Oroszország – Ciprus: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 08.
Oroszország
Teljesítmény:
N N N N D
  • Gazprom Arena
  • November 11. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Ciprus
Teljesítmény:
D V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Újabb szünet a klubfutball életében, de idén ez lesz az utolsó. És nem mellesleg kiderül ezen szünet alatt, hogy mely válogatottak jutnak ki a 2022-es katari világbajnokságra. Legalábbis egy részüket tudni fogjuk, hiszen a csoportok második helyezettjei Európában osztályozóra kényszerülnek. Kötelező győzelem vár az orosz együttesre Ciprus ellen (meg a horvátokra is Máltán), hogy aztán az utolsó mérkőzésen egymás ellen döntsék el, ki nyer automatikus repjegyet Katarba. Nagyon izgalmasan alakult ez a csoport, ahol a kisebb csapatok tudtak meglepetést okozni, azonban döntő jelentőségű szerep mégsem akadt nekik, így Szlovéniával, Szlovákiával, Máltával és Ciprussal nem fogunk találkozni a VB-n. Bár, valami ilyesmire számítottunk, nem igaz? A bukik szerint egyértelmű a történet, Oroszország olyannyira esélyes, hogy az odds nem éri el az 1.20-at a legtöbb helyen.

Néha azonban a legkönnyebb feladatok a legnehezebbek, a kötelezőt nem mindig olyan könnyű hozni. Meglátjuk, hogy az Oroszország – Ciprus mérkőzés is ilyen lesz-e? Spoilerveszély: Szerintünk nem…

Az előző kör

Októberben volt legutoljára válogatott szünet, így röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, valamint megvizsgáljuk a kereteket és a friss információkat is.

Szlovénia – Oroszország: 1-2

G.: Ilicic ill. Diveyev, Dzhikiya

Szlovéniában nem a legkönnyebb nyerni, ebben a sorozatban eddig a meccsig ez senkinek sem sikerült. Most Oroszországnak igen, az új szövetségi kapitány, Valerij Karpin sikeresen elérte azt, ami például a horvát válogatottnak sem jött össze. Modricék pedig reménykedhettek abban, hogy majd a szlovénoknál megbotlanak legfőbb ellenlábasaik, de nem így lett, a győzelmet a belső védők szállították a Szbornajának.

A kezdők:

Szlovénia:

Oblak – Karmicnik – Bijol, Mevlja, Balkovec – Gnezda Cerin, Kurtic – Ilicic, Lovric, Verbic – Sporar

Oroszország:

Safonov – Sutormin, Diveyev, Dzhikiya, Kudryashov – Fomin, Barinov, Kuzyayev – Miranchuk, Smolov, Bakayev

Már az első félóra után kétgólos előnyre tettek szert a vendégek, köszönhetően két pontrúgásnak és két védőjüknek. Az első húsz percben is akadt dolga Jan Oblaknak, tehát az orosz válogatott támadólag, a három pont megszerzése érdekében hajtott. Volt egy meg nem adott tizenegyes, a végső szót a VAR mondta ki, majd Daniil Fomin lövése borzolta a szlovén kedélyeket, három perccel később pedig Alex Sutormin próbálkozását hárította az Atletico Madrid portása.

Viszont a 28. percben ő sem tudott segíteni. Daniil Fomin baloldalról beívelt szabadrúgását egy szlovén, név szerint Sporar akart kifejelni, szerencsétlenségére épp Igor Diveyev fejét találta el, onnan pattant a hosszúba a labda.

Négy perccel később egy másik pontrúgás okozott kalamajkát. Meg egy gyönyörű gólt. Ezúttal a jobboldalról ívelhetett Fomin – szögletből -, Smolov a röviden sarokkal még beleért, a magas ívben szálló labdát Georgiy Dzhikiya háttal, estében húzta a kapura. Oblak beleérni tudott csak, a másik belső védő hatalmas góljával már 2-0-ra mentek a vendégek.

Nem volt azonban még vége a játékrésznek, a szlovénok egy szemet gyönyörködtető akciót követően szépítettek, Sporar lekészítését az Atalanta sztárja, Josip Ilicic csavarta a jobb alsóba.

A második félidőben Kurtic révén egyenlítettek is a hazaiak a 77. percben, de azt a gólt les címén végül elvették tőlük.

Az oroszok törekedtek az eredmény megtartására, a támadásokra már sokkal kisebb hangsúlyt fektettek. A próbálkozásaik sikerrel jártak, hiába volt már a pályán mindenki, aki a kapu előtt veszélyes lehet, nem sikerült a házigazdának az egyenlítés.

Bár még van egy Ciprus (illetve egy Málta) elleni meccs, több mint valószínű, hogy a H csoportban az utolsó percig kiélezett csata lesz…

Az orosz keret

Vessünk egy pillantást az oroszok keretére, amelyet Valerij Karpin mester hozott össze. Az látszik, hogy Artem Dzyuba nem szerepel a mester terveiben, Cherchesov egykori kedvence ismét nem kapott meghívót, holott a Zenitben egyáltalán nem játszik rosszul, és ennek az orosz csapatnak kapitánya is volt. Az új tehetség, Arsen Zakharyan viszont ismét ott van, a 18 esztendős támadó a keret legfiatalabb tagja, a legidősebb pedig Guilherme, az oroszok brazil származású kapusa, aki elmúlt már 35. Jó hír még, hogy Aleksandr Golovin, a Monacoban légióskodó középpályás is a keretben lehet, októberben sérülés miatt nem kaphatott meghívót.

A teljes keret:

Kapusok: Guilherme, Ilya Lantratov, Nikita Haykin, Matvei Safonov

Védők: Fedor Kudryashov, Vyacheslav Karavaev, Georgiy Dzhikiya, Sergey Terekhov, Igor Diveyev, Ilya Samoshnikov, Maksim Osipenko, Dmitriy Chistyakov

Középpályások: Aleksey Ionov, Aleksandr Erokhin, Roman Zobnin, Dmitriy Barinov, Aleksandr Golovin, Ilzat Akhmetov, Zelimkhan Bakayev, Alex Sutormin, Daniil Fomin, Danil Glebov, Andrey Mostovoy, Rifat Zhemaletdinov

Támadók: Arsen Zakharyan, Anton Zabolotny, Aleksey Miranchuk, Ivan Sergeyev

Előző meccs eredménye
2021.09.04.VB-selejtező 2022
ciprus
0:2
oroszország
VB-selejtező 2022
2019.10.13.EB-selejtező 2020
ciprus
0:5
oroszország
EB-selejtező 2020
2019.06.11.EB-selejtező 2020
oroszország
1:0
ciprus
EB-selejtező 2020
2003.02.12.Barátságos Mérkőzés
ciprus
0:1
oroszország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ciprus – Málta: 2-2

G.: Papoulis, Sotiriou ill. Muscat, Degabriele

Valóságos drámának lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak Larnakába. A házigazda 98 percen át vezetett a mérkőzésen, Málta viszont megragadta az utolsó esélyt, és kiegyenlítettek. Különösebb jelentősége ennek nem volt, maximum annak örülhettek a vendégek, hogy így nem ők kerültek az utolsó helyre, és minden bizonnyal nem is lesznek utolsók, látva a két csapat sorsolását. A máltai legények úgy örültek Degabriele góljának, mintha kijutottak volna Katarba. Pedig az igazság nem is lehetne távolabb ettől…

A kezdők:

Ciprus:

Michael – Andreou, Soteriou, Antoniadis, Dimitriou, Kastanos, Kyriakou, Ioannou – Papoulis, Sotiriou, Loizou

Málta:

Bonello – Borg, Pepe, Muscat – Attard, Caruana, Teuma, Camenzuli – Grech, Mbong – Montebello

Gyorsan, már hét perc után gólnak örülhettek a hazaiak, mert a máltai védők képtelenek voltak felszabadítani. Először nem tudták megszelidíteni a labdát, majd el is vesztették azt, így került a játékszer Fotis Papoulis elé, aki 16-ról csavart Bonello kapujába.

A következő jelenethez előre kell pörgetni egy kicsit, az 53. percben jártunk, amikor Zach Muscat egyenlített. Vastagon benne volt a gólban a ciprusiak védelme, egy hazai játékosra két vendég jutott, a kapus az alapvonalon szotyizott – amikor erre talán ki kellett volna mozdulni -, így a védőnek nem okozott gondot a kapu közepébe fejelni.

Nem sokkal később Málta – ismét egy szöglet után – a kapufát találta el, kezdhettek aggódni a hazaiak. De a 80. percben meg is nyugodhattak, mert a Ludogorets Razgrad légiósa, Pieros Sotiriou közelről ismét Ciprust juttatta előnyhöz.

Nagyon közel volt már a lefújás, a 98. percben jártunk, egyetlen szabadrúgást kellett kibekkelni Ciprusnak a második győzelmük megszerzése érdekében. Ami nem sikerült. Teuma középre ívelt labdájába a csereként beállt Jürgen Degabriele tette bele a cipője orrát, Michael pedig nem tudott védeni. A kékmezesek összetörtek, miközben a fél máltai kispad berohant a pályára…

Maradt minden változatlan, Ciprusnak és Máltának is öt-öt pontja van két fordulóval a vége előtt.

A ciprusi keret

Természetesen Nikos Kostenoglou választása is szóba kerül, habár ott nem igazán felfedezhető nagyobb változás az előzőhöz képest.

A teljes keret:

Kapusok: Neophytos Michael, Antreas Keravnos, Demetris Demetriou

Védők: Marios Antoniades, Marios Demetriou, Nicholas Ioannou, Costas Soteriou, Paris Psaltis, Stelios Andreou

Középpályások: Andreas Avraam, Fotis Papoulis, Kostakis Artymatas, Charis Kyriakou, Grigoris Kastanos, Ioannis Pittas, Alexander Gogic, Nikolas Panagiotou, Rafael Mamas, Marinos Tzionis

Támadók: Marios Elia, Pieros Sotiriou, Andronikos Kakoulis, Loizos Loizou

Összefoglalás

Ez egy rövid összefoglalás lesz, mert a tények önmagukért beszélnek. Az utolsó helyezett Ciprus az első helyezett Oroszország ellen. Dávid Góliát ellen. Míg Ciprusnak maximum annyi célja lehet, hogy ne az utolsó helyen végezzen, addig a szbornajának létfontosságú a három pont begyűjtése, így az utolsó meccsen elegendő lehet egy döntetlen is a horvátok ellen.

A két csapat közti erőkülönbség nyilvánvaló, ez látszik a játék minden elemében, minden egyes statisztikában.

Idegenben az oroszok 2-0-ra nyertek Ciprus ellen, most arra számíthatnak a szigetország játékosai, hogy egy még elszántabb, még erősebb, még inkább győzelemre hajtó ellenféllel találják szembe magukat. És ennek akár nagyon csúnya vége is lehet.

A mi váalsztásunk a hendikepes orosz győzelem mellett az, hogy csak a hazaiak lesznek képesek gólt rúgni. Az odds egészen tűrhető, sőt kifejezetten jó ahhoz képest, hogy mennyire sima meccsre van kilátás. Igazi meglepetés lenne, ha ezt a mérkőzést az orosz válogatott nem gólokkal nyerné.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső