Olympique Marseille – Reims: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 17.
Marseille
Teljesítmény:
V N V N N
  • Orange Velodrome
  • December 19. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Reims
Teljesítmény:
N V D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hétközi fordulót játszottak a franciák is, született egy-két furcsa eredmény, többek között ide sorolható a Marseille vendégjátéka a Rennes ellen. A Rennes ugyanis győzni tudott, de ehhez szükség volt arra, hogy a vendégektől kiállítsanak egy játékost, így szűk egy órát emberhátrányban voltak kénytelenek lejátszani. Azt meg azért csak kihasználja a hazai csapat, akik nem rosszak, csak épp hullámvölgyben vannak. De lehet, hogy ez hozza meg nekik a felemelkedést.

A Marseille tehát hosszú idő után kapott ki, de máris van lehetőség javítani, verhető ellenfél érkezik az Orange Velodrome-ba, a Reims. Akik tavaly nagyon jól szerepeltek, eljutottak az Európa Ligába is, onnan viszont csont nélkül estek ki, a bajnokságban pedig két pontra vannak a 18., már kiesést érő helytől.

Ők győzelemmel érkeznek, 3-2-re verték hazai pályán a Nantes csapatát.

Tudnak-e javítani Villas-Boasék az Olympique Marseille – Reims mérkőzésen?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Rennes – Olympique Marseille

Jól kezdtek a vendégek, akik, ha nem is a kapu elé szögezték ellenfelüket, de azért becsülettel támadtak. Két alkalom is nyílt a gólszerzésre, Balerdi fejesét Maouassa vágta ki a gólvonal előtt, Benedetto meg egy hosszú indítás után nem tudta eltalálni a kaput, fölé lőtt az argentin.

Pape Gueye a meccs pozitív hőse lehetett volna, helyette ő lett az antihős. A 24. percben az ő távoli góljával szerzett vezetést a Marseille, majd 12 perccel később kapott egy sárga lapot, amiből már volt neki egy, így le kellett vonulnia. Nagyon nehéz helyzetbe hozta a csapatát, egyrészt a pozíciója és a játéka is kulcsfontosságú, másrészt egy óra még a Rennes ellen is sok.

És ahogy az ilyenkor lenni szokott, jöttek a hazai rohamok, a Marseille lemondott a további gólokról és próbálták őrizni az előnyt. Nem sikerült. A második félidőben a Rennes kétszer is betalált az amúgy elég sok helyzetükből, ami azt jelentette, hogy a Marseille 12 veretlen meccs után kapitulálni kényszerült.

Előbb Traoré fejelt a kapuba – ott volt Balerdi és Nagatomo is, mégis a Rennes játékosa tudott bólintani, majd a meccs hajrájában a csereember, Hunou kotorta be közelről Aguerd fejesét. Hiába reklamáltak lest a vendégek, szó sem volt erről.

Előző 5 meccs eredménye
2019.08.10.Ligue 1
marseille
0:2
reims
Ligue 1
2019.02.02.Ligue 1
reims
2:1
marseille
Ligue 1
2018.12.02.Ligue 1
marseille
0:0
reims
Ligue 1
2016.05.07.Ligue 1
marseille
1:0
reims
Ligue 1
2015.08.16.Ligue 1
reims
1:0
marseille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Reims – Nantes

Az első félidő játéka alapján nem gondoltam ennyire jó meccsre, mint amit végül kaptam. Nevezhető ez kiesési rangadónak, hiszen mindketten a tabella hátsó harmadában vannak, a Reims a meccs előtt kiesőhelyen állt. Most már nincsenek ott. És – ahogy a Gyalog galoppban is mondták – vonjuk le a logikus következtetést: Nyertek.

A vendégek szereztek vezetést, méghozzá Pallois fejesével. A középhátvéd 11 méterről bólintott a kapuba, a találat pedig leginkább Rajkovics kapus lelkén szárad, aki elindult egy beadásra, majd megtorpant.

Sokkal jobb volt ekkor a Nantes, nem gondoltam volna, hogy sikerül megfordítani a találkozó kimenetelét.

A második félidő derekán viszont kevesebb mint tíz perc elegendő volt a Reims-nek, hogy három gólt rúgjanak.

Előbb Touré egyenlített fejjel a 68. percben, ezután vérszemet kaptak a hazaiak és a 72.-ben Dia, a 74.-ben Cafaro talált be.

Még volt annyi a Nantes-ban, hogy szépítsenek (Blas volt a gólszerző), de az egyenlítés már nem sikerült, így a Reims egy erős tíz percnek köszönhetően újra nyert, elkerült a kiesőhelyről.

A sárgák az első félidőben lezárhatták volna a meccset. Nem tették, így végül pont nélkül távoztak.

Összefoglalás

Ez a kis botlás nem jelenti azt, hogy valami nagy probléma van a Marseille-nél, csak nem bírták el az emberhátrányt. Ettől ők még ugyanúgy a francia bajnokság élcsapata, ezen ez semmit nem változtat. Ahogy a Rennes sem mászott még ki a gödörből. A Reims meg pláne nem.

Hogy mi várható ezen a találkozón? Én úgy gondolom, hogy a hazai siker megkérdőjelezhetetlen, nézzünk csak rá, hogy a Velodrome-ban eddig mit játszott a Marseille: Öt meccse veretlenek, az utóbbi három találkozójukat egyaránt megnyerték. Az áldozatok a Bordeaux, a Nantes és a Monaco csapata voltak, tehát nem feltétlenül a leggyengébbek ellen sikerült hozni a három pontot.

Gueye eltiltott, Sanson pedig sérült, rajtuk kívül mindenki bevethető, a másik oldalon Donis sérült hosszabb ideje, de ő amúgy sem számít kulcsjátékosnak.

Akire figyelni kell a hazaiaknak, az egyértelműen Dia, aki sok poszton bevethető, ékként is lehet számítani rá, de a széleken is megállja a helyét. Gyakorlatilag ő a Reims legfontosabb játékosa, mellette pedig azt kell megakadályozni, hogy Valon Berisha osztogatni tudjon. Erre képesnek érzem a hazaiakat, elől pedig ott van Benedetto, Thauvin, Payet vagy Germain, akik góllal segíthetik a csapatot.

Az viszont intő jel lehet, hogy a Marseille utoljára 2016-ban győzte le a mostani ellenfelet, tavaly itt, ezen a helyen 2-0-ra kikaptak a Reims-től.

De az még egy másik csapat volt, így azt hiszem, nincs miről beszélni a továbbiakban. Lehet, hogy a meccs után majd fogom a fejem – a labda gömbölyű, tudjátok -, de nem érzem azt, hogy Reims itt képes lehet pontot szerezni. Az Olympique Marseille győzelmét várom ezen a szombati meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső