Paks – Mezőkövesd: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 28.
Paks
Teljesítmény:
N V N N N
  • Fehérvári úti Stadion
  • Július 30. 18:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Mezőkövesd
Teljesítmény:
N V D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Olyan sűrű ez a nyár, hogy az ember szinte megfeledkezett arról, hogy pénteken már útjára indul az OTP Bank Liga 2021/2022-es szezonja. De csak majdnem! Itt is vagyunk, és a lehető legtöbb meccsről megpróbálunk majd tippet adni nektek, de ahogy tavaly is elmondtuk, most sem hagyjuk ki: A kezdet nehéz lesz, hiszen nem tudjuk, hogy aki tavaly rosszul szerepelt, az idén mire lehet képes. A majdnem kieső mennyire erősödött meg? Mennyit számított egy edzőcsere? Legalább 3-4 fordulóra szükségünk lesz, hogy az erőviszonyokat rendesen be tudjuk lőni, addig csak a puszta tényekre tudunk hagyatkozni.

Az első mérkőzést az idei szezonban az Atomvárosban rendezik, Paks – Mezőkövesd meccsel indul az idény. Két olyan együttesről beszélünk, akik tavaly erejükön felül teljesítettek. A Paks mindenképp, hiszen tavalyelőtt csak az utolsó fordulóban tudták bebiztosítani a bent maradást – az idén visszakerülő Debrecen otthonában, a Nagyerdei Stadionban -, tavaly négy fordulót követően edzőt kellett váltani, hisz a megmentő Osztermájer Gáborral ezúttal nem ment a szekér, Bognár Györggyel viszont igen.

A finn – dán meccs szakkommentátora annak ellenére megtarthatta állását, hogy még petíció is indult azért, hogy eltávolítsák a kispadról, de a múlt az múlt, hagyjuk is ott.

A Mezőkövesd is idény közben váltott edzőt, Kuttor Attilát Pintér Attila váltotta, a volt szövetségi kapitány pedig el tudta mozdítani a matyóföldieket a kiesőhelyről. Volt egy nagyon jó időszakuk is, végül a középmezőnyben végeztek.

Ha a tavalyi forma alapján kellene ítélnünk, akkor sima hazait mondanánk, de azóta eltelt egy kis idő, lessük meg a változásokat!

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Paks

Június közepén kezdődött el a tolnaiak felkészülése, megvizsgáljuk a mérkőzéseket, amelyeket játszottak, de előtte nézzünk körül a keretben. Merthogy voltak változások. Azt megszokhattuk, hogy a Paksnál csak magyar állampolgárságú játékosokat foglalkoztatnak – ettől is olyan szimpatikus Bognár György együttese -, ezen jó szokásukat most is megtartották.

Azt is megszokhattuk, hogy nagy változásokat nem eszközölnek a keretben, ez is megmaradt, bár az átigazolási időszak még jó darabig eltart, ez a jövőben változhat. Egyelőre annyi történt, hogy Holczer Ádám, Sipos Zoltán, Vági András, Forgács Dávid és Szakály Dénes elhagyták a csapatot, felkerült egy rakás fiatal az utánpótlásból (összesen hatan), illetve pár játékost Paksra csábították. A Görögországot megjárt Nagy Gergő lesz majd Holczer helyett a kapus, Kinyik Ákos ingyen érkezett a Debrecentől – miután ott lejárt a szerződése -, Kesztyűs Barnát a Honvédtól szerezték meg, illetve két fiatallal gazdagodtak: Pethő Bencével és Simon Barnabással. Előbbit a Budaörstől, utóbbit a Szombathelyi Haladástól szerezték meg.

A gólrekorder együttes (tavaly 76 gólt szereztek a bajnokságban) legnagyobb értékeit meg tudta tartani, a csapattal maradt az újdonsült apuka, a tavalyi szezon gólkirály, Hahn János, de említhetnénk még pozitívumként Ádám, Bognár, Sajbán vagy Haraszti megtartását is.

Összesen kilenc edzőmeccset játszottak, nem egyszer tömték ki az ellenfeleiket, összesen 34 gólt rúgtak a felkészülés során. Legnagyobb arányú győzelmüket a szlovén másodosztályú NK Rogaska és a magyar másodosztályú III. Kerület ellen aratták, mindkét meccs 7-2-re végződött, de volt itt 5-0-s, 5-2-es meg 4-0-s siker is.

A tavalyi szezont a negyedik helyen végző Paks nem sokkal maradt le a bronzról, de véleményünk szerint egy hasonló teljesítménnyel idén is elégedettek lennének Bognár Istvánék.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.06.OTP Bank Liga
paksi fc
2:2
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2020.12.13.OTP Bank Liga
mezőkövesd
4:3
paksi fc
OTP Bank Liga
2020.08.29.OTP Bank Liga
paksi fc
1:2
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2020.06.06.OTP Bank Liga
mezőkövesd
0:2
paksi fc
OTP Bank Liga
2019.12.14.OTP Bank Liga
paksi fc
1:0
mezőkövesd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mezőkövesd

Kissé komolyabb mozgás volt Mezőkövesden, Pintér Attila alaposan átszabja a sárga-kékek keretét. Nem kevesebb, mint 13 játékos távozott, és 10 érkezett. És még mindig nem biztos, hogy lezártnak tekinthető az átigazolási időszak számukra.

Talán a legfontosabb kieső az a Szappanos Péter, aki a Honvédot választotta, és aki a legbiztosabb pontja volt a Kövesdnek. A kapus hatalmas bravúrokat mutatott be az évek során, mindenképp érezhető lesz a hiánya, még akkor is, ha a helyére érkező Antal Botond is jó teljesítményre lesz képes.

Szappanos mellett a két szombathelyi nevelés, Guzmics Richárd és Jagodics Márk is lépett, az egykori válogatottnak még nincs csapata – és az biztos, hogy nem a Vasas lesz majd -, Jagodics pedig a kieső Budafokba igazolt, miután a tavalyi tavaszt már ott töltötte.

Barczi Dávid is másodosztályú csapathoz került, ő a III. Kerülethez igazolt, Szeles Tamást és Tóth Mátét szintén a Merkantil Bank Ligában láthatjuk.

Pintér Attila két játékost igazolt a román Poli Iasiból, Bősz Leventét és Andreias Calcant. Nagy fogás lehet még Sztefan Drazsics, aki nem követte a másodosztályba a Diósgyőrt, és végül a Nacionaltól megszerezték Riccardo Piscitellit. Érdekesség, hogy Bősz, Piscitelli és Antal is kapusposzton bevethető…

Ami az edzőmeccseket illeti: Alacsonyabb ligás csapatok ellen kezdte meg a felkészülést Pintér és csapata, a Hidasnémeti, a Hajdúszoboszló és a Tállya sem okozott különösebb problémát, majd később a Diósgyőr – Tiszakécske páros sem.

A főpróba azonban nem sikerült jól, az MTK elleni dupla meccsen nem sikerült nyerni, az elsőt simán, 3-0-ra bukták el, a másodikon 1-1-es döntetlen született.

Összefoglalás

Két dolog szól egyelőre a Paks mellett. Az egyik a hazai pálya, a másik pedig a csapategység. Minimális változás állt be a keretben, míg Pintéréknél gyakorlatilag a fél keret cserére került. Ez akárhogy is nézzük egy óriási változás, és a játékosoknak meg kell ismerniük egymást, Pintérnek is tudnia kell, ki mire képes. Ez pedig nem egy olyan dolog, amit egy hónap alatt végre lehet hajtani.

Lenne mit törleszteni a Paksnak, tavaly három alkalomból egyszer sem sikerült legyőzni a matyóföldieket. Először Pakson nyert 2-1-re a Kövesd, majd hazai pályán egy thrillerbe illő meccsen 4-3-ra, végül – ismét Pakson – 2-2 lett a végeredmény.

A két csapat honlapját böngészve nem találtam olyan játékost, aki ne lenne bevethető.

Az elmúlt években jellemző volt, hogy potyognak a gólok, bár egy idénykezdés általában nem arról szól, hogy bombaformában levő csapatok szétszedik egymást. A felkészüléseket látva viszont akár még ez is összejöhet, így a paksi győzelem mellett azt is szívesen ajánljuk, hogy fogadjátok meg az over 2,5-et!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső