RB Leipzig – Liverpool: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 15.
RB Leipzig
Teljesítmény:
N N N N V
  • Puskás Aréna
  • Február 16. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
V V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Több magyar vonatkozása is van az RB Leipzig – Liverpool találkozónak, a koronavírus ugyanis közbeszólt (megint…), és az odavágót a Puskás Arénában bonyolítják le a csapatok. Hazatérhet tehát egy rövid időre Gulácsi Péter, Willi Orban és Szoboszlai Dominik.

Hogy a visszavágót hol rendezik? Még nem tudni, ugyanis az angol mutáció miatt elég komoly szigorítások vannak, a szászországi szabályok szerint kivétel nélkül minden Angliából beutazóra kéthetes karantén vár, ami két bajnoki halasztást jelentene a Leipzignek, és már így is nagyon feszes a menetrend nyárig. Szóval, az UEFA arra kérte a Pool vezetőségét, hogy keressenek másik helyszínt a visszavágóra.

Térjünk ki arra is, hogy mi a helyzet a csapatokkal! Maradjunk annyiban, hogy egyiküknek sincs már túl sok esélye a bajnoki címre, a hétvégén a vörösök épp a bajnokaspiráns Manchester City ellen kaptak ki, majd a Leicester ellen egy pár perces rövidzárlat okozta a vesztüket. A meccs után pedig megkérdezték Kloppot, feladják-e az aranyért folyó csatát. A válasz meglepő volt: Feladják.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Poolnak a sikeres szezon egyet jelent a Bajnokok Ligája elhódításával. De vajon egy ilyen balszerencsés idényben összejöhet ez?

Mi történt az ősszel?

Nem csak arra fogok kitérni, hogyan szerepeltek a csoportkörben, de arra is, hogy a bajnokságban milyen teljesítményt nyújtanak mostanában…

RB Leipzig

Két aktuális átigazolási hír is napvilágot látott nemrég a lipcseieknél. Az egyik, hogy a spanyol Angelino végleg átteszi Lipcsébe székhelyét, a másik pedig az, hogy Dayot Upamecano a nyártól a Bayern Münchent fogja erősíteni. Úgy tűnik, a David Alaba távozásáról szóló pletykák igaznak bizonyulnak, hivatalos bejelentés nincs, de több mint valószínű, hogy az osztrák Madridba távozik.

A Lipcse legjobb esetben is a harmadik helyre volt várható a csoportjukban, de alaposan rácáfoltak azokra, akik ezt így gondolták. Hiába szenvedtek megalázó vereséget a Manchester United ellen, a visszavágón legyőzték Ole Gunnar Solskjaer együttesét, egyszer a PSG-t is, így végül tovább surrantak a második helyen. Ez volt talán a legizgalmasabb csoport a BL-ben, és hatalmas teljesítmény, hogy a németek kvalifikálni tudták magukat a folytatásra.

Timo Werner távozásával nem hagyott akkora űrt, mint amire számítottak a szakírók, Yussuf Poulsen vagy Emil Forsberg is remekül elvan elől, Alexander Sorloth is néha megvillan, de a középpálya volt az, ami mindig is erős volt a Leipzignél.

A bajnokságban jó eséllyel a második helyen zárnak, ami szintén remek eredmény, tekintve, hogy csak a világ legjobb csapata előzi meg őket. Az előnyük most négy pont, de estére hét is lehet, és látva a bajorok játékát… Nem fognak annyi pontot hullajtani, hogy Gulácsiék előzni tudjanak.

A hétvégén az Augsburgot fogadták, már 2-0-ra is vezettek, végül az utolsó negyedóra a vendégek szépítőgólja miatt izgalmasan alakult, 2-1-re nyertek végül Orbanék.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Liverpool

Szeptember vége óta minden egyes Liverpoollal foglalkozó tipp vagy cikk kezdődhetne azzal, hogy „nincs könnyű helyzetben Jürgen Klopp”. És egy szemernyi túlzás nem lenne ebben a mondatban. Folyamatos sérülések, amiből nem tudnak kilábalni a vörösök. Elfogytak hátul, totális vészmegoldásként Hendersonból és Fabinhoból csináltak hátvédet, de a brazil is rendre az oldalvonal mellett találja magát… Így pedig nem lehet építeni, ez meg is látszik a csapaton.

Gyorsan térjünk ki a csoportkörre, mielőtt ezt a gondolatmenetet tovább fűzném.

Nem került olyan nehéz csoportba a Pool, az egész mezőny egyik leggyengébb csapata, az FC Midtjylland nem is okozott problémát nekik, az Ajax már keményebb falat volt, de ez az idei csapat meg sem közelíti azt, akik végül elődöntőig masíroztak nem is olyan régen. Végül ott volt az Atalanta, akik a tavalyi szezon egyik legüdébb színfoltjai voltak, de az ősz nehezen indult számukra.

Így is sikerült az élen zárni, négy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel, Gian Piero Gasperini csapata az Anfielden tudott 2-0-ra nyerni.

Ennyit a csoportkörről, kanyarodjunk vissza a bajnokságra. Most már zsinórban harmadik meccsüket bukták el a vörösök, előbb a Brighton, aztán a City, végül a Leicester sújtott le rájuk.

Nem csak a bajnoki címért folytatott versenyfutásnak van vége, de elnézve az idei mezőnyt, még a Bajnokok Ligája indulásuk is veszélybe kerülhet

Összefoglalás

Annyira sorsszerű – és amúgy szomorú -, annyira jól mutatja, mit élnek át a Poolnál, hogy az új, téli igazolásuk közül az első egy hatalmas hibával nyitott, a másik meg azonnal megsérült. A Real Madridnál látható ekkora sérüléshullám, de a Poolé sokkal, de sokkal csúnyább.

Kedd este Klopp azért imádkozhat, hogy Fabinho játékra alkalmas legyen, ha nem, akkor a Schalkétól kölcsönkapott – és hibával bemutatkozó – Ozan Kabak lesz Henderson párja.

Ben Davies be sem mutatkozott, de már sérült, Gomez, Matip, van Dijk mellett ő a negyedik védő, akire nem számíthat a német mester. Naby Keita sem egészséges, ahogy Diogo Jota és Divock Origi sem.

A Lipcse sérültjei közé tartozik Szoboszlai Dominik, pedig nagyon várta, hogy játszhasson a Liverpool ellen, aztán ott van még Emil Forsberg, Laimer és Henrichs sem biztos, hogy játszhat.

Sokkal kevesebb tehát a problémája Julian Nagelsmannak, a Puskás Aréna pedig ilyen szempontból nem biztos, hogy kedvez, bár, a Poolnak sem. Nézők nélkül pedig a hazai pálya előnye eléggé értelmét veszti amúgy is…

Soha nem játszottak még egymás ellen, de ilyen mélyen nagyon régen volt a Liverpool, és ezt Nkunkuék kihasználhatják.

Szűk, maximum egygólos lipcsei sikerre számítok, de az is jó tipp lehet, hogy mindkét együttes betalál. Nem lennék azon sem meglepődve, ha a „vendégek” mindent egy lapra feltéve támadnának. Hiszen, nekik már csak a Bajnokok Ligája maradt…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső