RB Leipzig – VfB Stuttgart: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 18.
RB Leipzig
Teljesítmény:
V N D V N
  • Red Bull Arena
  • Augusztus 20. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
N N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az ember akármennyire is akar szabadulni az érzelmeitől a sportfogadás terén, ez néha kemény dió. Hogy lehetnénk teljesen tárgyilagosak például az RB Leipziggel szemben, amikor Orbán Willi, Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik is ott játszik? Nem mindig megy, de amikor fogadásra kerül a sor, akkor a magyar vonalat bizony félre kell tenni.

Ahogy azt is, hogy a VfB Stuttgart is közel áll hozzánk. Tavaly az év újoncaként törtek borsot sok csapat orra alá, Dortmundban például tudnának erről mesélni… Ahogy számítani lehetett rá, a csapatot megpróbálták szétszedni, ez részben sikerült is, erre hamarosan ki fogunk térni.

A Lipcse új vezetőedzővel, Jesse Marschsal vágott neki a szezonnak, mivel Julian Nagelsmann, az eddigi vezetőedző úgy döntött, hogy Münchenbe teszi át a székhelyét.

A kistestvértől érkező Marsch első mérkőzése nem sikerült jól, most egész egyszerűen kötelező javítani. Csak nyilván ehhez a Stuttgartnak is lesz egy-két szava.

Péntek este a Bundesliga második fordulójában RB Leipzig – VfB Stuttgart mérkőzést rendeznek, mi pedig minden erőnkkel azon legyünk, hogy megpróbáljuk kitalálni a találkozó kimenetelét.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Mainz – RB Leipzig

Két magyarral a kezdőben, eggyel pedig a kispadon várta Jesse Marsch első bajnokiját a Lipcse kispadján:

Gulácsi – Mukiele, Orbán, Simakan, Angelino – Adams, Kampl – Haidara, Forsberg, Nkunku – André Silva

Olyan játékosok maradtak a kispadon, mint Brian Brobbey, Josko Gvardiol, Lukas Klostermann, Marcel Sabitzer vagy Szoboszlai Dominik.

Egy ideig még az is kétséges volt, hogy a találkozót egyáltalán megrendezik-e, a Mainznál ugyanis a koronavírussal is számolni kellett. Napi tesztelés mellett a játékosok újra edzhettek együtt, de aztán Bo Svensson Szalai Ádámot végül nem nevezte a találkozóra. Itt hadd jegyezzük meg, hogy Szalai Ádámról ismételten csak pozitívan tudunk szólni, alapítványával a napokban nyolc és félmillió forinttal támogattak egy különleges terápiára szoruló magyar kisfiút. Szép volt, Ádám!

Na, de essen szó a meccsről!

Amit a több mint 13 ezer néző előtt remekül kezdtek a hazaiak. Egyik új igazolásuk, a dél-koreai Lee-jae Sung gyönyörű mozdulattal fejelt kapura egy beadást az ötödik percben, a labda a kapufáról kijött, a kipattanót meg Nebel rúgta mellé.

Azonban a 12. percben már összejött a gól, kellett ehhez Nordi Mukiele borzasztó hibája. Egy szöglet után került a bekkhez a labda, és olyan rosszul találta el a labdát, hogy gyakorlatilag gólpasszt adott Moussa Niakhaté számára. Szürreális gól, de megérdemelt hazai vezetés.

A Lipcse nem találta a játékot, talán Sabitzer, talán Szoboszlai játéka kellett volna. Nem született több találat az első félidőben, egy kaput eltaláló lövéssel zárták a felek a félidőt.

A folytatásban a Mainz számára egy feladat volt: Kivédekezni a hátralévő időt. Nem volt úgymond nehéz dolguk, mert nagyon indiszponált teljesítményt nyújtott a Leipzig. Jesse Marsch közel fél órát adott Szoboszlainak, aki így egy vesztes mérkőzésen mutatkozott be, a vendégek nem tudták feltörni a Mainz védelmét.

Nordi Mukiele gólba tartó labdáját a hősiesen védekező Hack blokkolta, majd a mérkőzés utolsó eseménye az volt, hogy André Silva fölé fejelt egy beadást. Vigasztalhatja a vendégeket az a tudat, hogy a Bayern München egy nappal az ő meccsük előtt szintén pontokat veszített a Borussia Mönchengladbach otthonában.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.25.Bundesliga
leipzig
2:0
vfb stuttgart
Bundesliga
2021.01.02.Bundesliga
vfb stuttgart
0:1
leipzig
Bundesliga
2019.02.16.Bundesliga
vfb stuttgart
1:3
leipzig
Bundesliga
2018.09.26.Bundesliga
leipzig
2:0
vfb stuttgart
Bundesliga
2018.03.11.Bundesliga
vfb stuttgart
0:0
leipzig
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

VfB Stuttgart – Greuther Fürth

A tavalyi újonc az idei újonccal találkozott az idénynyitón, a végeredmény pedig egy hazai fiesztát hozott. Voltak változások a Stuttgart csapatánál, voltak érdekes sztorik, először hadd számoljak be ezekről.

Egyrészt két alapemberétől megvált a csapat: Nicolás Iván González teljesítményével felhívta magára több nagyobb klub figyelmét, végül a Fiorentina 23 millió euróért cserébe igazolta le, míg Gregor Kobel a Borussia Dortmund kapuját védi már.

Az érdekes sztori viszont csak most jön. Emlékeztek esetleg Silas Wamangitukára? Tudjátok, a kongói mindenes, aki fantasztikus szezont produkált, amíg súlyosan meg nem sérült. Nos, ő nem Silas Wamangituka. Őt úgy hívják, hogy Silas Katompa Mvumba. Mint kiderült, hamis névvel játszott, és még az életkorából is lefaragott egy esztendőt, emiatt a német szövetség három hónapra eltiltotta. Őrület…

Rengeteg sérültje volt a csapatnak, így Pellegrino Matarazzo az alábbi tizenegyet küldte pályára:

Müller – Mavrapanos, Anton, Kempf – Massimo, Endo, Karazor, Sosa – Forster, Klimowicz – Al Ghaddioui

Kereshetjük Sasa Kalajdzic, a tavalyi felfedezett nevét, de ő is a sérültek között volt megtalálható.

A sok hiányzó azonban nem látszott, lehengerlőn játszottak a hazaiak, már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert. Fél óra elteltével Forster ugratta ki Wataru Endot, aki gyönyörűen pörgetett át a kilépő Burchert kapus felett.

Hat perccel később jött az újabb hazai gól: Phillipp Klement lőtte ki nagyon pontosan a bal alsót. Ebben szerintünk Burchert azért benne volt, nagyon éles szögből lőtt a középpályás, ezt védeni kellett volna, legyen a lövés bármilyen erős.

Az első félidőben tehát elképesztően jól játszottak a hazaiak, de akkor mit mondjuk a második játékrészre? Összesen 22-szer próbálkoztak gólszerzéssel, abból 11 kapura is ment.

Az 55. percben 3-0-ra alakították az állást, Borna Sosa beadását az előrehúzódó Marc Oliver Kempf fejelte be, majd Hamad Al Ghaddioui szintén egy bólintást követően talált a hálóba.

Teljesen összeesett az újonc, és jött a kegyelemdöfés, ismét Kempf buksijáról került egy labda a hálóba.

A Fürthnek a szépítés jött össze, a hosszabbításban a 85. percben pályára küldött Jamie Leweling szépen húzta el Florian Müller mellett a labdát, majd a hálóba gurított.

Összefoglalás

Az első fordulóból kiindulva jajj a Lipcsének. Persze, nem éri meg összehasonlítani a két mérkőzést, pláne nem éri meg összehasonlítani a Fürthöt és a Lipcsét.

Menjünk végig a két együttes sérültlistáján. Szokni kell még, de Silas Katompa Mvumpa még mindig nem épült fel, még márciusban szenvedett keresztszalag-szakadást. Annyiban szerencséje van, hogy három hónapos eltiltása pont lejár, mire meggyógyul… Lilian Egloff, Chris Führich, Momo Cissé, Naouirou Ahamada, Mohamed Sankoh és Orel Mangala szintén sérültek.

A Leipzignél Alexander Sörloth beteg, Benjamin Henrichsnek a térdével nincs rendben minden, Marcelo Saracchi pedig csak jövőre játszhat.

Tavaly Gulácsiék mindkét alkalommal nyerni tudtak, idegenben 1-0-ra, a Red Bull Arénában 2-0-ra. Összesen eddig hatszor játszottak egymás ellen, a Stuttgart legjobb eredménye egy 0-0-s döntetlen még 2018-ból.

Bár az első fordulós eredmények nem jósolnak hazai sikert, mi mégis úgy gondoljuk, hogy a Leipzig a második fordulóban megszerzi az első győzelmét. Gólerős játékot mutatott be a Stuttgart, ám erről a Fürth is tehetett. Mindenesetre a svábok önbizalma az egekben, akár nehézzé is tehetik a Leipzig számára a meccset. Megpakoljuk még az over 2,5-et is, bízva abban, hogy a vendégek is kapuba találnak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső