Real Sociedad – Athletic Bilbao: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 30.
Real Sociedad
Teljesítmény:
N D N N D
  • Reale Arena
  • Október 31. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
D N N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Á, a baszk rangadó. Mindig figyelemmel követem a Real Sociedad – Athletic Bilbao meccseket, mert olyan atmoszférája van, mint kevés más meccsnek. Mostanában nem csak a bajnokságban csaptak össze, hanem a Copa del Rey fináléjában is, a Sevillában megrendezett döntőben végül Imanol Alguacil együttese örülhetett, egy Mikel Oyarzabal góllal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél.

Bátran mondhatjuk, hogy az idei bajnokságban mindkét csapatnak jól megy. A Real Sociedad ki tudta használni a Real Madrid és a Sevilla botlását, újra meg tudtak lépni három ponttal (bár Ancelotti és Lopetegui együttese is egy mérkőzéssel kevesebbet játszott), az Athletic pedig a tabella nyolcadik helyét foglalja el. Vereségük csak egy van (ahogy a Sociedadnak is), ami náluk problémás az a döntetlenek száma.

Lehetséges, hogy a hazaiak győzelmi kényszerben játszanak majd, mire ez a cikk kikerül az oldalra, addigra már nagyban menni fog az Elche – Real Madrid mérkőzés, a Sevilla pedig negyed ötkor kezd hazai pályán az Osasuna ellen. Mindkét üldöző nyerhető ellenfél ellen lép pályára, ez egy plusz nyomás lehet majd Isakék számára. Vagy pont, hogy motiválni fogja őket a teher?

Azért őrült meccsre ne számítsunk, ritka, amikor ez a két csapat úgy igazán egymásnak esik. De a hangulat miatt még egy 0-0-s meccset is képes vagyok elviselni…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Celta Vigo – Real Sociedad: 0-2

G.: Isak, Elustondo

Ejj, ez a Celta aztán hajlamos kiszúrni velünk. Bíztunk abban, hogy a baszkok nyerik a mérkőzést (ez szépen jött is), de abban is, hogy a Celta csatárai megnehezítik majd a vendégek dolgát, és legalább egyszer hálóba találnak. Mivel ez nem történt meg, így felemás eredménnyel zártuk a találkozót. A Celta hazai vesszőfutása ezzel folytatódik, a Real Sociedad pedig megerősítette első helyét.

A kezdők:

Celta Vigo:

Dituro – Mallo, Aidoo, Murillo, Galan – Beltran – Mendez, Suárez, Nolito – Aspas, Mina

Real Sociedad:

Ryan – Zaldua, Elustondo, Le Normand, Munoz – Zubimendi, Merino – Januzaj, D. Silva, Portu – Isak

Bosszantó, hogy az első félidei helyzetekből egyet sem tudott gólra váltani a Celta Vigo. merthogy volt nekik bőséggel, ám a Remiro helyett kapuban álló ausztrál, Mat Ryan kivédte a galíciaiak szemét is. Rögtön a meccs kezdete után helyzetbe kerültek a hazaiak, Nolito csavarása került kapu mellé. Ekkor még nem kellett Ryannek játékba avatkoznia, a hetedik percben viszont már igen, ekkor Denis Suárez közelije halt el a portásban.

A 13. percben Alexander Isak is közel járt a gólhoz, egy indítás után lefutotta védőit a svéd, majd jobbal a rövid felsőt vette célba, Dituro szögletre ütötte a labdát.

Ez után egy kis csend következett, amelyet a félidő végén a Celta tört meg. Itt mutatta be a legnagyobb védését Mat Ryan, a 42. percben előbb Denis Suárez 16 méteres pattogó lövését védte ki, majd a kipattanónál hatástalanította Santi Mina ismétlését is.

Jól játszott a Celta, ám a befejezésekbe hiba csúszott, így a szünetre 0-0-val vonultak a csapatok.

A második félidő kiegyenlítettebb volt, és a Real Sociedad a kapu előtt magabiztosabban mozgott. Ennek eredményeképp Alexander Isak az 54. percben megszerezte a vezetést. A fellazult hazai védelmet Portu és Januzaj törte át, utóbbi lövését védte Dituro, ám szerencsétlenségükre a svéd is ott sertepertélt, és bevágta a kipattanót.

Egy perccel később Mat Ryan újabb dupla bravúrt mutatott be, most Iago Aspas próbálkozott lábbal, majd Santi Mina fejjel. Elképesztő, mit művelt ezen a meccsen az ausztrál.

A baszkoknak nem volt annyi helyzete, mint a Celtának, de azokkal tudtak élni. A 79. percben Aritz Elustondo egy szöglet után lezárta a mérkőzést, a galíciai csapat dominált a mérkőzésen, ám a kapu előtti bizonytalanságok megpecsételték a sorsukat. Ennyivel jobb csapat most a Sociedad…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.07.La Liga
real sociedad
1:1
athletic bilbao
La Liga
2021.04.03.Spanyol Kupa
athletic bilbao
0:1
real sociedad
Spanyol Kupa
2020.12.31.La Liga
athletic bilbao
0:1
real sociedad
La Liga
2020.02.09.La Liga
real sociedad
2:1
athletic bilbao
La Liga
2019.08.30.La Liga
athletic bilbao
2:0
real sociedad
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Espanyol – Athletic Bilbao: 1-1

G.: de Tomas ill. I. Williams

Ez az a tipp, ami tökéletesen végződött a számunkra, hiszen a döntetlen eredménynek drukkoltunk. Lehetett számítani rá, hogy az egyre jobban szereplő Espanyol otthonában a Bilbao is szenvedni fog, legyenek akármilyen formában. Az Espanyol – nincs kétségünk felőle – van annyira jó csapat, hogy ne kelljen a kiesés miatt a hátuk mögé figyelni, ennek most újabb jelét adták.

A kezdők:

Espanyol:

D. Lopez – Vidal, Gomez, Cabrera, Pedrosa – Morlanes, Darder – Embarba, Melendo, Melamed – de Tomas

Athletic Bilbao:

U. Simon – de Marcos, Vivian, Alvarez, Lekue – N. Williams, Vesga, Vencedor, Muniain – Sancet, I. Williams

Marcelino kicsit forgatott a kezdőn, Berenguer mellett a két Garcia, Raúl és Dani is csak a kispadon foglalt helyet, viszont a kezdőbe került Inaki Williams öccse, Nico.

Ahogy arra számítani lehetett, David Lopez helyett Morlanes került a kezdőbe az Espanyolnál.

Feszültségből nem volt hiány a találkozón, Raúl de Tomas nem is úszta meg a kiállítást, de mivel ez a meccs végén történt, ezért erről a szituról beszéljünk egy kicsit később. Főleg, mert van miről beszélni…

Csoda, hogy a meccs elején a vendégek nem találtak kapuba, erre három nagy lehetőségük is volt. Először Nico Williams lőtt mellé a második percben, majd a 15. percben Ohian Sancet lövését hárította Diego Lopez, a kipattanót pedig Iker Muniain tűzte kapura, a gólvonalon álló Cabrera hatalmas mentéssel tisztázott.

Végül említsük meg Sancet második próbálkozását, amit ismételten az Espanyol kapusa védett.

Nagyon érett a gól, ami meg is született a 33. percben. Csakhogy nem a vendégek szerezték, hanem az Espanyol. Történt, hogy egy Gomez által középre lőtt labdába Mikel Vesga kézzel kapott bele a tizenhatoson belül, így büntetővel folytatódhatott a játék, amit Raúl de Tomas értékesített, méghozzá rendkívül magabiztosan.

Az egyenlítésre a második félidő elején került sor, amikor az Espanyol védője, Aleix Vidal túlontúl könnyelmű volt. Lekue vette el a labdát az egykori Sevilla és Barcelona játékostól, az alapvonalról középre passzolt, ahol Inaki Williams a hálóba belsőzött.

Volt még két veszélyes lehetősége a baszkoknak, mindkettő Iker Muniain nevéhez fűződik. Az elsőt Diego Lopez védte, a másodiknál meg rosszul találta el a labdát, miután Inaki Williams remek helyzetbe hozta.

A meccs végi kakaskodás sem maradt el, ahogy említettem Raúl de Tomas a kiállítás sorsára jutott, miután ő és Yeray Alvarez egymásnak estek. A védő a földre esett, a támadó pedig minden tiltakozása ellenére pár perccel korábban mehetett zuhanyozni.

A vége 1-1, számunkra tökéletes eredmény, a baszkok számára nem annyira.

Összefoglalás

A két együttesből majdnem összejönne egy csapatnyi játékos öten-öten nem lehetnek majd pályán a rangadón. A hazaiak részéről Carlos Fernández, Nacho Monreal, Jon Guridi, Diego Rico és Ander Barrenetxea nem szerepelhet, a vendégektől Peru Nolaskoian, Yuri Berchiche, Oier Zarraga, Asier Villalibre és Dani Vivian esett ki.

Vivian az elmúlt meccseken a kezdőben volt, most Yeray Álvarez mellett majd Inigo Martinez játszhat. Sancet nem volt rossz az Espanyol ellen, de egy ilyen kaliberű meccsen a rutinban fog bízni Marcelino, számíthatunk Raúl Garcia játékára.

A másik oldalon visszakerülhet a kezdőbe Mikel Oyarzabal, aki Portu vagy Adnan Januzaj helyét fogja elfoglalni, más változtatásra egyáltalán nem számítanánk.

Ritkán van góleső ezen a párharcon, az utóbbi öt meccsből négy végződött két és fél gól alatt.

Előző fordulóban lejátszott meccsük érdekes: A Real Sociedad nem feltétlenül érdemelt győzelmet, mégis megszerezte, míg a Bilbao rengeteg helyzetet hagyott ki, megérdemelték volna a három pontot, mégis csak egy sikerült…

A Bilbao tétmeccset 2017-ben nyert a Sociedad stadionjában, azóta inkább a hazai győzelmek uralják a statisztikát. Most is így lesz?

Mi kinézünk egy döntetlent ebből a Bilbaoból, ki tudnánk egyezni egy 1-1-es döntetlennel. Ami egyébként reális is lehet, a Bilbao is jó formában van, a Sociedad is nagyot megy, ketten kiolthatják egymást.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső