Olympique Marseille – PSG: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 2 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 22.
Olympique Marseille
Teljesítmény:
D N V D V
  • Orange Velodrome
  • Október 24. 20:45
Nézd élőben itt:
Rabona
PSG
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az Olympique Marseille – PSG mérkőzés lesz a mai napon az utolsó meccs, amit alaposabban szemügyre veszünk, de talán még holnap érdemes lesz felnézni, mert van még egy-két találkozó, amiről szívesen írnék. Meglátjuk, felelőtlenül nem szeretnék ígérgetni. Egyébként erről jut eszembe, a Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának összefoglalója holnap érkezik.

Szóval, van nekünk egy francia rangadónk, ahol a Jorge Sampaoli irányította Marseille próbálja meg a lehetetlent, megállítani a PSG-t. Nem biztos, hogy olyan lehetetlen küldetés ez, mert a Rennes együttesének például sikerült nyerni Mbappéék ellen. Viszont a Marseille-nek a Velodrome-ban ez már nagyon régen jött össze. Tíz éve, 2011-ben sikerült nyerniük a párizsiak ellen, akkor 3-0-ra múlták felül az ellenfelet, de tegyük hozzá: Az még egy másik Párizs volt.

A tavalyi szenvedés után Mauricio Pochettino együttese a Rennes-ben elszenvedett vereséget leszámítva nagyon magabiztos, kilenc sikert arattak már. A Marseille-nek sincs miért szégyenkeznie, ha a balhé miatt félbeszakadt meccsüket pótolják, nyernek a Nice ellen, akkor fellépnek a második helyre, megelőzve a Lens gárdáját.

A tavalyi nagymenők, mint a Lyon, a Monaco vagy épp a bajnok Lille pedig sehol nincsenek…

Most ne velük foglalkozzunk, hanem a csapatainkkal, kezdjük!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Olympique Marseille – Lorient: 4-1

G.: Kamara, Guendouzi, Milik, Mendes (ög) ill. Lauriente

Egy döntetlen és két vereség után illett javítani hazai pályán a Marseille-nek, mind tudjuk, hogy a szurkolóik nem igazán a türelmükről híresek, nézzétek csak meg, tavaly ősszel, még Andrés Villas Boas alatt mik voltak… A Lorient kemény ellenfélnek bizonyult, a hazaiak győzelme egyáltalán nem volt biztos. De mivel jött a három pont a tabella harmadik helyén állnak, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, mint a Lens.

A kezdők:

Olympique Marseille:

Lopez – Saliba, Caleta-Car, Peres – Rongier, Kamara – Lirola, Guendouzi, Payet, de la Fuente – Milik

Lorient:

Nardi – Igor Silva, Mendes, Laporte, Jenz, Le Goff – Le Fee, Monconduit, Abergel – Diarra, Lauriente

A tavalyi szezonhoz képest jobban fut a Lorient szekere, most a középmezőny tagjai, pár bravúrgyőzelem mellett öt döntetlent gyűjtöttek be, ez volt a második vereség, amit begyűjtöttek. Talán idén nem kell a kieséstől félniük. Bár a szezon még nagyon hosszú.

Jorge Sampaoli idegesen sétálgatott fel-alá a technikai zónában, talán érezte, hogy fiai butaságot fognak csinálni? Nem tudni, de a butaságot valóban megcsinálták. Egyrészt Boubacar Kamara, aki két Lorient játékossal szemben is cselezésbe kezdett, majd Luan Peres, aki a tizenhatoson belül akasztotta Diarrát, jöhetett máris egy büntető a 13. percben. Amit a tizenegyesek szakértője (házon belül), Armand Lauriente vágott a kapuba.

Stephan Diarrának a gól után még volt egy hatalmas lehetősége, amit elkótyavetyélt, így maradt a 0-1-es eredmény. Nem sokáig, Boubacar Kamara ugyanis jóvátette korábbi hibáját és a 27. percben kiegyenlített egy 16 méteres lövéssel. Szerencséje is volt a középpályásnak, Julien Laporte lábán a labda irányt változtatott, így Nardi hiába vetődött.

A második félidőt is remekül kezdték a vendégek, hatalmas helyzetet hagyott ki előbb Armand Lauriente, majd Stephane Diarra.

Aztán az 56. percben Matteo Guendouzi találatával a hazaiak átvették a vezetést. Dimitri Payet szögletébe fejelt bele az Arsenaltól kölcsönkapott középpályás, a labda Nardi felett hullott a hosszúba.

A pontszerzés reményében a kékmezes vendégek egyre jobban kitámadtak, középpályájuk megszűnt létezni, védelmük felhígult, így a Marseille a 85. percben a három pont sorsát eldöntötte. Lauriente veszített labdát, két passz után már Arkadiusz Milik állt Nardival szemben, és nem is hibázott.

A habot a tortára Houboulang Mendes öngólja jelentette, a védő a 91. percben Matteo Guendouzi lövésébe ért bele szerencsétlenül…

Ha valaki látja ezt az eredményt azt gondolhatja, hogy sima meccs volt.

*Narrátor Morgan Freeman hangján*

De nem volt az…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.07.Ligue 1
marseille
0:2
psg
Ligue 1
2021.01.13.Francia Szuperkupa
psg
2:1
marseille
Francia Szuperkupa
2020.09.13.Ligue 1
psg
0:1
marseille
Ligue 1
2019.10.27.Ligue 1
psg
4:0
marseille
Ligue 1
2019.03.17.Ligue 1
psg
3:1
marseille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

PSG – Angers: 2-1

G.: Danilo, Mbappé ill. Fulgini

Öten is hiányoztak válogatottbeli szereplésük miatt a párizsiaktól, Neymar, Messi, Paredes, Di Maria és Marquinhos sem állt Pochettino rendelkezésére. Keylor Navas és Sergio Ramos sérült volt, így fel kellett forgatni a kezdőt az argentin mesternek. A győzelem jött, de a vártnál nehezebben, az Angers nehezen adta magát.

A kezdők:

PSG:

Donnarumma – Dagba, Kehrer, Kimpembe, Diallo – Herrera, Danilo, Verratti – Rafinha, Icardi, Mbappé

Angers:

Bernardoni – Manceau, Traoré, Thomas – Cabot, Mendy, Mangani, Capelle – Fulgini – Cho, Boufal

Hátrányból volt kénytelen fordítani a sokkal erősebb PSG, ugyanis a vendégek Angelo Fulgini góljával vezetést szereztek a meccs 36. percében. Olyan gólt, amilyet inkább a PSG-től szoktunk látni. Marco Verratti az ellenfél térfelének közepén veszített labdát, két passz után már Boufal adhatott középre, Fulgini pedig megelőzte Kehrert.

Az eset előtt voltak itt is-ott is kisebb helyzetek, Mauro Icardi egy elmaradt tizenegyest reklamált, illetve egy megpattanó beadás okozott majdnem problémát Bernardoni kapusnak, a másik oldalon pedig a későbbi gólszerző ügyeskedett.

A francia sztárcsapatnak a második félidőben sikerült a fordítás, egy szöglet után nem tudtak felszabadítani a vendégek, Kylian Mbappé egy csel után újra középre adott, méghozzá tökéletesen, érkezett Danilo Pereira és Bernardonit megelőzve bólintotta be a labdát a kapuba.

És az Angers végül üres kézzel volt kénytelen távozni, mivel a 87. percben Pierrick Capelle véletlenül kézzel kapott bele egy Mauro Icardi fejesbe. Rövid videózás után büntetővel folytatódott a mérkőzés. A kabaré az egészben az, hogy az argentin fejese simán elszállt volna keresztbe, mert borzasztóan találta el Icardi, így viszont szerencséje volt.

Kylian Mbappé végezte el a tizenegyest, és ugyan Bernardoni érezte, merre kell vetődni, nem járt sikerrel.

Szűkebb siker volt ez, és bár lehet fogni a tartalékos összeállításra, ez a PSG még így is sokkal erősebb volt, mint az Angers a legjobb csapatával, szóval jár a taps a vendégeknek.

Összefoglalás

Neymar, Leandro Paredes és Sergio Ramos nélkül kell lehozni ezt a meccset a vendégeknek. Az egykori Real Madrid kapitány távolléte már megszokott jelenség, még egyetlen meccsen sem léphetett pályára új csapatában. Neymar és Paredes távolléte viszont okozhat gondot.

Minden bizonnyal majd Ángel Di Maria pótolja előbbit – esetleg Mauro Icardi vagy Julian Draxler -, míg a középpályásnak is megvannak a helyettesei, mi egy Gueye – Verratti – Ander Herrera hármast látunk valószínűnek.

Jorge Sampaoli teljes kerettel készülhet, nincs egyetlen sérültje sem. A Lorient elleni mérkőzéshez képest lehetnek változások, például Cengiz Ünder vagy Luis Henrique játékára van esély, de akár Arkadiusz Milik is kikerülhet a kezdőből, mivel csütörtökön a Lazio ellen léptek pályára az EL-ben, kell a pihenés mindenkinek.

Viszont ez egy fontos mérkőzés a Marseille számára, így ez a rotáció ezúttal elmaradhat.

A Marseille hazai pályán már nem veretlen, az előttük álló Lens győzte le őket, szeptember végén. Viszont szinte minden meccsükön – a bajnokságban – megy a gólszerzés, utolsó tízből kilencen esett hazai gól.

Nem bevehetetlen vár a PSG védelme, ezt már bizonyították többen, azonban a vendégek győzelmére magasabb esély van. Az odds viszont nem olyan bomba, hogy nyugodt szívvel ajánljuk. Maradunk inkább annál, hogy mindkét csapat a hálóba talál. Nem sokkal magasabb, viszont bátrabban mondjuk rá az igent!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső