Olympique Marseille – Nantes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 18.
Olympique Marseille
Teljesítmény:
D N V D V
  • Orange Velodrome
  • Augusztus 20. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Nantes
Teljesítmény:
D D V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Túl az angolokon, megvannak az olaszok is, nézzünk szét máshol is. A francia bajnokságban két mérkőzést játszanak le szombaton, az egyik a Monaco – Lens csata lesz, a másik az Olympique Marseille – Nantes. Előbbi sem tűnik rossznak, nekünk nagyon bejön a Lens együttese – vagyis tavaly nagyon bejött, idén viszont még nem láttuk őket -, de a Monacoról mostanában sokat írtunk, valamint sportfogadási szempontból jobbnak tűnik ez a másik.

A Marseille nagy változáson ment keresztül, a sikerkovácsnak nevezhető Jorge Sampaoli egy nézeteltérés miatt távozott, a helyére pedig a Veronával nagyot menő Igor Tudor lett, szintlépés ez a javából, azt hiszem.

Ellenfelük a kupagyőztes Nantes, akik két éve még a bentmaradásért vívtak harcot, tavaly meg egy trófeát emeltek a magasba, és ezzel kivívták az európai kupaszereplést. A franciáknál elég gyorsan változnak az erőviszonyok, rövid idő alatt lehet fentről leesni és lentről felkapaszkodni.

A Marseille tavaly is azzal a céllal vágott neki a bajnokságnak, hogy megpróbálják befogni a PSG-t. Idén is ez a cél, de eddig azt láthatjuk, hogy a PSG baromi erős. Lehet, hogy különbajnokságot fog vívni a többiektől, és a Marseille megint csak a második helyre hajthat.

A Nantes két meccs alapján változott, és nem feltétlenül előnyére, de nem telt el elég forduló ahhoz, hogy tippelgessünk arról, mire vihetik a mostani szezonban.

A szombati meccsükről viszont fogunk tippelgetni. A bukmékerek úgy hiszik, a hazaiak simán fognak nyerni. Ezt támasztja alá az, hogy a hazai odds 1.50, a vendégeké meg 5.75… A döntetlen is 4 felett van, szóval elég nyilvánvaló, a tippmesterek mit gondolnak.

Kezdjünk neki, zárásként pedig egy német-magyar rangadó következik.

Olympique Marseille

Jorge Sampaoli távozása érzékenyen érinthette a játékosokat, kedvelték a mester stílusát, és ő volt az, aki Villas-Boas távozása után össze tudta szedni a csapatot. Állítólag azért távozott, mert nem volt elégedett az átigazolási politikával, akkor még csak egy játékost igazolt a Marseille. A helyére érkező Igor Tudor aztán már igazi dömpinget mutatott be, nagyon jó kis játékosokat igazolt a csapat. Egyrészt Pau Lopezt és Matteo Guendouzit szerezték meg, ők már tavaly is az együttest erősítették. A Romától nem csak a portást, de Jordan Veretout játékjogát is megszerezték, a középpályás nagy erőssége lehet még a csapatnak, valamint Cengiz Ünder is végleg megérkezett. Arkadiusz Miliktől sem akartak megválni, és jött még Issa Kaboré, Alexis Sánchez, Nuno Tavares, Rubén Blanco, Jonathan Clauss, valamint Isaak Touré és Luis Suárez. Nem az a Suárez, hanem a Granada játékosa.

Nem tudom, erre mit mondott volna Sampaoli, mi viszont erre bólogatunk, ez egy kifejezetten erős nyár…

Az első mérkőzés Tudornak jól sikerült, 4-1-re verték meg a Reims csapatát, Luis Suárez kettőt rúgott a padról beszállva, eredményes tudott lenni még Nuno Tavares, tehát az újak szállították a sikert.

A hétvégén viszont jött az első pontvesztés, a Brest otthonában nem tudtak nyerni. Megint Nuno Tavares szerezte a góljukat.

Dimitri Payet, a klub legendája egyik meccsen sem kezdett, de legalább a Brest ellen csereként már pályára lépett. Két gólja ellenére Suárez egy percet sem kapott Tudortól.

További érdekesség még, hogy Duje Caleta-Car padozott, ahogy Alexis Sánchez is.

Ilyen bő kerettel nehéz megmondani, hogy a következő mérkőzésen milyen kezdőt küldhet pályára a horvát, az biztosnak tűnik, hogy Pau Lopez és Pablo Ruiz sérültek.

A kapuban Blanco fog pályára lépni, míg Ngapandouetnbu a kispadon. Payetet a kezdőbe várom, ahogy Veretout és Luis Suárez is megérdemli, hogy a kezdetektől a pályán legyenek.

A várható kezdőcsapat:

Blanco – Mbemba, Gigot, Balerdi – Clauss, Veretout, Guendouzi, Tavares – Payet, Gerson – Suárez

Egymás elleni meccsek:

Jócskán a Marseille felé billen a mérleg az egymás elleni mérkőzéseket figyelve. Igor Tudor csapata tavaly mindkét alkalommal megverte a kanárikat, idegenben 1-0-ra, míg otthon 3-2-re. Emlékszem, utóbbi meccs nagyon jó volt, fordulatos, izgalmas.

Ritka, amikor csak az egyik csapat talál a hálóba, a Nantes is ki szokott tenni magáért, és igyekszik megnehezíteni a Marseille dolgát. Ötből négyszer fordult elő, hogy mindketten gólt szereztek.

Az utolsó öt mérkőzés mérlege: 3 Marseille-siker, 1 Nantes-győzelem és 1 döntetlen.

A Velodrome-ban a Nantes az utóbbi években kétszer is nyerni tudott, és az itteni meccsekről is elmondható, hogy nem szórakoztak a futballisták, öt meccs gólátlaga majdnem eléri a 4-et.

Előző 5 meccs eredménye
2022.04.20.Ligue 1
marseille
3:2
nantes
Ligue 1
2021.12.01.Ligue 1
nantes
0:1
marseille
Ligue 1
2021.02.20.Ligue 1
nantes
1:1
marseille
Ligue 1
2020.11.28.Ligue 1
marseille
3:1
nantes
Ligue 1
2020.02.22.Ligue 1
marseille
1:3
nantes
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nantes

A Nantes együtteséről már beszéltünk idén, pont a múlt héten, amikor a Lille ellen léptek pályára. A jól kezdő Fonseca-legények nem tudták megverni a gyengébben startoló sárgákat, Moses Simon találatára Ismaily felelt, így 1-1-et játszottak. Egy pont jutott Kombouaré csapatának, ahogy az első mérkőzésen is, amikor az Angers ellen játszottak.

Az itteni igazolásokba most már nem megyek bele, hiszen arról már volt szó, és nem szeretném ismételni önmagam.

Annyit azért el lehet mondani, hogy Randal Kolo Muani nélkül nehezebb lesz ez az idény, és az eddigi meccsekhez hozzácsapódik majd még az európai kupaküzdelem, a Nantes hamarosan megkezdi a szereplését a nemzetközi porondon.

A Lille elleni pontszerzéshez kellett azért szerencse, nem is kevés, a Lille sokkal jobb volt. Ez alapján nem számítunk jó eredményre a Marseille otthonában.

A csapatban csak egy sérült van, Charles Traoré, akit viszont még néhány hónapig nem fogunk játszani látni, mivel elszakadt a térdszalagja, felépülése hosszabb időt vesz igénybe.

A várható kezdőcsapat:

Lafont – Castelletto, Girotto, Pallois – Coco, Blas, Moutoussamy, Chirivella, Merlin – Mostafa Mohamed, Simon

Tippelde

Az előző botlás azért valahol benne volt a pakliban, a Brest hazai pályán már nem az a kismacska, akire emlékezhetünk. Már tavaly is egy csomó borsot tudott törni a nagyobb csapatok alá.

Szóval nem kell megijedni, a Marseille jó csapat, és hazai pályán meg is fogják ezt mutatni. Úgy gondoljuk, hogy akár gólokkal is legyőzhetik a Nantes együttesét. A korábbi meccseken a kanárik rendre megnehezítették Payeték dolgát, most viszont ezt nem feltétlenül nézzük ki belőlük. Azért az over 2,5 is kap egy kicsit, de fő tippünk a hazaiak győzelme.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.61 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.64 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.64 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső