Paks – Újpest: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 13.
Paks
Teljesítmény:
N D N V N
  • Fehérvári úti Stadion
  • Augusztus 15. 16:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Újpest
Teljesítmény:
N N V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Pénteken indul útjára a magyar első osztályú bajnokság, szombaton pedig két meccset is górcső alá veszünk. Ezek közül az első a Paks – Újpest találkozó, ahol két tavaly szenvedő együttes lép pályára. Mindkettejüknek voltak nehézségei, a bennmaradás a haziak számára csak az utolsó fordulóban dőlt el, míg a lila-fehérek esetén az edzőváltás volt a fordulópont, Predrag Rogan érkezése felrázta a játékosokat, így ők végül messze kerültek a kieső zónától.

Most mindkét csapat megerősített kerettel várja az új idényt, abban pedig biztos vagyok, hogy egyikük sem szeretne a tavalyi szezonhoz hasonlót átélni.

Márpedig a 12 csapatos NB1-ben nagyon könnyű kiesni, egy rossz kezdés pedig sosem jó. Ilyen bölcseleteket nem fogtok sűrűn olvasni tőlem, épp ezért ássuk bele magunkat a közelgő mérkőzés kulisszáiba.

Paks

Osztermájer Gábor maradt a paksiak vezetőedzője, ő pedig megpróbálta a rövidke szünet alatt a legtöbbet kihozni az átigazolásokból. Ennek eredményeképp egy magyar szinten igencsak jó húzása volt a mesternek: Leigazolták Bognár Istvánt az MTK-tól. Igen, Bognár a másodosztályból érkezik, ha szigorúan nézzük, mégis egy remek adottságokkal megáldott irányítóról van szó, amely elkél a csapatnál.

Két új arc is érkezett egy másik (immáron) NB2-es együttestől. Tavaly Waltner Róbert csapata, a Kaposvár simán esett ki az élvonalból, azonban két játékos is kifejezetten jó teljesítményt nyújtott: Ádám Martin és Nagy Richárd kiemelkedtek abból a csapatból, így a leigazolásuk jó döntésnek tűnik.

Rajtuk kívül még érkezett Hegedűs Lajos, aki az EL-résztvevő Puskásból érkezett, valamint végleg megszerezték Sajbán Mátét, akinek Ferencváros ellen rúgott gólja miatt nagyon sokat (konkrétan az idei élvonalbeli szereplést) köszönheti a Paks.

Távozóik is vannak, azonban a kulcsajátékosok közül csak egy ember igazolt másik csapatba: Ő Könyves Norbert, aki tavaly a legtöbb gólt szerezte a Paksban, ő Zalaegerszegre költözött.

A Paks továbbra is annak a híve, hogy magyar játékosok alkossák a keretet, így légiós ezúttal sem érkezett, inkább fiatal magyar játékosok leigazolásában hisznek. Talán az övék a jó út…

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.14.OTP Bank Liga
újpest
1:1
paksi fc
OTP Bank Liga
2019.11.30.OTP Bank Liga
paksi fc
2:4
újpest
OTP Bank Liga
2019.08.17.OTP Bank Liga
újpest
1:1
paksi fc
OTP Bank Liga
2019.03.30.OTP Bank Liga
paksi fc
0:2
újpest
OTP Bank Liga
2018.11.24.OTP Bank Liga
újpest
1:1
paksi fc
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Újpest FC

Hosszú idő után lesz az első olyan szezonkezdése a lila-fehéreknek, hogy nem a szerb Nebojsa Vignjevic irányítja az Újpestet. A szezon közben csalódást keltő eredményeket mutató vezetőedző hét év után távozott, de egy ismerős arc vette át a csapatot: Predrag Rogan. A szintén szerb szakembernek nem ismeretlen a Megyeri út, hiszen korábban már dolgozott Vignjevic segédjeként.

Az edzőváltás bejött, az Újpest elkezdett eredményeket produkálni, így nagyon hamar elkerültek a kieső zónából.

Hogy ilyen többé ne fordulhasson elő, jelentős változtatásokat eszközölt Rogan: Távoztak olyan játékosok, akikről azt gondoltuk, soha nem fogják elhagyni Budapest negyedik kerületét, gondolok itt Litauszki Róbertre elsősorban, Jonathan Heris és Zsótér Donát is régóta játszott a csapatnál, valamint Novothny Soma sem folytatta újpesti karrierjét.

A helyükre leginkább kelet-európai játékosok érkeztek: Petar Gigics, Miroszlav Bjelos és Nikola Mitrovics egyaránt szerb nemzetiségűek, a Bolognától érkezett a koszovói Lirim Kastrati, valamint az AS Romában is megforduló (de legutóbb a francia másodosztályban játszó) Junior Tallo. Az igazolások sorát két magyar fiúval zárom, akik egyébként testvérek: Stieber András és Stieber Zoltán is Újpesten kötött ki.

Összefoglalás

Szinte biztos, hogy lesznek még mindkét oldalon igazolások, de az Újpestnél biztosan. Most viszont ezzel a kerettel kell nekivágni a bajnokságnak és a kereteket elnézve nem tudom eldönteni, milyen eredménnyel zárulhat az összecsapás.

Mivel az ész nélkül igazolt kelet-európai légiósokról nulla tudásunk van ilyenkor, így nehéz. Az biztos, hogy a Paks remekül erősített, Hegedűs, Ádám, Nagy és Bognár is remek futballisták, de Könyves távozását bizonyára még így is meg fogják sínyleni.

Legutóbbi két Pakson lejátszott mérkőzésüket egyébként egyaránt az Újpest nyerte, de azért a keretek azóta elég sokat változtak.

Ezért van nehéz dolga az embernek az első fordulókban, ki tudja megmondani, milyen minőségűek az igazolt játékosok, mennyire kovácsolódtak össze a rövid felkészülési időszak alatt. Megannyi kérdés, amire majd csak 2-3 forduló múlva tudunk nagyjából választ adni.

Egyébként ezen a mérkőzésen avatják a paksiak új stadionját, amely 4500 férőhelyes lesz.

A tippem ezúttal a gólszámra megy, a statisztikát érdemes segítségül hívni ilyenkor. Első forduló, a csapatok ismerkednek nem csak magukkal, hanem egymással is, így kétlem, hogy sok gól esne a meccsen. Tippem egy harmatos 1-1 és így 2,5-nél kevesebb gól.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső