Real Madrid – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 10.
Real Madrid
Teljesítmény:
N N V V N
  • Alfredo Di Stefano
  • December 12. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Atletico Madrid
Teljesítmény:
N N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy-két rangadóról azért már írtunk ma, stílszerű, ha egy újabb kerül terítékre és ezzel fejezzük be a napot. A bajnokság éllovasa az Alfredo Di Stefano stadionba látogat, azaz Real Madrid – Atletico Madrid mérkőzést játszanak a spanyol első osztályú bajnokság 13. fordulójában. Tegnap este mindketten kiharcolták a továbbjutást, a Real Madrid hazai pályán mutatott be közel tökéletes játékot, és Benzema duplájának köszönhetően legyőzte a Borussia Mönchengladbach csapatát, míg az Atletico Madrid 90 percen keresztül össztűz alatt áltt Salzburgban, azonban kétszer is meglógtak, így 2-0-ra megnyerték a Szoboszlai Dominikék elleni meccset.

A bajnokság és a BL is megy a Matracosoknak, legnagyobb riválisuk ellen vajon mire számíthatunk?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sevilla – Real Madrid

Sokan utaltak már rá, sokan leírták, hogy Zinedine Zidane állása veszélyben van. A francia mester valószínűleg már nem lenne a Blancók kispadján, ha a Sevilla elleni – meg ami fontosabb, a Gladbach elleni – meccset nem hozta volna le sikerrel. De így tett. Érdekes, hogy a Real Madrid sokszor ötlet nélkül, gyengén és lassan focizik, de ha ég a ház, akkor mindig kitesznek magukért.

Sevillában nem könnyű nyerni, nem is ment flottul… Bár, az első félidő az övék volt, ekkor bizony lett volna lehetőség eldönteni a meccset, a támadó trió mindhárom tagja egyszer-egyszer helyzetbe került. Rodrygo mellé durrantott közelről, majd Benzema lövését védte Bono, végül Vinicius Jr. rúgott luftot egy méterre a kaputól.

Emellett még volt egy jó Kroos tekerés. Ennyi, a Sevillának nem igazán osztottak lapot az első játékrész alatt.

Fordulás után aztán nagyot változott a játék képe, sokkal támadóbb futballt kezdett játszani Julen Lopetegui együttese, így már Courtois is játékba avatkozott többször is. Gólt mégis a vendégek rúgtak, egy egészen furcsa gólt. Egy baloldali beadásba ért bele becsúszva, a cipője orrával Vinicius, a kimozduló Bonot ez annyira megzavarta, hogy a kapus testéről a hálóba vágódott a labda. Hivatalosan az argentin kapus öngólja lett ez, de elévülhetetlen érdemei vannak a fiatal brazilnak a gólban.

Ezzel nagyjából a Real második félidei helyzeteit ki is lőttük, hazai oldalon viszont De Jong, Ocampos (mindketten ollózva), Gudelj és Suso is próbálkozott gólt szerezni, de nem jártak sikerrel. Vagy Courtois védett, vagy mellé/fölé szállt a lövésük.

Fontos három pontot szerzett a Real Madrid, a Ramón Sánchez Pizjuánból nem sokan fognak győzelemmel távozni…

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.01.La Liga
real madrid
1:0
atletico madrid
La Liga
2020.01.12.Spanyol Szuperkupa
real madrid
4:1
atletico madrid
Spanyol Szuperkupa
2019.09.28.La Liga
atletico madrid
0:0
real madrid
La Liga
2019.07.27.ICC
real madrid
3:7
atletico madrid
ICC
2019.02.09.La Liga
atletico madrid
1:3
real madrid
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atletico Madrid – Valladolid

Félelmetes mérleggel rendelkezik Diego Simeone csapata, az Atletico Madrid a fordulót megelőzően hét győzelemmel és két döntetlennel állt, 19 rúgott és összesen 2 kapott góllal. Elképesztő… És a Valladolid elleni meccset követően a győzelmek száma nyolcra, a rúgott góloké pedig 21-re nőtt. A kapott gólok száma nem változott.

Az első játékrész gólt nem hozott, ekkor még tartotta magát a vendég Valladolid, a koronavírusból felépülő Luis Suarez volt a leginkább veszélyes, ő két alkalommal is gólt szerezhetett volna, de egyszer túl hosszan tolta meg a labdát, a másik alkalommal pedig mellé lőtt.

A vendégek viszont aktívabbak voltak, háromszor is védenie kellett Oblaknak.

Aztán a fordulást követően már csak egy csapat volt gyakorlatilag a pályán, és Thomas Lemar az 56. percben vezetést szerzett a hazaiaknak: Trippier lapos beadásáról ugyan még lemaradtak középen, de a hosszún feltűnt a Monaco egykori játékosa és éles szögből kapuba lőtt.

A második találat pedig Marcos Llorrente nevéhez fűződik, Trippier fejesével indult meg a Real Madridtól szerződtetett középpályás, és a bal sarkot választotta.

Az első félidőben egy kicsit meleg volt a pite, de a másodikban kijött a nagyobb tudás és a rutin, így az Atletico továbbra is a La Liga tabellájának élén áll.

Összefoglalás

Mondtam már, hogy imádom a városi rangadókat? Igen, mondtam, sokszor, bocsi. De akkor is! És ez az egyik legkülönlegesebb számomra, a 4-1-es Bajnokok Ligája döntőt azt hiszem, sosem fogom elfelejteni.

Ezek azok a találkozók, amiknél sosem lehet eldönteni, hogy vajon ki fog nyerni. Lehet itt nézni statisztikát, de ezek a rangadók semmiségnek tűnő apróságokon dőlhetnek el. És a fontos rangadókon a Real Madrid nagyon odateszi magát, elég csak belegondolni a tegnapi Bajnokok Ligája meccsükbe. Amikor azt mondom, hogy szinte tökéletes játékot játszottak, akkor azt úgy is kell érteni. Könnyedén lehetett volna 5 vagy 6-0 is az eredmény.

Sergio Ramos visszatérése jót tett a csapatnak, a kapitány jelenléte már egy plusz játékossal ér fel. De nagyot javult mellette Raphael Varane, akinek úgy tűnik, kell a noszogatás, nem lesz ő egyhamar a Real Madrid védelmének új vezére.

A két gyenge pont a tegnapi napon Vinicius és Casemiro voltak. Egyiküknek semmi nem sikerült, a másik pedig sokadszor tűnik lassúnak, lomhának. Aki viszont nagyot ment az Luka Modric. A 35 éves horvát, akit anno a legrosszabb igazolásnak választottak meg ismét brillírozott.

Hazard, Jovics, Mariano és Valverde biztosan kihagyja a találkozót, elég valószínű, hogy Ödegaard is, így nem lennék meglepve, ha a hétvégén ugyanaz a kezdő lépne pályára, mint a BL meccsen. Esetleg egy Vinicius – Asensio cserét tudok elképzelni.

A másik oldalon remek hír, hogy visszatért Suárez, remek hír, hogy továbbjutottak a BL-ben és remek hír, hogy a védelmük, akár egy erőd. Nehéz lesz bevenni, de pl. a Bayern München bebizonyította, hogy egyáltalán nem lehetetlen.

Egyszer minden sorozat megszakad, így az Atletico Madrid veretlensége is meg fog. Szerintem most. Hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső