Real Madrid – Atalanta: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 15.
Real Madrid
Teljesítmény:
N D D N N
  • Alfredo Di Stefano
  • Március 16. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Atalanta
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kezdjük el a másik Bajnokok Ligája találkozónkat is, a Real Madrid – Atalanta mérkőzéssel fogunk foglalkozni ebben a tippben. Nem sikerült eldöntenie a királyiaknak a továbbjutás sorsát az odavágón, pedig jó 70 percet emberelőnyben futballozhattak. Ez teljesen átalakította az egész meccset, az Atalanta beállt védekezni, a Real Madrid pedig nem igazán tudta áttörni ezt a védelmi falat. Nagyon betömörültek a hazaiak, ez pedig mindig nagy ellensége volt a spanyoloknak.

A hétvégi bajnoki a blancóknak elég nyögvenyelősre sikeredett, az újonc Elche a Sevilla után a Realt is majdnem megtréfálta, aztán jött Karim Benzema… Az Atalanta pedig második félidei gólokkal győzte le a Spezia együttesét.

Holnap este egy teljesen más találkozót fogunk látni. Az Atalanta menni fog előre, és nagy nyomás alatt fogják tartani Thibaut Courtois kapuját, ez szinte biztos. Vagy tévednék?

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Magyarországon az előző körben!

Atalanta – Real Madrid

Zinedine Zidane húzott egy meglepőt már a kezdésnél, igazi csatár nélkül álltak ki Gian Piero Gasperini fiai ellen. A széleken Vinicius Jr. és Marco Asensio próbálkoztak, középen pedig egyfajta árnyékékként Isco osztogatott. Nem is rosszul, egy igazán jó, sokat passzoló csapatot láthattak a tv képernyői előtt ülők.

A két szélső védő, Ferland Mendy és Lucas Vazquez is gyakran értek fel a támadásokhoz, így az Atalanta szélsői nem tudtak annyira fickándozni.

Az első fontos esemény a 18. percben történt. Nem csak fontos volt, de ez volt a meccs legfontosabb mozzanata. Ferland Mendyt ugratták ki, a francia megtolta a labdát, és utolsó emberként szabálytalankodott vele szemben Remo Freuler. A játékvezető nem sokat gondolkozott, egyből a piros kártyát mutatta fel a középpályásnak. Reklamált ő, reklamált a csapattársak, meg a kispadon Gasperini, de nem volt mit tenni. Innentől kevésbé volt veszélyes az Atalanta, akik azért el-eljutottak a spanyolok kapujáig, viszont az első félidőben innentől kezdve csak a vendégeknek volt helyzete.

Meglepő módon Nacho tört be két védő között a tizenhatoson belülre, azonban a végén rossz megoldást választott, pedig középen ott volt Isco…

Az Atalanta hősiesen védekezett, mindig odaért egy láb, hogy szereljen vagy épp blokkoljon, és volt, hogy Gollini kapusnak kellett hárítania. Például Marco Asensio vagy Casemiro fejesénél. Utóbbi hordozott igazi veszélyt magában…

A második félidőt is úgy kezdte a Madrid, hogy bedarálja az ellenfelét, de ez nem jött össze nekik, és egyre fogyott a lendület a játékból. Főleg, miután Josip Ilicic is pályára lépett. Az ő vezérletével kissé kijött a szorításból a kék-fekete csapat, de a kapu előtt ő sem volt elég.

Sokan elkönyvelték már a döntetlent, hogy bevehetetlen vár a Gewiss, de a csapás onnan jött, ahonnan nem számítottak rá. Egy szögletkombináció végén Ferland Mendy szánta rá magát lövésre távolról, tette mindezt a gyengébb lábával. Ez nem látszott, a csavarás tökéletes volt, Gollini nem érte el a labdát, 0-1.

Ez mind szép és jó, de egy egygólos siker egyáltalán nem életbiztosítás a bergamóiak ellen…

Előző meccs eredménye
2021.02.24.Bajnokok Ligája
atalanta
0:1
real madrid
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

A bevezetőben már a végeredményeket elmondtam, lássuk kicsit kibontva, mi történt az Elche, illetve a Spezia elleni mérkőzéseken.

Kezdjük a Real Madriddal! Karim Benzemával a csatasorban vágott neki a meccsnek a királyi gárda, de Kroos és Modric helyett ezúttal Isco és Fede Valverde játszottak. Visszatért Sergio Ramos is, ez a kissé átalakított Real Madrid elméletben jól nézett ki.

De csak elméletben, a gyakorlatban nem. A félidő 0-0-val zárult, a szünet után pedig a vendégek szereztek vezetést, Dani Calvo fejese a felsőlécről pattant be.

Zidane egyből lépett, két percen belül már pályán volt Modric és Kroos, valamint Rodrygo. Később aztán Eden Hazard is újra pályára léphetett, és végül a nyomás gólt, gólokat eredményezett. Karim Benzema előbb Modric beadását fejelte a hálóba, majd – már a hosszabbításban – kapásból bombázta be a blancók győztes gólját. Nem játszott jól a Real Madrid, de Benzema ismét kisegítette őket.

Az Atalanta az első félidőben nem talált be a Speziának, de a másodikban háromszor is. Mario Pasalic duplázott, a két gól között pedig Luis Muriel is betalált, az ő gólja kifejezetten szépre sikeredett. A találkozó végén a Spezia még ugyan szépíteni tudott, de ez nem ér pontot a fociban.

Összefoglalás

Az első és legfontosabb tényező: Casemiro az első meccsen besárgult, emiatt nem lehet ott a visszavágón, ez pedig elég nagy probléma Zidane-nak. Mondjuk, Fede Valverde simán eljátszik a brazil tank helyén, de az biztos, hogy hiányozni fog a francia mesternek az egyik legfoglalkoztatottabb játékosa. Rajta kívül már csak két másik játékost kell megemlítenem: Mariano Diazt és Dani Carvajalt, mindketten sérültek.

Eden Hazard már elég fitt, de biztosan nem kockáztat Zidane, maximum csereként várható a belga. Ezúttal szerintem nincs kérdés, hogy kik fogják a kezdőt alkotni, hacsak nem dönt úgy megint Zizou, hogy mindenkit meglep.

Az Atalantánál sincs sok kérdés. Freulert, Djimsitit és Hateboert kell pótolni. Utóbbit Maehle fogja, a védelemben Palomino játékára van esély, a kiállított Freulert meg minden bizonnyal Pessina helyettesíti.

Biztos, hogy az olaszok támadólag fognak fellépni, ez pedig azt valószínűsíti, hogy az Ilicic – Zapata – Muriel trió fog kezdeni.

A Real Madridnak muszáj gólt szereznie, mert elég sanszos, hogy a bergamóiak legalább egyszer kapuba találnak majd. Az én tippem így most egyszerű: Mindkét fél szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső