Portugália – Franciaország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 10.
Portugália
Teljesítmény:
N D D N N
  • Estádio Sport Lisboa e Benfica
  • November 14. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Franciaország
Teljesítmény:
N D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Váltsunk csoportot, az A3-as csoportban ugyanis következik a mindent eldöntő találkozó, a Portugália – Franciaország. Mindkét együttes veretlen, jelenleg 3 győzelemmel és 1 döntetlennel állnak, a portugáloknak viszont jobb a gólaránya, ennek köszönhetően ők állnak az első helyen. Persze, aki megnyeri ezt a találkozót még nem biztos, hogy megnyeri a csoportot, van még egy forduló és mind Horvátország mind Svédország okozhat meglepetéseket.

Az viszont biztos, hogy nagyot lép előre, aki ezt a meccset megnyeri. De a legjobban annak örülnénk, ha a meccs lefújásakor mi lennénk boldogok.

Mi történt korábban?

Vegyük sorra, milyen meccseket játszottak mostanság, milyen kerettel vágnak neki a meccsnek a csapatok és hogy szerepeltek a csoportjukban?

Portugália – Svédország

Kegyetlenül bekezdtek a hazaiak a svédek elleni mérkőzésen, Jota a 2. percben lőtt épphogy mellé, egy perccel később William Carvalho fejelhetett volna gólt, de a kapufát találta el. Érezhető volt, hogy a hazaiak hamar dűlőre akarják vinni ezt a meccset, de közben figyelniük kellett a svéd kontrákra is. A 13. percben Lustig például óriási gólhelyzetbe került egy szöglet után, de nem ok nélkül védő ő, fölé durrantott.

A vezetést a 21. percben Bernardo Silva szerezte meg, a meccs legjobbjától, Diogo Jotától kapott remek passzt, a Liverpool támadója nagyon önzetlen volt és a jobb helyzetben álló Silvához passzolt, aki higgadtan lőtt Olsen mellett a kapuba.

A 34. percben a vendégek is eltalálták a kapufát, Berg nagyszerű csel után lőtt, de túlságosan kiszorult, ennél többet nem tudott kihozni a szituációból. A 44. percben pedig jött a második hazai gól: Joao Cancelo a jobb oldalról adott parádés labdát Jotának, akiről két védő is lemaradt. Egy átvétel után lőtt a csatár, a rövid alsót választotta.

A második félidőre sem sokat változott a játék képe, a portugálok agresszíven futballoztak, a szó jó értelmében, a svédek pedig ritkán, de veszélyeztettek, Rui Patricionak kétszer is védenie kellett.

A mérkőzés a 72. percben dőlt el végérvényesen, ismét Jota volt a főszereplő, egy remek szólót követően vette be ismét Olsen hálóját. Előtte Joao Felix is gólt rúghatott volna, de ő nem találta el a kaput.

Abszolút megérdemelten nyertek a portugálok, Cristiano Ronaldo nélkül is szédületes támadójátékot mutattak be.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.11.Nemzetek Ligája
franciaország
0:0
portugália
Nemzetek Ligája
2016.07.10.Európa Bajnokság 2016
portugália
1:0
franciaország
Európa Bajnokság 2016
2015.09.04.Barátságos Mérkőzés
portugália
0:1
franciaország
Barátságos Mérkőzés
2014.10.11.Barátságos Mérkőzés
franciaország
2:1
portugália
Barátságos Mérkőzés
2006.07.05.Világbajnokság 2006
portugália
0:1
franciaország
Világbajnokság 2006
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Horvátország – Franciaország

Egy fokkal nehezebb meccset játszottak a franciák, Horvátország nehéz terep, annak ellenére mondom ezt, hogy végül azért a Les Blues diadalmaskodott. De hogy is jutottunk el a hármas sípszóig?

Már nagyon korán, a nyolcadik percben vezetést szereztek a vendégek, Griezmannt hagyták üresen a tizenhatoson belül, labdát kapott a Barcelona sztárja és irgalmatlan nagy gólt lőtt Livakovics kapujába. Ha volt a jobb felső sarokban pók, ezután biztos nem maradt…

Rögtön jöhetett volna a második, de Kylian Mbappé öt méterről az üres kapu mellé gurított. Nem gyakran fordul ilyesmi elő a fiatal csillagnál, szóval jól nézzétek meg, nem túl sokszor lehet majd ezt látni.

Domagoj Vida és Anthony Martial csatáját követően nyugodt szívvel jöhetett volna egy franciáknak fújt tizenegyes, de a játékvezető továbbot intett, ő nem látta, amit mi: Vida két kézzel rántotta le Martialt a kezénél fogva.

Az első félidő legnagyobb horvát helyzete Mario Pasalic nevéhez fűződik, a fiatal Atalanta játékos hat méterről Hugo Lloris támaszkodó lábát találta el, pedig ez valóban óriási szépítési lehetőség volt.

A félidőre kettőt is cseréltek a horvátok, és negyedórán keresztül szinte semmi nem történt, a 64. perc viszont egyenlítést hozott, elkövetője pedig Nikola Vlasic volt, aki 15 méterről, spiccel szúrt kapura, Lloris földbe gyökerezett lábakkal nézte, ahogy a labda a kapuban köt ki.

A meccs ezen szakaszában bármelyik csapat maga javára fordíthatta volna a mérkőzést, de ez végül a vendégeknek sikerült: A 79. percben Mbappé kotorta be Digne baloldali beadását.

Még egy nagyobb lehetőség adódott a horvátok előtt: A csereként beszálló Kramaric lépett ki a védők között, de a befejezés gyenge lett, Lloris leért a lövésre.

Jó kis meccs volt, ahol a horvátok azért legalább egy pontot megérdemeltek volna.

Összefoglalás

Hát, ez bizony a forduló meccse, az egész Nemzetek Ligájában lejátszott meccsek közül valószínűleg ezt várják a legtöbben. Két bombaerős keret, elképesztő minőség, két jó edző és óriási tét.

Legutóbb a portugál – francia 0-0-val ért véget, félek attól, hogy most is hasonlóra számíthatunk. De közben meg nem tudom elképzelni, hogy ilyen minőségi játékosok kiszúrnák a szemem egy gólnélküli döntetlennel.

A keretekről:

Konkrétan mindenki ott van, aki számít. A portugálok részéről Pepe nem kapott behívót, de ismét a keretben van Ronaldo. Jotával, Silvával, Joao Félixszel egyetemben.

A franciáknál Fekir került ki, helyére a Lyon feltörekvő csillaga, Houssem Aouar került. Nem rossz csere…

Deschamps szerette volna Ferland Mendyt is behívni a válogatottba, de miután kisebb izomsérülést szenvedett a játékos, a Real Madrid nem akarta őt elengedni, nehogy rásérüljön. Szélső védőkből amúgy sem állnak most jól, nem kell még egy kieső ember.

Ezt a csoportot nagyon magabiztosan hozta a két érintett, de valamelyikük csak a második lehet. Véleményem szerint a portugál csapat egy kicsit esélyesebb, de a védelmüket elnézve van félnivalóm. Biztosabbnak látom azt, hogy mindkét csapat szerez gólt (muszáj lesz támadniuk), a franciák is zavarba hozhatók, sem Lenglet, sem Varane nem játszik csúcsformában.

Ha mindenképp választani kellene, akkor portugál győzelemre tippelnék, de maradok a számomra biztonságosabbnál: Mindkét fél szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső