RB Leipzig – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 04.
RB Leipzig
Teljesítmény:
D D N N V
  • Red Bull Arena
  • November 06. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
V N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy ígértem, következik az RB Leipzig – Borussia Dortmund találkozó, amellyel a mai napot lezárjuk. Mindkét együttes bizonyára nagyon fáradt, hiszen tegnap este a Bajnokok Ligájában volt jelenésük, mindketten fontos rangadót játszottak. A Leipzig örülhet egy kicsit jobban, 2-2-re végeztek a Paris Saint-Germain csapata ellen, amely alapjáraton nagy szó, de a továbbjutásuk ezzel el is úszott, már csak az Európa-ligában bízhatnak. Az egyenlítést jelentő gólt egyébként Szoboszlai Dominik tizenegyesből szerezte, nem remegett meg a lába attól, hogy a hosszabbításban kellett szembenéznie az Európa-bajnokság legjobb kapusával.

A Dortmundnak nem sikerült visszavágni az Amszterdamban elszenvedett 4-0-ért, hiába vezettek, az Ajax három góllal válaszolt. Ezzel el is dőlt, hogy a Dortmundból nem lesz csoportelső, de még a továbbjutás is veszélybe került, hiszen a Sporting utolérte őket.

De a meccsek részletes összefoglalóját elolvashatjátok majd a jövő hét elején.

Most foglalkozzunk az előttünk álló bajnokival. A sárga-feketék ott lihegnek a Bayern München nyakában, egy ponttal vannak lemaradva a címvédőtől, viszont Jesse Marsch együttesének iparkodnia kell, ha az élmezőny része akar lenni. Mert most nem az, a középmezőnyben sínylődnek. Igaz, már hét bajnoki mérkőzés óta veretlenek, de még ez is csak a nyolcadik helyre elég.

Lássuk, mi várható a találkozón!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Eintracht Frankfurt – RB Leipzig: 1-1

G.: Tuta ill. Poulsen

Egyre feljebb lépked a Leipzig, de mint mondottam ez még mindig kevés, csak a középmezőnyben tanyáznak Szoboszlaiék. Aki egyébként ezen a találkozón 83 percig pályán volt, míg Orbán és Gulácsi végig. A mérkőzés leginkább André Silva számára lehetett különleges, aki nagyon jó szezont futott tavaly a Frankfurtban, majd a nyáron potompénzért váltak meg tőle. Most visszatért, viszont csak a cserepadon foglalt helyet.

A kezdők:

Eintracht Frankfurt:

Trapp – Tuta, Hinteregger, N’Dicka – Touré, Sow, Hrustic, Durm – Kamada, Kostic – Borre

RB Leipzig:

Gulácsi – Simakan, Orbán, Gvardiol – Mukiele, Haidara, Kampl, Angelino – Nkunku, Szoboszlai – Poulsen

Agilisan kezdtek a vendégek, Szoboszlai Dominik egy kiugratás után gyanús körülmények között tűnt el a földön, ám még oda tudta pöckölni a labdát Yussuf Poulsen elé, aki viszont nem tudta átvágni a kilépő Trappot. Nagy nehézségek árán a Frankfurt végül megúszta kapott gól nélkül.

A másik oldalon Filip Kostic lepte meg majdnem Gulácsi Pétert, a szerb beadása a kapufán csattant. Egyébként könnyen lehet, hogy Kostic ezt szándékosan csinálta, és nem egy lecsúszott labdáról van szó, a lényegen azonban nem változtat: Megúszta a Lipcse.

A vendégek a 35. percben szereztek vezetést, a gólban pedig elég sok a magyar szál. Szoboszlai Dominik rövidre ívelt szögletét Orbán Willi csúsztatta meg, a hosszún meg Yussuf Poulsen érkezett, aki bevágta a hálóba a labdát.

A második félidőben egy ideig semmi nem történt, holott az edzők megpróbálták cserékkel frissíteni csapatukat. A hazaiaknál Barkok és Hauge, a vendégeknél André Silva és Laimer lépett pályára. Aztán a 83. percben Szoboszlait Emil Forsberg váltotta, aki ebben a rövid időszakban is többször eldönthette volna a három pont sorsát. Első, igencsak combos lövését Trapp kapus védte, de nem sokkal később a svéd öt méterről hibázta el az üres kaput. Hihetetlen hiba volt, de remélték a vendégek, hogy már kihúzzák a végéig. Gulácsi Péter a 93. percben időhúzásért sárgát is kapott, a Leipzig célja egyértelmű volt.

Ám a Frankfurté is. A 94. percben Filip Kostic még beívelt egy szabadrúgást, amire az egész hazai csapat előre húzódott. Többek között Tuta, a brazil bekk is, akit a fehérmezesek nagyon egyedül hagytak, így simán fejelhetett a kapuba.

Ismét egy olyan meccs, amit a Leipzignek meg kellett volna nyernie a játék képe alapján. Ezért állnak a nyolcadik helyen.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.13.Német Kupa
leipzig
1:4
dortmund
Német Kupa
2021.05.08.Bundesliga
dortmund
3:2
leipzig
Bundesliga
2021.01.09.Bundesliga
leipzig
1:3
dortmund
Bundesliga
2020.06.20.Bundesliga
leipzig
0:2
dortmund
Bundesliga
2019.12.17.Bundesliga
dortmund
3:3
leipzig
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund – Köln: 2-0

G.: Hazard, Tigges

Az év hátralévő részét legnagyobb gólvágójuk, Erling Haaland nélkül kell átvészelniük a sárga-feketéknek. A norvég gólrobot (nem pejoratív értelemben, épp ellenkezőleg) kiesésével Marco Rose újra kellett, hogy gondolja a taktikát. Ez végül a Köln ellen bejött, a Dortmund így tovább üldözi az élen álló Bayern Münchent.

A kezdők:

Borussia Dortmund:

Kobel – Akanji, Hummels, Pongracic – Meunier, Witsel, Bellingham, Wolf – Brandt, Reus – Hazard

Köln:

Horn – Schmitz, Kilian, Hübers, Hector – Ljubicic, Özcan – Uth, Duda, Thielmann – Modeste

A meccs maga a Dortmund számára nem indult jól, hiszen Mark Uth góljával hamar betaláltak a vendégek, ám szerencséjükre a játékvezető sasszemmel kiszúrta, hogy a támadó az akció közben kézzel ért labdába, emiatt az ünneplés nagyon rövidre sikeredett. Uth persze nagy szemekkel tagadta, hogy ő szabálytalankodott volna, ám a visszajátszásból ez egyértelműen kiderült. Maradt így a 0-0.

Ondrej Duda is nagyon közel járt a vezetést jelentő gól megszerzéséhez, és biztosak vagyunk benne, ha a lövésből gól született volna, még most is erről szólnának a hírek. A támadó középpályás észrevette a kezdőkörnél, hogy Gregor Kobel kint áll a tizenhatosnál, ezért alányúlt a labdának, ami tökéletes volt. Majdnem tökéletes, mert a svájci hálóőr visszaért, és saját testi épségét sem féltve mentett. Majd nekiesett a kapufának, de meg sem kottyant neki.

A kimaradt vendég helyzetek után a Borussia első helyzetét gólra váltotta, Thorgan Hazard volt az, aki hálóba fejelt, de az igazi dicséret Jude Bellinghamnek jár, aki 18 évesen olyan játékintelligenciával rendelkezik, mint a legnagyobbak… Remekül látta meg, hova kell ívelni a labdát, és így is tett.

A második félidőt is jól kezdte a Köln, Anthony Modeste fejesét kellett Kobelnek védenie. Ez a fejesgólok meccse volt, a Dortmund a félidő közepén egy szöglet után növelte góljai számát, a csereként beállt fiatal, Steffen Tigges csúsztatott a hosszúba.

A végére még maradt egy gyönyörű jelenet, Donyell Malen skorpiórúgása azonban mellé szállt, pedig gólt érdemelt volna. Meg Puskás-díjat.

A lényeg, hogy a Dortmund – nem könnyen, de – hozta a mérkőzést Erling Haaland nélkül is.

Összefoglalás

Nem a norvég az egyetlen, aki hiányozni fog, Nico Schulz, Raphael Guerreiro, Mateu Morey és Emre Can biztosan kimarad, de sanszos, hogy Mahmoud Dahoud, Marius Wolf és Gio Reyna sem tudja vállalni a játékot.

Kicsit jobb a helyzet a Lipcsénél, bár ott is négy sérült van, köztük Orbán Willi, aki a PSG ellen szenvedett sérülést. Nem láthatjuk majd a pályán Marcelo Saracchit, Lukas Klostermannt és Marcel Halstenberget sem.

Emiatt Haidara egy sorral hátrébb vonulhat, a Lipcsénél a háromvédős rendszer Orbán nélkül nem állna biztos lábakon, emiatt Gvardiol és Mukiele a széleken, Haidara és Simakan középen próbálná megakadályozni a Dortmundot a gólszerzésben.

Ami nem biztos, hogy nehéz lesz, Haaland nélkül azért nem ugyanaz ez a csapat. Az Ajax elleni vereség után kéne felállni, de bőven lehet, hogy ez nem fog sikerülni.

Mondjuk, ha a múltat nézzük, akkor sikerülhet. A legutóbbi négy meccsüket egyaránt a dortmundiak nyerték, teljesen mindegy, hogy a Signal Iduna Parkban vagy a Red Bull Arénában volt az adott meccs. A Lipcsének még 2017-ben sikerült három ponttal gazdagodnia. Annak lassan már öt éve…

Hála Istennek a gólok nem szoktak elmaradni a találkozón, és nagyon bízunk benne, hogy ez most sem lesz másképp. Bár komoly hiányzók lesznek mindkét oldalon bízunk a két és fél gól feletti eredményben, valamint abban is, hogy mindkét csapat majd a hálóba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső