Puskás Akadémia – Mezőkövesd: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 21.
Puskás Akadémia
Teljesítmény:
V N N V N
  • Pancho Aréna
  • Szeptember 25. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Mezőkövesd
Teljesítmény:
N N N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy hét szünet után újból magyar első osztályú meccseket láthatunk és újra fogadhatunk ezekre a meccsekre. Első választottam a Puskás Akadémia – Mezőkövesd meccs lesz. Tavaly ez a két csapat ádáz harcot vívott a bronzéremért, végül előbbinek jött ez össze, így indulhatott az Európa Liga selejtezőjében.

Azonban a kirándulás rövid életű volt, már az első fordulóban búcsúzni kényszerültek svéd ellenfelük, a Hammarby jó játékkal verte ki őket. Más kérdés, hogy sok fiatalnak kellett kényszerből pályára lépnie, a Puskás Akadémia 8 játékosa is koronavírussal fertőződött meg.

A Mezőkövesdnél a helyzet változatlan: Kuttor Attila építkezik és próbál egy ugyanilyen szezont felépíteni, mint a tavalyi volt. Eddig kevesebb, mint több sikerrel, de nagyon hosszú még az idény.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

MOL Fehérvár FC – Puskás Akadémia

Mondjuk úgy, hogy a nagytestvérrel vívta előző bajnokiját a felcsúti gárda, én is tippeltem és a remek hazai eredmények ellenére azt mondtam: A Vidi fog nyerni. Ez végül bejött, de a meccs hajrájáig voltak nekem is kétségeim.

Főleg, hogy a mérkőzés elejét megnyomta a Puskás, rendre feltűntek Kovácsik kapuja előtt és két lövésig is eljutottak, de mindkettő elkerülte a kaput. Aztán a 28. percben egy mintaszerű akció végén Nikolics góljával a hazaiak szerezték meg a vezetést: Bamgboye iramodott meg a jobb oldalon, a felfutó Nego elé passzolt, aki így gólhelyzetbe került, de még innen is inkább a tuti választotta a francia, Nikolics pedig az üres kapuba passzolt. Gyönyörű gól volt, az érdem pedig leginkább Negoé.

A félidő hátralévő részében a Vidi irányított, a Puskásnak egy értékelhető jelenete volt, egy gyenge lövés, ami az oldalhálóban kötött ki.

A második játékrészben pályára lépett Knezevic és az ő szabadrúgásgóljával egyenlítettek. Szépen csavarta el a labdát a sorfal mellett, de Kovácsiknak talán illett volna védenie ezt. Helyette azonban csak beleütni tudott.

A gól hatására ismét a Puskás kelt életre, könnyedén fordíthattak volna, de a 78. percben újra a hazaiaknál volt az előny: Hodzic közeli lövését még hárítani tudta Szabó, de a kipattanóra érkezett Petrjak és 2-1-re módosította az állást.

A lezárás a 93. percben jött, a Mezőkövesdről érkező Budu Zivzivadze lőtte ki a bal alsót, amivel végérvényesen eldőlt a mérkőzés.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.14.OTP Bank Liga
mezőkövesd
0:0
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2020.03.11.Magyar Kupa
mezőkövesd
1:1
puskás akadémia
Magyar Kupa
2020.03.03.Magyar Kupa
puskás akadémia
0:1
mezőkövesd
Magyar Kupa
2019.11.30.OTP Bank Liga
puskás akadémia
1:1
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2019.08.17.OTP Bank Liga
mezőkövesd
1:0
puskás akadémia
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mezőkövesd – Budafok

A vártnál jobban kezdte a bajnokságot az élvonalba feljutó Budafok. Szentül meg voltam róla győződve, hogy ők veszik át a Kaposvár szerepét. Ehhez képest volt szép győzelmük, már az első fordulóban, ikszeltek az Újpesttel, de aztán egy nagy zakót kaptak a Viditől.

Most pedig jött a Mezőkövesd elleni meccs, ahol az első félidőben maccsuk nem volt. De úgy tényleg, semmi.

Az, hogy a félidő lefújásakor 0-0-t mutatott az eredményjelző csak és kizárólag a Mezőkövesden múlt, ugyanis a tiszta sárgában játszó hazaiak a létező összes lehetőséget elpuskázták. Volt itt minden, a távoli lövéstől a közeli ziccerig, minden mellé vagy fölé szállt, Pósernek alig akadt védeni valója annak ellenére, hogy végig a budafoki térfélen pattogott a labda.

A fordulást követően tört meg a jég, egy mezőkövesdi labdaszerzést követően Besirovicot ugratták ki, a bosnyák irányító felnézett, látta, hogy középen érkezik Serderov, aki végül fejjel be is vette a kaput.

Szép gól volt és Besirovicon, Serderovon kívül meg kell említeni Nesterovot, aki előbb meghiúsított egy budafoki akciót, majd remekül indította Dino Besirovicot.

A tipp írásakor azt mondtam, jobb képességű csapat a Kövesd, de akkor van esélyük csak nyerni, ha végig koncentráltak maradnak. Erre majdnem ismét ráfaragtak, az utolsó tíz percben három nagy ziccert is kihagyott a Budafok, előbb Ihrig-Farkas majd Szabó, végül Kovács próbálkozhatott, de Szappanos mindhárom alkalommal remekül védett.

A koncentráció a Puskás ellen is nagyon fontos lesz.

Összefoglalás

Revansot vehet a matyóföldi csapat a tavalyi végeredmény miatt, akkor a Puskás az utolsó előtti fordulóban előzött, előnyét pedig megtartotta.

Kuttor rettenetesen kikelt magából, tény és való, hogy sok érdekes eredmény született az utolsó fordulókban, így az egykori védő nem ment el szó nélkül amellett, hogy pl. a Debrecen ellen egy nyilvánvalóan lesről született góllal kaptak ki.

Ez viszont a múlt, koncentráljunk a jelenre. Ennek első lépése, hogy nézünk egy kis statisztikát:

A tavalyi szezonban ötször is találkoztak, háromszor a bajnokságban, kétszer a kupában. Na, most az érdekesség az, hogy a Puskás képtelen volt legyőzni a Mezőkövesdet, két Kuttor-diadal született és három döntetlen. A gólokat sem vitték túlzásba a csapatok, az öt meccs gólátlaga épphogy megvan 1.

A Mezőkövesd eddigi meccseit elnézve erre most is van esély, a Budafokot szabályosan kitömhették volna, de az utolsó passzok, a lövések rosszak voltak.

Lassan teljesen kiegészül a Puskás, így az eredmény kérdéses. Kiindulva a tavalyi meccseikből, most sem lesz sok gól, így az egyik tippem ez volna, míg a másik egy újabb parádés döntetlen. Nem ritka az ilyen eredmény, főleg az utóbbi időben, simán benne van egy 0-0 vagy 1-1.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső