Rennes – Montpellier: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 16.
Rennes
Teljesítmény:
N N D N N
  • Roazhon Park
  • November 20. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Montpellier
Teljesítmény:
N N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárjuk a mai napot, utolsóként egy francia összecsapás következik, ami akkora hullámokat nem fog verni, mint a Monaco – Lille, de azért ki lehet szedni belőle egy kis pénzt. A terv az, hogy szombaton este egy kicsit több pénzünk legyen a Rennes – Montpellier mérkőzés miatt.

A Montpellier kissé szétszéledt, de nem tört meg. Volt egy nagyon jól működő csatársoruk, Andy Delort és Gaetan Laborde már a múlté, előbbi Nizzába igazolt, utóbbi játékos pedig pont a Rennes csapatához, számára tehát különleges mérkőzés lesz ez, három szép évet húzott le Montpellier-nél.

Bár Franciaországban mindenki a tavalyi bajnok meccsét várja, ez a találkozó is rangadó a maga nemében, hiszen az ötödik és a hatodik helyezett feszül egymásnak.

Bruno Génésio jól igazolt a nyáron, irányításával már tavaly, szezon közben – nagyjából – visszatalált a helyes útra, idén meg… Eddig elégedettek lehetnek a drukkerek azzal, amit látnak.

Nagy sorozatban vannak, az utolsó tíz meccsüket úgy játszották le, hogy közben vereséget egyszer sem szenvedtek, pedig olyan csapatok ellen is pályára léptek, mint a PSG vagy az Olympique Lyon. Messiéket egyetlen csapat tudta idén legyőzni eddig… És az a Rennes… Intő jel lehet ez minden csapat számára.

A Montpellier szintén közel van a dobogóhoz, ami számukra nagy eredmény, főleg úgy, hogy a legjobb csatáraiktól megváltak. A hatodik hely biztató, de félő, hogy ezt nem fogják tudni sokáig tartani, a mezőny ezen része nagyon sűrű, egyetlen hiba is elég ahhoz, hogy adott csapat a mennyből a pokolba kerüljön és fordítva.

Hogy szombat este ki lesz itt és ki lesz ott? Derítsük ki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Rennes – Olympique Lyon: 4-1

G.: Laborde, Traore, Truffert (2) ill. Paqueta

Oké, hogy a Lyon is tud kellemetlen eredményeket elérni, de ez azért messze nem volt benne a pakliban. Peter Bosz együttese nagyon csúnya verésbe szaladt bele, a győzelemnek köszönhetően egy kicsit fellélegezhet a Rennes, sikerült három pontra ellépni Toko Ekambiéktól.

A kezdők:

Rennes:

Gomis – Traore, Omari, Aguerd, Meling – Bourigeaud, Santamaria, Tait, Majer – Laborde, Terrier

Olympique Lyon:

Lopes – Dubois, Boateng, Denayer, Emerson – Mendes, Guimaraes, Caqueret – Toko Ekambi, Paqueta, Aouar

A lehető legerősebb kezdőjét küldte pályára a holland mester, azonban a Rennes nagyszerű napot fogott ki és szabályosan lemosták az ellenfelüket. Nem is emlékszem, mikor kapott a Lyon utoljára négy gólt, főleg a Ligue 1 küzdelmeiben.

Hihetetlenül sűrű félideje volt Anthony Lopesnek, a Lyon kapusának. A Rennes ugyanis a mérkőzés előtt valamiféle rituálé keretein belül vért ihatott, annyira nekiment a vendégeknek. Sokszor Lopes, sokszor a szerencse segítette ki Peter Bosz csapatát, Laborde-ék őrületes tempót diktáltak.

Egyre másra jöttek a hazai helyzetek, miközben Toko Ekambi, Paqueta és Houssam Aouar el sem jutott Gomis kapusig.

Azt lehetett tudni, hogy ezt a fajta nyomást egy egész meccsen át nem lehet bírni, kiderült, hogy egy félidőn át sem. A 40. percben a hatodik kísérlet már beakadt, Gaetan Laborde egy jobboldali szöglet után fejjel volt eredményes.

A szünetre úgy vonulhattak a lyoniak, hogy köszönetet mondtak a Jóistennek, amiért csak egy gólt kaptak, a statisztika az ő szempontjukból lesújtó volt. Míg a Rennes 13-szor próbálkozott – abból 8 el is találta a kaput -, addig a Lyon egyszer sem. Egy kósza, lecsúszott, rossz lövést nem tudtak felmutatni.

Bosz mesternek nem sikerült felpörgetnie a fiait a folytatásra, alig kezdődött el a második félidő, máris újra közepet kellett kezdeniük. Laborde ezúttal egy gólpasszt adott, méghozzá ollózva. Az igazság az, hogy az ollózási kísérlet rosszul sült el, de a labda odapattant Hamari Traore elé, aki kapásból bombázta be a második találatot.

A harmadik és negyedik gól egy csereember műve volt, Adrien Truffert erre a mérkőzésre örökre emlékezni fog. Martin Terriert váltotta a belga tinédzser, majd három perccel később meglőtte első élvonalbeli gólját, nem sokkal később meg a másodikat.

A Lyon teljesen összetört, de egy becsületgólt sikerült szerezniük Lucas Paqueta révén, a brazil tizenegyesből volt eredményes.

Nem hiszem, hogy van ember, aki ezt a meccset, ezt a játékot, ezt a végeredményt előre meg tudta volna jósolni, a Rennes lehengerlően játszott. De ehhez szükség volt egy iszonyatosan gyenge Lyonra is.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.21.Ligue 1
montpellier
2:1
rennes
Ligue 1
2020.08.29.Ligue 1
rennes
2:1
montpellier
Ligue 1
2020.03.08.Ligue 1
rennes
5:0
montpellier
Ligue 1
2019.08.10.Ligue 1
montpellier
0:1
rennes
Ligue 1
2019.01.20.Ligue 1
rennes
0:0
montpellier
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Nice – Montpellier: 0-1

G.: Mollet

Hasonlóan meglepő eredményt ért el a Montpellier csapata is, akik a feltörekvő Nice otthonából hozták el a három pontot. Christophe Galtier együttese nem titkoltan a legjobbak közé vágyik, tele vannak fiatal, tehetséges labdarúgókkal, ám most meg kellett tapasztalniuk, milyen az, amikor saját közönségük előtt veszítenek.

A kezdők:

Nice:

Benitez – Atal, Todibo, Dante, Bard – De Cunha, Lemina, Thuram, Kamara – Delort, Gouiri

Montpellier:

Omlin – Sambia, Esteve, Sakho, Ristic – Mollet, Ferri, Chotard, Mavididi – Wahi – Germain

Jól szerepel a Montpellier, de a Nice még jobban, így nem meglepő módon sokan inkább a hazaiak győzelmét várták a találkozótól. Összesen egy gól esett, az is a hajrában.

Javarészt csak kóstolgatták egymást a felek az első negyvenöt percben, az egész félidő csak két kaput eltaláló lövést hozott.

Nagy fölényben volt a Nizza, de az igazság az, hogy valódi gólhelyzetig ők sem jutottak. Meg a Montpellier sem…

A második félidőben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt, nagyon nyomtak a hazaiak. De Cunha lövését Omlin tolta ki, majd Lemina csavarása a felső lécről ment ki. Várták a szurkolók, hogy megtörjön a jég, a gólcsend, és ez a 80. percben meg is történt, ám a fanatikusok nem feltétlenül erre számítottak. A gólt ugyanis nem kedvenceik, hanem a Montpellier szerezte.

Egy baloldali beadás után sem Dante, sem pedig Bard nem tudott felszabadítani, oda került a játékszer Florent Mollet elé, aki 14 méterről a bal alsóba zúdított.

Ez az egyetlen gól elegendő volt a sikerhez, a Nice játékosai csak saját magukat okolhatják, egy könnyedén nyerhető meccset buktak el. Ezzel pedig lecsúsztak a harmadik helyre, a Lens megelőzte őket. Nagyon furcsa leírni azt, hogy a második helyen álló Nice-t megelőzte a harmadik Lens… Miközben a Monaco, a Lille és a Lyon sehol nincsenek…

Összefoglalás

Megvan annak az oka, hogy a fogadóirodák miért tartják ennyire egyértelműnek, hogy a találkozót majd a Rennes nyeri. Egyrészt az a 4-1-es Lyon elleni siker elég meggyőző volt, másrészt a Rennes alapjáraton remekel hazai pályán, hét meccsükből ötöt megnyertek, és összesen négy gólt kaptak. Ja, és közben a Montpellier messze van a jó teljesítménytől, ha otthonuktól távol kell szerepelni. A Nice volt az első csapat, amelyet idegenben le tudtak győzni.

Az sem mindegy, hogy a vendégek utoljára 2014-ben tudtak nyerni a Roazhon Parkban, azóta a találkozók többségét a házigazda nyeri.

Nézzük, kikre nem számíthatnak a mesterek!

Hazai oldalról a belga szupertehetség, Jérémy Doku fog hiányozni, valamint névrokona, Jérémy Gélin. Utóbbi játékos nagy valószínűséggel idén már nem is léphet pályára.

A vendégeknek nincs semmilyen problémájuk, maximum Téji Savanier-nek kell vigyáznia, egyetlen sárgára van az eltiltástól.

Én ezt a tippet nem szeretném túlságosan elnyújtani. A tippem a hazai győzelem. Az indok pedig egyszerű: Bár a Montpellier jó csapat, de idegenben gyengék, míg a Rennes remekül teljesít hazai pályán.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső