük szorzója, az olasz csapaté pedig 3.00. A döntetlen 3.20.

Olaszország

Rettentő kínos volt az Azzurri számára, hogy 2018 után 2022-ben sem lehettek ott a Világbajnokságon. Ahogy azonban fent írtam, Roberto Mancinit nem küldték el a kudarc után. Az északmacedónok elleni kiesés után a mester folytatta megkezdett munkáját, szeretné teljesen megreformálni az olasz válogatottat. Ehhez pedig folyamatosan tesztel, próbálkozik, játékosokat épít be. A mostani keretben is több az újonc, több a nagy visszatérő, de egyelőre még ne siessünk.

Az olaszok abban az NL-csoportban voltak, amelyben mi, magyarok is, és épp ellenünk biztosították be első helyüket. Hamarosan tehát majd a final fourban vesznek részt, hogy elnyerjék a bajnoki címet.

A csapat jó ideje nem játszott tétmeccset, sőt bármilyen meccset, mikor a többiek már Katarra készültek, ők Ausztria ellen játszottak felkészülési meccset.

Most már beszélhetünk a keretről, melynek tagja a Lecce ifjú kapusa, Wladimiro Falcone, a Torino hátvédje, Alessandro Buongiorno, valamint egy relatíve ismeretlen név, az argentin bajnokság góllövőlistáját vezető Mateo Retegui, az Udinese fiatalja, Simone Pafundi, és a listát még lehetne folytatni. Nézzük is, ki az a 30, aki meghívót kapott Mancinitől!

A teljes keret:

Kapusok: Gianluigi Donnarumma, Wladimiro Falcone, Alex Meret, Ivan Provedel

Védők: Francesco Acerbi, Leonardo Bonucci, Alessandro Buongiorno, Matteo Darmian, Giovanni Di Lorenzo, Federico Dimarco, Alessio Romagnoli, Giorgio Scalvini, Leonardo Spinazzola, Rafael Toloi

Középpályások: Nicolò Barella, Bryan Cristante, Davide Frattesi, Jorginho, Lorenzo Pellegrini, Matteo Pessina, Sandro Tonali, Marco Verratti

Támadók: Domenico Berardi, Federico Chiesa, Wilfried Gnonto, Vincenzo Grifo, Simone Pafundi, Matteo Politano, Mateo Retegui, Gianluca Scamacca

Egymás elleni meccsek:

Olaszország az elmúlt időszakban többször is megtréfálta az angolokat. Lényegében nekik (meg nekünk) köszönhető, hogy a Nemzetek Ligájában csak a B-divízióban folytathatják legközelebb, simán pottyantak ki a legjobbak közül. Sem az első, sem a második meccset nem voltak képesek megnyerni, az Eb-döntővel, meg a régebbi barátságos meccsekkel együtt a nyeretlenségük a taljánok ellen egész komolyra kezd duzzadni.

2012 óta képtelenek mérkőzést nyerni, tétmeccsen pedig még régebb óta nyeretlenek az olaszok ellenében.

Az utolsó háromból kettő meccs döntetlen lett (bár az egyik végén az olaszok örülhettek), egyet pedig Olaszország 1-0-ra megnyert.

Előző 5 meccs eredménye
2022.09.23.Nemzetek Ligája
olaszország
1:0
anglia
Nemzetek Ligája
2022.06.11.Nemzetek Ligája
anglia
0:0
olaszország
Nemzetek Ligája
2021.07.11.Európa-bajnokság 2022
olaszország
3:2
anglia
Európa-bajnokság 2022
2018.03.27.Barátságos Mérkőzés
anglia
1:1
olaszország
Barátságos Mérkőzés
2015.03.31.Barátságos Mérkőzés
olaszország
1:1
anglia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Anglia

Anglia Katarban a legjobb nyolcig jutott, ott esett ki Franciaországgal szemben, akik később ezüstérmet szereztek. Előtte az Európa-bajnokságon a Wembley-ben kaptak ki az olaszoktól, hazai pályán nem sikerült tehát feljutni Európa tetejére.

Gareth Southgate elég ellentmondásos edző, akit vagy szeretnek, vagy utálnak, köztes állapot nincs. A VB után sok helyütt jött az infó, hogy Southgate távozik, már a lehetséges utódot is kinézte a hírhedten pletykás sajtó, de végül a mester maradt.

Ahogy mondtam, építi azt az utat, amin elindultak már együtt a csapattal. A VB óta egyszer sem léptek pályára, azonban a keretet nézve nem kell attól tartani, hogy esélyük sem lenne Olaszország ellen.

Southgate a VB-re is meghívott játékosaiban bízik a leginkább, túl sok meglepetés nem észlelhető a háromoroszlánosok keretében. Talán az lephette meg a legtöbb embert, hogy behívót kapott az az Ivan Toney is, aki a pályán remekel, valóban, de épp most várja az ítéletet az FA-től egy súlyos fogadási csalás miatt.

A teljes keret:

Kapusok: Jordan Pickford, Nick Pope, Aaron Ramsdale

Védők: Ben Chilwell, Eric Dier, Marc Guehi, Reece James, Harry Maguire, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker

Középpályások: Jude Bellingham, Conor Gallagher, Jordan Henderson, James Maddison, Mason Mount, Kalvin Phillips, Declan Rice

Támadók: Phil Foden, Jack Grealish, Harry Kane, Marcus Rashford, Bukayo Saka, Ivan Toney

Tippelde

Érdekes meccs lesz ez a maga módján. A csoportból ketten is tovább fognak jutni, így nem kell vérre menő küzdelmet folytatni. Legalábbis emiatt. Meg legalábbis amiatt, hogy ez az első forduló. Viszont a presztízs okán egyik csapat sem engedheti meg, hogy ne nyújtson száz százalékot.

Az angolok kerete egy fokkal talán erősebb nevekből áll, de a fiatal olasz legénység is mutathat meglepőt Pickfordéknak. Véleményem szerint a mérkőzésen döntetlen eredmény születik majd.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.80 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.60 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.75 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső