Pohang Steelers – Busan: Fogadási Tippek és K-League 1 Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 08.
Pohang Steelers
Teljesítmény:
N N D D V
  • Pohang Steel Yard
  • Május 10. 07:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Busan IPark
Teljesítmény:
N D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Újabb két csapat mutatkozik be számunkra a dél-koreai K-League 1 küzdelmeiben. Bár a hazai csapatról már olvashattatok, hiszen ők voltak az a csapat, akik az utolsó fordulóban kvázi megfosztották az Ulsan csapatát a bajnoki címtől.

Ellenfelük az a Busan lesz, akik a Gwangju mellett feljutottak az első osztályba, de az ő feljutásuk kissé kalandosabbra sikerült.

Nézzük a Pohang Steelers – Busan találkozó beharangozóját!

Pohang Steelers

Az egyik legrégebben alapított csapat a Pohang Steelers és az egyik legsikeresebb is. Az 1973-ban életre hívott klub akkoriban Pohang Steelworks néven futott, mivel a klubnak a pohangi vas és acélművek volt a tulajdonosa, és csak később, 1997-ben kapták a mostani nevüket.

Bajnoki címek terén nem kell szégyenkezniük, hiszen a K League 1-et ötször, elődjét szintén ötször nyerték meg, valamint négyszeres kupa és háromszoros AFC-győztesnek mondhatják magukat. A csapat még sosem esett ki a másodosztályba és sosem végeztek a 9. hely alatt.

Az utóbbi pár év azonban inkább a Jeonbukról vagy az Ulsanról szólt, nem zavartak sok vizet a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Persze, főszereplővé váltak a tavalyi szezonban, mivel a bajnoki címet ők szerezték meg a Jeonbuknak, miután az Ulsant hazai pályán 4-1-re megverték.

Ők is hajtottak a harmadik helyért, de végül a Seoul nem hibázott, így kénytelenek voltak beérni a negyedik pozícióval.

A Pohang jelenlegi vezetőedzője Kim Gi-dong, aki pályafutása jelentős részét a Pohangban játszotta futballistaként, majd három évig az utánpótlásért volt felelős, ezt követően nevezték ki a felnőttek edzőjének. A koreai válogatottban is játszott, de alapembernek semmi esetre sem lehetett volna nevezni, háromszor lépett pályára.

Előző 5 meccs eredménye
2017.04.19.FA Cup
busan
1:0
pohang steelers
FA Cup
2015.10.04.K-League 1
pohang steelers
2:0
busan
K-League 1
2015.06.20.K-League 1
busan
1:2
pohang steelers
K-League 1
2015.05.05.K-League 1
pohang steelers
1:2
busan
K-League 1
2014.10.05.K-League 1
pohang steelers
0:0
busan
K-League 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A koreai liga különlegesen bánik az igazolásokkal, hiszen egyszerre maximum öt külföldi játékos lehet egy csapatban, ezzel is segítve a dél-koreai utánpótlást. A fiatalokat azonnal mélyvízbe dobják, ahol tapasztalatot szereznek és ez a csapatuk és az országuk előnyére válhat.

Pont emiatt jól meg kell válogatni, melyik külföldi játékos mellett teszik le a voksukat a csapatok. A Pohangtól idén talán a legjobb légiósuk távozott, a brazil Wanderson. Utolsó szezonja remekül sikerült, 15 gólig jutott. Az Egyesült Arab Emirátusokba, az Ittihad Kalba csapatába igazolt és kerek hét napon át volt Dzsudzsák Balázs csapattársa, ezt követően igazolt a magyar válogatott az Al Ainba.

A csapathoz egy ausztrál és egy kolumbiai játékos. Brandon O’Neill a Sidney FC-ből, míg Manuel Palacios a másodosztályú Anyangból érkezett. Iljutcsenko és Palocsevics szintén remek futballisták, idén simán lehet esélye a dobogóra a Pohangnak.

Busan IPark

Egyszeri foci és filmszerető embernek felcsillan a szeme, ha meghallja Busant. Egyrészt volt egy remek film egy vonatról, ami Busan városába tartott, másrészt itt futballozott a magyar Novothny Soma, aki 29 meccsen viselte a piros-fehér mezt és ezeken 13 gólt szerzett. Itt bizonyára nem érte őt kritika a szurkolók részéről, így elmaradtak azok a kommentelők, akik az „addig introjektíven megélt külső világ percepcióját vulgárisan kommunikálták volna explicit vagy implicit módon.” Ezek nem az én szavaim, ezt a támadó nyilatkozta immáron újpesti színekben.

Térjünk vissza inkább és beszéljünk egy kicsit a Busanról: 1983-ban, Daewoo Royals néven született és mostani nevükre 2012-ben váltottak. Egészen 2015-ig az első osztály stabil résztvevői voltak, ekkor azonban kiestek és most sikerült visszaverekedni magukat.

A K League 2-ben a második helyen zártak a Gwangju mögött, így következhetett egy mini play off, ahol előbb a 3. és 4. helyezett mérkőzik meg, az elődöntőben a 2. helyezettel játszanak, majd a play off döntőben következik a K League 1 utolsó előttije. Ezen az úton kellett végighaladnia a Busannak, de sikerrel vették az akadályokat.

Igazi brazil kontingens szerepel a csapatnál, hiszen hárman is a dél-amerikai országból származnak. Ebből ketten új igazolások, Gustavo a másodosztályú Ansanból, míg Jonatan Thaiföldről érkezett. Gustavo a tavalyi bajnokságban betalált mostani kenyéradójának is, míg Jonatan számai bizakodásra adhatnak okot Busanban, hiszen nem egy erős bajnokság a thaiföldi, de 21 meccsen 30 góllal zárt.

A Busan a játékerejét tekintve nem a kiesés ellen fog küzdeni, legalábbis nagyon meg lennék lepődve ha így lenne. Viszont nem ez lesz az a meccs, ahol ezt bebizonyítják, Pohang sikerre számítok. Tippem: 2-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső