Parma – Genoa: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 17.
Parma
Teljesítmény:
N D V D D
  • Ennio Tardini
  • Március 19. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Genoa
Teljesítmény:
D V D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy ígértem, még két tipp hátra van mára. Az első Olaszországból, a Serie A-ból érkezik, és két olyan csapat fog összecsapni, akiknek hatalmas szükségük van a három pontra. Az egyiknek azért, mert kiesőhelyen áll, a másiknak meg azért, mert régóta nem tapasztalhatta meg, milyen a győzelem íze. Meg mert elég közel van a kiesőzóna.

A Parma most először tudott nyerni, mióta Roberto D’Aversa visszatért, pedig az már jó néhány hete történt… Továbbra is szomorú látni, hol áll a csapat a tabellán, de ha valamiből lehet erőt meríteni, az az, hogy megverték az AS Roma csapatát. Többször jártak már közel a három ponthoz, de néha még a kétgólos előny sem volt elég a csapat számára.

A Genoa szintén gyengélkedik, a Napoli elleni győzelem óta nem tudtak nyerni, ez pedig már hat mérkőzést jelent.

Kezdjük a Parma – Genoa beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Parma – AS Roma

Nem igazán hittek a bukik a hazaiak győzelmében, de hát ennek is megvan az oka. A Roma szárnyal az Európa Ligában, nagyon simán, 3-0-lal küldték haza a jó erőkből álló Sahtar Donecket, előtte a Bragát, a bajnokságban pedig az ötödik helyen állnak. Pontosabban csak álltak, az ő vereségüket kihasználta a Napoli és előzött.

Beragadta a rajtnál a Roma, ugyanis már a kilencedik percben megzörgették a hálójukat. Mintaszerű akciót vezetett a Parma, Dennis Man középre adott labdájára Valentin Mihaila érkezett, és bár nem lőtte el túlságosan jól a labdát, Pau Lopez nem tudott védeni.

Az első félidőben sok helyzet nem volt amúgy, még Lorenzo Pellegrini szabadrúgását lehet megemlíteni, amit könnyedén kiütött Sepe.

A második félidőben ismét egy pofás helyzetet alakított ki a hazai csapat: Pezzella és Pelle kényszerítőztek, a védők csúnyán lemaradtak, Pezzella középre passzolt, Dennis Man pedig kapura tudta pöckölni a labdát, de Pau Lopez útját állta.

A farkasok egy eladott labdából egyenlíthettek volna, Edin Dzeko vezette rá két védőre a labdát, majd Stephen El Shaarawy elé tálalt, de a herceg mellé csavart.

Az ötvenötödik percben aztán jött a második hazai találat. A Roma védői teljesen… Hát, nem is tudom mit csináltak, de a lényeg az, hogy három (!) hazai játékos vezethette a labdát Pau Lopezre. Graziano Pelle előtt nem adódott lehetőség sem lövésre, sem passzra, mert a visszaérő Ibanez megállította őt. Méghozzá szabálytalanul. Ibanez csak mosolygott, Pellegrini meg összedumált magának egy sárgát. Hernani állt oda a tizenegyest elvégezni, és a bal alsóba gurított.

Ez egy kifejezetten veszélyes eredmény a Parmának, kétszer sem sikerült innen megnyerni a bajnokijukat, de most jól állták a sarat, és végül a római nyomás ellenére kapott gól nélkül zárták a találkozót. Létfontosságú győzelem volt ez…

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.30.Serie A
genoa
1:2
parma
Serie A
2020.06.23.Serie A
genoa
1:4
parma
Serie A
2019.10.20.Serie A
parma
5:1
genoa
Serie A
2019.03.09.Serie A
parma
1:0
genoa
Serie A
2018.10.07.Serie A
genoa
1:3
parma
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Genoa – Udinese

A Romához hasonlóan az Udinese sem kezdett jól, ők a nyolcadik percben kapták a góljukat. Goran Pandev, az elnyűhetetlen észak-macedón kapott az ötösnél egy labdát, átvette, majd fordulásból a rövid alsóba lőtt. Már épp elkezdte ünnepelni a gólját – levette a mezét -, amikor a bíró a sípjába fújt, ő bizony kezezést látott, és nem akarta megadni a találatot. A VAR kisegítette Pandevet, a visszajátszás során kiderült, hogy a hasára pattant a játékszer, és nem a kezére. A sárga lapját azért megkapta a mezlevételért…

A 29. percben Pereyrát ugratták ki, a tizenhatoson belül kapura fordult, de a visszafutó Criscito fellökte őt, büntető.

Rodrigo de Paul – akit az Inter csábít egy ideje a hírek szerint – higgadtan a kapu közepébe emelte a labdát, 1-1. Innentől kezdve jó ideig az Udinese irányított, Fernando Llorrente és Ilija Nestorovski is betalálhatott volna, egyiküknek sem sikerült. A hosszabbításban viszont kétszer is megnyerhette volna a meccset a Genoa. Előbb Marko Pjaca szlalomozott át az egész udinei védelmen, hogy aztán az oldalhálóba lőjön, egy perccel később pedig Valon Behrami bombázta szét a kapufát.

Összességében igazságos döntetlen született.

Összefoglalás

A Parma sem otthon, sem idegenben nem játszik szemet kápráztatóan, a hazai mérlegüknél csak két másik csapat teljesített rosszabbul, a Benevento és a Torino. Idegenben sem megy nekik, de az most nem ide tartozik.

A Genoáról ugyanúgy elmondható, hogy idegenben nem igazán ütősek, összesen 2-szer nyertek, öt döntetlenjük van és hatszor szenvedtek vereséget.

Ami viszont még inkább kiszúrja az ember szemét, az a rúgott góljaik száma: 13 meccsen 8, azaz nyolc alkalommal tudták mattolni az aktuális ellenfelüket, ami határozottan a leggyengébb a Serie A csapatai között.

Talán a Roma elleni győzelem adott egy akkora lökést a Parmának, hogy most a hajrára összeszedjék magukat, plusz még egy tényező a hazai győzelem mellett: A legutóbbi öt tétmeccsük mindegyikét ők nyerték. Ősszel 2-1-re sikerült győzni a Luigi Ferrarisban, előtte meg volt, hogy szabályosan kiütötték a Genoát. Volt itt 5-1-es meg 4-1-es Parma győzelem is.

A hónap eleje sérülések terén húzós volt a hazaiaknál, Andreas Cornelius, Lautaro Valenti, Roberto Inglese, Gervinho, Gagliolo és Iacoponi is kidőlt. A Genoánál jobb a helyzet, csak Luca Pellegrinire nem számíthat Ballardini mester.

A múlt mérkőzései is rátesznek egy lapáttal arra, hogy ezúttal a hazaiakra fogadok. Bízom abban, hogy a Parma kilábalt ebből a mély gödörből, és jövőre is a Serie A-ban láthatjuk őket. Ehhez pedig egy fontos mérföldkő, hogy behúzzák ezt a találkozót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső