PSG – Bayern München: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 20.
PSG
Teljesítmény:
N N N N N
  • Estádio Sport Lisboa e Benfica
  • Augusztus 23. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayern München
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szerdán este lejátszották a Bajnokok Ligája második elődöntőjét, így kiderült, hogy a francia PSG ellenfele a német Bayern München lesz a legrangosabb európai kupa döntőjében. Nem csoda, hogy ez a két együttes került a döntőbe, az semmiképp, hogy a németek idáig jutottak, az ő formájuk egészen félelmetes, de a negyeddöntős bakit követően az elődöntőben már a franciák is meggyőzően játszottak Gulácsi Péterék ellen.

Most egymás ellen derül ki, melyikük ülhet fel Európa trónjára. A Bajnokok Ligája döntőjében tehát PSG – Bayern München mérkőzést rendeznek.

Hogy jutottunk el idáig?

Érdemes szemügyre venni, mely csapatokon keresztül vezetett Thomas Tuchel és Hans-Dieter Flick csapatának útja.

PSG

A franciák az ’A’ jelű kvartettbe kerültek a Real Madrid, a Club Brugge és a Galatasaray társaságában és a csoportkör második legjobb teljesítményét hozták le. Öt győzelmet arattak, mellé egy döntetlen társult, de ami igazán félelmetes, hogy 17 rúgott gól mellett az ő hálójukat csak kétszer zörgették meg.

Az egyenes kieséses szakasz kissé nehezen indult, a Borussia Dortmund a nyolcaddöntő első mérkőzésén 2-1-re legyőzte a PSG-t a Signal Iduna Parkban, de a visszavágón már nem volt cécó: 2-0-ra nyertek, így kiejtették Haalandékat.

Ekkor jött a nagy szünet, a koronavírus-járvány félbeszakította az idényt, így a további mérkőzések gyorsított tempóban zajlottak.

Előbb az Atalanta érkezett, ez megint szenvedős meccs volt, mivel a 90. percben még az olaszok álltak továbbjutásra, de aztán jött Marquinhos és Choupo-Moting, góljaikkal kiejtették Gasperini csapatát.

Az elődöntő sokkal simább volt, az idény egyik meglepetéscsapata, Gulácsi Péter és Willi Orban csapata következett. A németek részéről már az nagy szó volt, hogy eljutottak idáig, történelmük legjobb eredményét érték el ezzel, de a két csapat nem volt egy súlycsoportban (már ami a helyzetkihasználást illeti), a PSG gyakorlatilag leradírozta a pályáról Poulsenéket.

Marquinhos ismét betalált, majd jött Di Maria, végül Juan Bernat gólja alakította ki a 3-0-s végeredményt, ezzel pedig a PSG a fináléba jutott, ahol a szerda este rendezett Lyon – Bayern München meccsen várták az ellenfelüket.

Előző meccs eredménye
2018.07.21.ICC
bayern münchen
3:1
psg
ICC
2017.12.05.Bajnokok Ligája
bayern münchen
3:1
psg
Bajnokok Ligája
2017.09.27.Bajnokok Ligája
psg
3:0
bayern münchen
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München

A PSG csoportkörös teljesítményénél említettem, hogy övék volt a második legjobb mérleg. Nos, a Bayern Münchené volt a legjobb, ők a ’B’ jelű csoportba kerültek a Tottenhammel, a Crvena zvezdával és az Olympiakosszal karöltve. Egyetlen pontot sem veszítettek, hat meccs, hat győzelem és egy imponáló 24-5-ös gólaránnyal zárták a csoportot.

A nyolcaddöntőben folytatták ezt a remek formát, könnyedén léptek túl a Chelsea-n (az első meccs a koronavírus-helyzet előtt 3-0-ra végződött, majd a visszavágón 4-1-re nyertek a Kékek ellen), aztán következett a híres 8-2 a Barcelona ellen, ami a sorozat legerősebb mérkőzése volt müncheni részről. Nem volt gyenge pontjuk, olyan erőt mutattak, hogy azelőtt még Lionel Messiéknek is fejet kellett hajtaniuk. A meccs egyébként Quique Setien állásába került, valamint úgy néz ki, nagytakarítás lesz a katalánoknál.

Az elődöntőben azzal a Lyonnal játszottak, akik a Juventus és a Manchester City skalpját is begyűjtötték, itt azonban már nem volt kecmec, a Bayern ugyanis más szint idén. És még így is volt két nagy helyzetük a mérkőzés elején, de aztán beindult a bajor gépezet és Serge Gnabry duplájával hamar lezárták a mérkőzést. A második félidőben még természetesen Robert Lewandowski is lőtt egyet. Tehát a PSG után a bajorok is 3-0-val ütötték ki elődöntős ellenfelüket.

Összefoglalás

Oké, és mégis mi várható az egymás elleni mérkőzésükön? Jogos kérdés…

Egyrészt nagy megkönnyebbülés a párizsiak számára, hogy visszatérhet a kapuba Keylor Navas, aki a Lipcse ellen nem játszhatott, és bár Sergio Rico jól pótolta a costa ricai kapust, azért mégiscsak nyugodtabbak lehetnek a védők, ha Keylor véd mögöttük.

Aztán ott van még a Di Maria faktor, aki egy kis átalakítás után került a csapatba eltiltását követően, Mauro Icardi kárára. Ez a váltás azt jelentette, hogy Mbappé klasszikus csatárt játszott, míg a két szélen Neymar és Di Maria rohamozták Gulácsi kapuját. Sokkal jobban fickándozott ez a három hal, mint az Atalanta ellen. A Bayern szélső védelme gyors, a középső védők sem panaszkodhatnak, így Icardi elveszne ott, a döntőben is ezt a hármast várom a kezdőbe.

A túloldal sokkal letisztultabb, könnyebb helyzetben vagyok: Ugyanaz a csapat lép majd pályára, akik a negyeddöntőben és az elődöntőben is szerepeltek. Sérültjük nincs, eltiltottjuk sincs, de badarság lenne ezt a jól működő rendszert megbontani.

Várok-e gólokat? Nézzünk a csatársorokra. Neymar, Mbappé, Di Maria (vagy Icardi vagy Sarabia), kontra Gnabry, Lewandowski, Perisic, Müller… Kiváló játékosok, kiváló formában.

A németek vannak jobb formában, de ez nem jelent automatikus győzelmet részükre. Azonban ritka nagy igazságtalanság lenne, ha nem ők emelhetnék a kupát magasba. Nem azért, mert a PSG nem érdemelné meg, de a Bayern az egész sorozatban elképesztően focizott.

Nagy hajtást várok, a 2,5 fölötti gólszám simán összejöhet, de végeredményben most a Bayern München győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső