Puskás Akadémia – Újpest: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 28.
Puskás Akadémia
Teljesítmény:
V N N D N
  • Pancho Aréna
  • Augusztus 30. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Újpest
Teljesítmény:
D N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Megtizedelve lépett pályára Hornyák Zsolt csapata tegnap este Svédországban, ahol a Hammarby ellen nagyon gyorsan véget ért az európai kupaszereplés. A Puskás Akadémiának ez volt az első tétmérkőzése az új szezonban, mivel több játékos is elkapta a koronavírust, emiatt első két találkozójukat halasztani kényszerültek, ráadásul nem is a legjobb összeállításban léphettek pályára Stockholmban.

Nem is csoda, hogy ez lett a dolog vége, de hiába a problémák, vasárnap következik az első bajnokijuk. Noha ők azt akarták, hogy a Puskás Akadémia – Újpest mérkőzést is elhalasszák, ebbe már az MLSZ nem egyezett bele. Valószínűleg ugyanúgy egy megfiatalított, akadémistákkal teli csapatot láthatunk majd. A fogadóirodák azonban nem ezt látják, szerintük a felcsútiak esélyesebbek a lila-fehérek ellen.

Ezért fogunk az Újpestre tippelni…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Puskás Akadémia

Nincs irigylésre méltó helyzetben a tavalyi bronzérmes, hiába készült nagy reményekkel az Európa Ligára, hiába igazoltak új játékosokat a keret megerősítése érdekében, azonnal búcsúztak a második számú európai kupasorozatból. Még úgy sem ők számítottak volna az esélyesnek, ha a teljes keret egészséges és mindenki bevethető, a Hammarby ugyan csak hetedik a svéd első osztályú bajnokságban, de nem ok nélkül végeztek tavaly a harmadik helyen.

Osztálykülönbség volt a két csapat között, és bár a Puskás szívvel-lélekkel küzdött, ez ennyire volt elég. Az ennyi pedig egy 3-0-s vereséget jelent.

Nagyon tartalékosan tudtak csak kiállni a felcsútiak, elég annyit megemlíteni, hogy a kapuban az az Auerbach Martin védett, aki mindössze 17 esztendős, felnőtt tapasztalata nincs, egyből bedobták a mélyvízbe. Hibázott-e? Igen, hibázott, de azt gondolom, hogy összességében igenis helytállt, szóval jár a gratuláció neki! Az első két gól írható az ő számlájára, előbb röviden ütött ki egy balról érkező beadást (Így Khalili elé került, aki megszerezte a vezetést), majd egy szabadrúgásnál helyezkedett rosszul, Bojanic pedig megduplázta a hazaiak előnyét.

A második félidőben bátrabban futballozott a Puskás, a helyzetek ellenére nem sikerült a szépítés, sőt, kaptak még egy gólt. A brazil Paulinho a mérkőzés 84. percében egy szép csavarással állította be a végeredményt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.29.OTP Bank Liga
újpest
2:3
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2019.11.09.OTP Bank Liga
puskás akadémia
1:3
újpest
OTP Bank Liga
2019.08.03.OTP Bank Liga
újpest
1:3
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2019.05.11.OTP Bank Liga
újpest
0:1
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2019.02.16.OTP Bank Liga
puskás akadémia
0:1
újpest
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Újpest – Budafok

Budapest negyedik kerületének csapatához látogattak a budafokiak, reménykedve, hogy ezúttal is pontot csennek az esélyesebbnek számító lila-fehérek ellen. Nem úgy indult a meccs, mintha bármi esélye lenne a vendégeknek, habár egyszer ők is közel jártak a gólhoz, de inkább a hazaiak voltak veszélyesek. Többször is szükség volt Póser védéseire, de a 35. percben már ő sem tudott segíteni. Kastrati szaladt el a jobb oldalon, kapta a labdát Onovotól, majd a kapu előterében álló Simon Krisztiánhoz passzolt, aki kapásból a hosszú sarokba lőtte a labdát.

Ezt követően is az Újpest maradt lendületben, azonban egy újabb gól nem jött össze. Aztán a vendégeknél csereként pályára lépett a Fehérvárról kölcsönkapott Zsóri Dániel, és a 69. percben egy iszonyatosan nagy szabadrúgásgólt ragasztott Banai kapujának bal felső sarkába.

Több gól már nem esett a vendégeknél sem, a meccsen még egy taposás borzolta a kedélyeket, a gólszerző Zsóri lépett rá szándékosan Ristevski sípcsontjára, majd amikor Ristevski felállt és jelezte, hogy ez így nagyon nem oké (testtel lökött rajta egyet, semmi komoly), akkor Zsóri egy ZS-kategóriás színészi teljesítménnyel játszotta el, hogy őt lekönyökölték. Szerencsére a bíró nem hitt Zsórinak, és azonnal leküldte a pályáról.

Összefoglalás

Amennyiben hasonló összeállításban tud csak pályára lépni a Puskás, akkor bizony ezt ki kell használni, mert nehezen tudom elképzelni, hogy a Stockholmban látott csapat versenyre tud kelni az Újpesttel. Ezzel abszolúte nem a fiatalokat akarom bántani, hiszen ők rutin nélkül is biztos vagyok benne, hogy apait-anyait beleadnak, de képességbeli különbségek azért akadnak.

Ez az, amit jelenleg nem látnak vagy tudnak a fogadóirodák, hiszen most is 2,80-as oddsa van a fővárosi sikernek.

És szerintem ez túlzó, méghozzá nagyon túlzó.

Kiindulhatunk az eddigi eredményekből, kiindulhatunk abból, hogy tavaly mennyire szenvedtek Predrag Roganék, de ez már egy új bajnokság, és nagy gondok vannak hazai oldalon. Nem hiába akartak halasztani ismét, ők is tudják, hogy foghíjas csapattal tudnak csak kiállni.

Ez most egy elég jó tipp a vendégre, ha az Újpest aktivizálja magát, és számukra akár egy könnyű három pont is lehet ebből a mérkőzésből.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső