Portugália – Horvátország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 03.
Portugália
Teljesítmény:
N N V N N
  • Estadio do Dragao
  • Szeptember 05. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Horvátország
Teljesítmény:
N N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szombati játéknapon végre pályára lép az első Nemzetek Ligája győztese is, azaz Portugália. Cristiano Ronaldo és társai anno a hollandokat verték 1-0-ra, most pedig címvédőként kellene helytállniuk. Ellenfelük az a Horvátország lesz, akik viszont a 2018-as VB-n ezüstig jutottak, tehát egy kiélezett, izgalmas csatát várok ezen a meccsen.

A keretek készen állnak, így a Portugália – Horvátország meccsen már csak ügyesen kell tippelni. Ez pedig a mi feladatunk lesz.

Portugália

Tudom, tudom, szinte mindegyik válogatott bemutatását azzal kezdem, hogy bombaerős a keretük. De hát most mi mást mondhatnék Fernando Santos csapatára?

Kapásból nézzük a kapusposztot: Anthony Lopes az egész idényben jól védett a Ligue 1-ben és a Bajnokok Ligájában is, Rui Patricio a Wolves-szal ért el szép eredményt a Premier League-ben és az EL-ben is, Rui Silva pedig az újonc Granada 7. helyében játszott főszerepet, 35 találkozón védett.

A nagy öregek ugyan lassan kikopnak, de az elnyűhetetlen tanknak, Pepének még mindig helye van a csapatban. Lehet őt szeretni vagy utálni, nem hinném, hogy van olyan ember a világon, aki közömbös vele szemben. Középen Dias és Fonte is bevethető, a széleken pedig ismét két-két hasonló kaliberű játékos van: Nelson Semedo és Ricardo Pereira a jobbon, Joao Cancelo és Raphael Guerreiro a baloldalon akadályozhatja a horvátok támadásait. Bár Guerreiro klubcsapatában inkább a középpályán szerepel.

A középpálya éke természetesen Bruno Fernándes. A Manchester Unitedben otthonra találó irányító remek tavaszi szezonon van túl, a MU szurkolói odáig vannak érte, őt tartják Paul Scholes méltó utódjának.

Mellette pedig még itt a Wolves-kontingens: Joao Moutinho, Rubén Neves és Diogo Jota, utóbbi a kapu előtt sem elveszett.

És hát persze, hogy Cristiano Ronaldo is a keret tagja. Már 35 esztendős, de még mindig elképesztő, mennyire sikeréhes. Sokat finomodott a játéka, ahogy öregszik, úgy válik egyre inkább csapatemberré. Goncalo Guedessel elől jó párost alkothat, de egy háromcsatáros rendszerben is bőven jut neki hely.

Szinte minden poszton világklasszis játékos áll Fernando Santos rendelkezésére, simán benne van a pakliban, hogy az első győzelmet címvédés követi. De azért ne hamarkodjunk el ilyen kijelentéseket, nézzük meg inkább, hogy muzsikálnak majd szombaton este.

Előző 5 meccs eredménye
2018.09.06.Barátságos Mérkőzés
portugália
1:1
horvátország
Barátságos Mérkőzés
2016.06.25.Európa Bajnokság 2016
horvátország
0:1
portugália
Európa Bajnokság 2016
2013.06.10.Barátságos Mérkőzés
horvátország
0:1
portugália
Barátságos Mérkőzés
2005.11.12.Barátságos Mérkőzés
portugália
2:0
horvátország
Barátságos Mérkőzés
1996.06.19.Európa Bajnokság 1996
horvátország
0:3
portugália
Európa Bajnokság 1996
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Horvátország

Kicsit (Oké, nagyon) foghíjas a horvátok kerete, ha megnézzük. Igen, nincs ott a csapatkapitány és az ő helyettese, azaz Luka Modrid és Ivan Rakitic. Mindketten a kapitány engedélyével maradtak távol, de nem részletezték, hogy mi áll a háttérben.

Rakitic hosszú idő és sok-sok trófea után búcsút mondott Barcelonának és korábbi sikerei színhelyére, azaz Sevillába tért vissza.

A két középpályáson kívül még Marin Pongracic esett ki betegség miatt, a helyükre pedig Ante Budimir, Antonio Colak és Mile Skoric került.

A védelemben ott van Sime Vrsaljko, aki szerencsésen felépült a koronavírusból, valamint Domagoj Vida és Dejan Lovren is. Lovrenhez kapcsolódik, hogy nemrég egy újságnak beismerte, valóban szándékosan könyökölte le Sergio Ramost a Horvátország – Spanyolország mérkőzésen. Így próbált revansot venni, amiért Ramos a BL döntőben sérülést okozott Mo Szalah-nak. A létszámfelettivé váló védőt most a Zenit igazolta le.

Caleta-Car, a Marseille-ben játszó belső védő viszont felcsapott csatárnak, az első bajnoki mérkőzésen duplázni tudott, így remek védőmunkája mellett az ellenfél kapuja előtt is vigyázni kell vele.

A középpálya Modric és Rakitic nélkül tehát kissé üres, de még így is itt van Pasalic, Kovacic, Brozovic, Vlasic, a széleken pedig Rebic és Perisic támadhat. A horvátok leggyengébb pontja jelenleg a csatársor, legalábbis szerintem. Nincs egy kiemelkedő támadó, ezt a szerepet talán Rebic is elbírja, többször játszott csatárt a Milanban, de ha mégsem őt választja a mester, akkor Kramaric, Budimir, Colak és Petkovic közül szemezgethet.

Összefoglalás

Minden bizonnyal megerősített középpályával, egyetlen ékkel fognak pályára lépni. Mivel a portugáloknál erős a szél (bárki is lépjen pályára szélsőként vagy szélső bekként), lehet rá számítani, hogy itt próbálják majd megbontani a horvát védelmet. Emiatt sem gondolom, hogy Rebicre ékként számítanának, rá a széleken lesz szükség.

Modric és Rakitic ugyan már nem mai gyerekek, de kétségkívül fontos fogaskerekek a horvát gépezetben, így valószínűleg a Brozovic – Kovacic kettősre marad az ő pótlásuk. Mindkettejüket jó játékosnak tartom, de a fent említett két játékost nem tudják überelni.

Tudjátok, ki hiányzik ebből a horvát csapatból? Egy Mario Mandzukic kaliberű csatár. Lehet, én vagyok az, aki túlságosan alábecsüli a támadókat, de nem látom, hogy fogják áttörni Dias – Fonte vagy Dias – Mario Rui kettősét. Nagyon erős a portugál védelem.

Így nem is fogadhatok másra, mint a hazaiak győzelmére. Az első mérkőzés sok mindenre választ fog adni és könnyen lehet, hogy tévedek, de a rendelkezésemre álló információk alapján számomra nincs kérdés.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső