Portugália – Svédország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 12.
Portugália
Teljesítmény:
D D N N N
  • José Alvalade
  • Október 14. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Svédország
Teljesítmény:
V N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Nemzetek Ligája A3-as divíziójában ketten vannak harcban az első helyért. Legalábbis most úgy tűnik. Portugália és Franciaország kéz a kézben haladnak, Horvátország valamivel mögöttük lemaradva, míg Svédország jelenleg az egyetlen csapat, amelynek nincs egyetlen pontja sem. Szerdán így az első és az utolsó találkozójára kerül sor, azaz Portugália – Svédország meccset játszanak.

Nem mondhatni, hogy nem fontos a meccs, a Portugálok a csoportelsőségért hajtanak, míg a svédek gyakorlatilag a becsületükért. Vagy ez még korai volna így? Lehet esélyük a svédeknek zárkózni? Végülis, csak egy győzelemnyire a horvátok…

Lássuk azt a Nemzetek Ligája meccset!

Mi történt az előző körben?

Frissítsük fel az emlékezetünket azzal kapcsolatban, hogy mit is játszott a két csapat az előző fordulóban!

Franciaország – Portugália

Két, eddig veretlen csapat feszült egymásnak vasárnap este. A tét nem volt kicsi, aki itt nyer, az első helyen várhatja a folytatást.

Mindkét gárda egy felkészülési meccset játszott csütörtökön, a franciák 7-1-re ütötték ki az ukránok legjobbjait, míg a portugálok gólnélküli döntetlent játszottak a spanyolokkal.

A gólnélküliség átragadt a franciák elleni meccsre is, nem sikerült túljárni Hugo Lloris és Rui Patricio eszén. De hogy is alakult a mérkőzés?

A második percben a Manchester City friss igazolása egy óriási könyökössel indított, Olivier Giroud kapott egyet a tarkójára. Le is kellett vonulnia a pályáról, egy nagy kötéssel térhetett vissza, hiszen vérzett a francia.

Nem csak azért kezdtem ezzel, mert időrendben így volt helyes. Azért, mert – ahogy már több NL meccsen is – nem igazán van miről írni. Mármint, ami az első félidőt illeti. A kemény belépők megmaradtak, néha igazán férfias játékot láthatott az a kevés néző, aki kilátogathatott a stadionba.

A félidő legnagyobb lehetősége Cristiano Ronaldo előtt adódott, de Lucas Hernandez menteni tudott.

A második félidő elején volt egy-egy komolyabb helyzet mindkét félnél, de aztán ismét a mezőnymunka és a küzdelem kezdett dominálni.

Az eredmény pedig maradt 0-0, amelynek talán a horvát válogatott örül a legjobban.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.08.Nemzetek Ligája
svédország
0:2
portugália
Nemzetek Ligája
2017.03.28.Barátságos Mérkőzés
portugália
2:3
svédország
Barátságos Mérkőzés
2013.11.19.VB-Selejtező 2014
svédország
2:3
portugália
VB-Selejtező 2014
2013.11.15.VB-Selejtező 2014
portugália
1:0
svédország
VB-Selejtező 2014
2009.03.28.VB-Selejtező 2010
portugália
0:0
svédország
VB-Selejtező 2010
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Horvátország – Svédország

Zsinórban három meccs összefoglalóját írtam meg, ahol nem esett gól. Már szabályosan viszketnek az ujjaim egy gólra, amit leírhatok. Szerencsére a horvát és svéd srácok gondoskodtak róla, hogy ne szenvedjek tovább.

Én magam horvát győzelemben bíztam, erre fogadtam, nem is kellett csalódnom. Abban is biztos voltam, hogy nem nagyon fogják egymást kímélni a csapatok, tekintve, hogy mindketten nulla ponttal állnak. Ez is bejött.

Az első említésre méltó helyzet egy gól volt, amelyet nem adtak meg. Szerencsés körülmények között került a labda a horvátok csatára elé, aki ugyan hálóba lőtt, de a partjelző emelte a zászlaját, így 0-0-ról folytatódhatott a meccs.

Közben mindkét kapu előtt folyt a játék, a 18. percben Luka Modrics, a Real Madrid karmestere lőtt 16 méterről, Olsen pedig vetődve ütötte ki a labdát.

Távoli lövésekből nem volt hiány, de ezek a próbálkozások minden esetben a kapusok (Olsen és Livakovic) kezei között haltak el.

Az áttörés a 32. percben jött, a jó formában futballozó Brekalo kapott egy jó labdát balról, de lövés helyett az érkező Vlasic elé tálalt, aki okosan, nem erőből, hanem helyezve a kapu bal alsó sarkába lőtt.

A fordulás után kicsit jobban kinyíltak a svédek és volt egy érdekes szituáció rögtön a félidő elején: Dejan Kulusevski szaladt el a jobb oldalon, a középre passzolt labdájába névrokona, Dejan Lovren botlott bele, majd estében a kapu felé sodorta a labdát. Livakovic még a gólvonal elől felcsippentette a labdát. A svédek pedig tizenegyest reklamáltak, mert Lovren kezét is érte a labda. A játékvezető sípja azonban néma maradt.

Az egyenlítés azonban sokáig nem váratott magára, a 66. percben Emil Forsberg hozta kihagyhatatlan helyzetbe Berget, a csatárnak „csak” a hálóba kellett lőnie. Sikerült.

A meccsnek azonban svéd szempontból szomorú vége lett: A 84. percben Perisic kapott jó labdát, egy az egyben állt Olsennel, de lövés helyett passzolt Kramaric elé, aki belőtte a horvátok győztes gólját.

Ezzel megtört a jég, a svédek pedig továbbra is nulla ponttal állnak a csoportjukban.

Összefoglalás

A svédek már-már reménytelen helyzetben vannak, tekintve hogy nulla ponttal állnak és a következő meccsük is idegenben lesz, pont az éllovas ellen. Maradék három meccsükből kettő idegenben lesz, ez nem túl jó jel Forsbergék számára.

Eddigi meccseik sem úgy alakultak, mint ami bizakodásra adhat okot, általában Cristianoék jöttek ki győztesen a párharcokból.

Valamennyit biztosan forgatni fogják a játékosokat a mesterek, esély van Trincao, Joao Cancelo és Bruno Fernandes játékára is, a túloldalon pedig visszatérhet Gustav Svensson eltiltását követően.

Az esélyek egyértelműek. A portugálok hazai pályán neki fognak menni a svédeknek, kell a győzelem, a vendégek pedig nem tűnnek az eddigi meccsak alapján bombaerősnek.

Nem is szaporítom a szót: Portugál győzelmet várok, ha nem is sokgólost, ha nem is sziporkázó játékot, de mindenképp az ő diadalukra számítok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső