Olympique Marseille – Lens: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 28.
Marseille
Teljesítmény:
V N V N D
  • Orange Velodrome
  • Október 30. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lens
Teljesítmény:
V N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szép lassan helyreállt a világ rendje, immáron a PSG vezeti a francia bajnokságot. Az viszont ismét nagy kérdés, hogy ki érhet oda a dobogós helyezések egyikére? Még alig kezdődött el a bajnokság, az egyharmadánál sem tartunk, de Franciaországban ez gyakorlatilag már az első forduló előtt kérdés, mert az, hogy a PSG nyer, az szinte mindig borítékolható, most már hosszú évek óta.

Az egyik esélyes a Marseille, akik a Bajnokok Ligájában is részt vehetnek, gondoltam megnézzük, mire mehetnek a hétvégén. Ellenfelük a Lens gárdája, akik szintúgy jól indítottak, de arra azért kevés esélyt látok, hogy beleszóljanak a dobogós helyezésekbe.

Lássuk azt a Marseille – Lens meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lorient – Marseille

Nagy reményekkel vágott bele a meccsbe a vendégcsapat, ugyanis a tabella hátsó részében helyezkedő Lorient csapatához látogattak. A Marseille az egész mérkőzésen dominált, már ami a labdabirtoklást illeti, 35-65%-os fölényt tudtak kiharcolni. Azonban a kapura lövések számában kiegyenlített csatát hozott ez a mérkőzés.

Az első félidőben két vendég-helyezetet tudtunk feljegyezni, előbb egy szöglet utáni fejest kellett bravúrral védenie Nardinak, később Thauvin lövésénél még rá sem volt szükség, mert a tizenhatos sarkáról leadott lövés a bal kapufa mellett suhant el.

Nem esett tehát gól, a második játékrész pedig már Lorient helyzetet is hozott: Boisgard ugrott ki, majd kicsit kisodródva, de lőni tudott. A lövés megcsípte a jobb kapufát, majd onnan az alapvonalon tólra csorgott.

Majd jött a mérkőzés egyetlen gólja, ami felettébb furcsára sikeredett. Egy szabadrúgást íveltek be a Lorient tizenhatosán belülre, már-már úgy tűnt, hogy túlságosan hosszú a labda, de Belardi, a Marseille belső védője még az alapvonalon bele tudott fejelni, és a hosszú kapufa mellett kötött ki a labda. Nem sűrűn látni hasonló gólt.

Nem sokkal később a Marseille bebiztosíthatta volna a győzelmet, de Benedetto fejese mellé szállt.

A Lorient ugyan támadgatott, komoly helyzetük viszont nem sok volt, így megérdemelten nyerte a meccset az Olympique.

Előző 5 meccs eredménye
2015.03.22.Ligue 1
lens
0:4
marseille
Ligue 1
2014.11.02.Ligue 1
marseille
2:1
lens
Ligue 1
2013.07.24.Barátságos Mérkőzés
lens
0:1
marseille
Barátságos Mérkőzés
2011.10.25.Francia Ligakupa
marseille
4:0
lens
Francia Ligakupa
2011.04.03.Ligue 1
lens
0:1
marseille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lille – Lens

Nagyon komoly zakóba szaladt bele az eddig egész jó teljesítményt nyújtó Lens. A kiscsapat a Lille otthonába látogatott, nem igazán volt elvárható egy győzelem, de ilyen mértékű vereségre sem számítottak sokan. Főleg, hogy a Lille eddig nem jeleskedett a gólszerzésben.

A meccs első félideje még nem hozott akkora gólesőt, de már itt megszerezték a vezetést a hazaiak egy közeli Yilmaz fejessel. A török veteránnak később még volt egy remek szabadrúgása, de azt könnyedén védte Leca.

A Lens gondjai a második félidő elején sűrűsödtek, mivel a hazaiak megszerezték második góljukat. Egy jobbról érkező lapos beadás két vendég védő előtt is elsuhant – pedig könnyedén tisztázhatott volna mindkét játékos -, a középen ácsorgó Bamba kapva kapott az alkalmon és Leca mellett a hálóba lőtt.

És a problémák rászakadtak a vendégekre, a gól után nem sokkal ugyanis Gradit megkapta második sárga lapját, így kétgólos hátrány mellé egy emberhátrányt is szereztek maguknak.

Innentől – illetve eddig is – sima meccs volt, a Lille betalált a 69. percben is Ikonne révén, majd egy újabb kiállítás borzolta a kedélyeket, Michelin is idő előtt hagyta el a pályát. A végső döfés Yazicitól érkezett, ő állította be a 4-0-s végeredményt.

Összefoglalás

Két alapemberét vesztette el a Lens az előző meccsen, így kellene helyt állni a Velodrome-ban. Nem lesz egyszerű, mit ne mondjak…

A Marseille egyébként tegnap este hazai pályán fogadta a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájában, és ahogy várható volt, sima vereséget szenvedtek, Pep Guardiola és csapata meg sem állt három gólig, miközben a Marseille-nek tényleg esélye sem volt.

Ez persze semmit nem jelent a Lens elleni meccsre nézve, legalábbis nem olyan szinten, hogy most szétesett volna a Marseille, vagy hasonló dolgok.

Egymás elleni meccseikre is nézzünk rá, ha már itt vagyunk: Az örökmérleg furcsa, de nem billen el annyira a Marseille irányába, 17-12-re vezetnek Villas-Boasék. A tavalyi bajnokságban mindkétszer sikerült felülkerekedni a Lens gárdáján, és most is valami hasonlót várok.

Lehet, hogy az a 4-0-s vereség elindítja a vendégeket a lejtőn, pláne, ha még itt is belefutnak egy zakóba. Ami valljuk be, egész reális. Vagy épp megemberelik magukat, hogy jól kiszúrjanak velem. Ez azért nem annyira reális.

Szóval, véleményem szerint bátran rakható a Marseille, ahonnan senki nem hiányzik sérülés vagy eltiltás miatt, a Lens esetében viszont ez nem mondható el. Nem csak a két kiállított fog hiányozni, hanem még egy sor játékos.

Száz szónak is egy a vége: Sima hazai győzelmet várok ezen a találkozón, az odds pedig nagyon kellemes meglepetés, nem lennék meglepődve, ha nem csökkenne az elkövetkezendő napokban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső