Wolves – West Ham United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 17.
Wolves
Teljesítmény:
V N D N N
  • Molineux Stadium
  • November 20. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
West Ham United
Teljesítmény:
N D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Pont, amikor azt gondoltuk volna, hogy a Wolves kimászott a gödörből, akkor jön a Crystal Palace és Bruno Lage fiait földbe döngöli. Na jó, ez túlzás, de öt veretlen meccs után a fene gondolta volna, hogy majd Patrick Vieiráék állítják meg a farkasokat. De így lett. Kétségbe nem kell esni, szombaton van lehetőség a javításra, de az sem lesz épp egy fáklyás menet, ugyanis a David Moyes vezette West Ham United érkezik a Molineux Stadionba, akikről el lehet mondani, hogy remek formában várják a találkozót.

Nagyon sokszor dicsértem az elmúlt másfél évben a West Ham együttesét, akik a két évvel ezelőtti katasztrofális teljesítményük után, mint főnixmadár éledtek újra hamvaikból. És most már élcsapatnak számítanak, erről nem is igazán kell vagy lehet vitatkozni.

Sok jó meccs lesz szombaton a Premier League-ben, a Wolves – West Ham pedig közéjük tartozik. A héten egyébként még számíthattok további három angol meccsre, köztük a Liverpool – Arsenal találkozóra…

És persze körül fogunk nézni a Serie A-ban és a Bundesligában is.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Crystal Palace – Wolves: 2-0

G.: Zaha, Gallagher

Nagy formában a Crystal Palace, akik immáron hat mérkőzés óta nem találtak legyőzőre. Igaz, abból a hatból négy ért véget döntetlennel, de a bizonyítványt akkor sem kell magyarázni. A Manchester City legyőzése után újabb skalpot gyűjtöttek be, most a Wolves esett áldozatul.

A kezdők:

Crystal Palace:

Guaita – Ward, Andersen, Guehi, Mitchell – Gallagher, Kouyate, McArthur – Zaha, Benteke, Edouard

Wolves:

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, Neves, Moutinho, Ait Nouri – Trincao, Hwang – R. Jiménez

Nagyon kétarcú csapat a Wolves, ezt most is bebizonyították. Úgy kaptak ki a Crystal Palace ellen, hogy reális esélyük nem volt, teljesen megérdemelten tartotta a három pontot a Selhurst Parkban Patrick Vieira. Meg persze a játékosok, az érdemi részt végül is ők csinálták.

Viszonylag eseménytelen első félidőt láthattak a stadionba kilátogató nézők, ahol összesen kétszer találták el a kaput. Egyszer a hazaiak, és egyszer a vendégek.

A Palace részéről Odsonne Edouard próbálkozott, körülbelül 11 méteres lövését José Sá simán fogta. A kipattanóra készülő Conor Gallagher még eltalálta a portugál kapus fejét, így meg kellett szakítani a játékot, Sá végül tudta folytatni a játékot.

A másik oldalon Joao Moutinho szabadrúgását követően Guaitának kellett magához ölelni egy Romain Saiss fejest, túl nehéz dolga neki sem volt.

És akkor ki is végeztük az első félidőt, nem ez volt az előző játéknap legszórakoztatóbb első félideje.

A második félidőben Gallagher szögletét Christian Benteke fejelte rá, ez sem volt egy komoly lehetőség…

Viszont ezután megszületett a meccs első gólja. José Sá rosszul jött ki egy beadásra – első hiba -, majd Nelson Semedo felszabadítása volt rövid – második hiba. A labda McArthurhoz került, aki egy lövőcsel után kiugratta Wilfried Zahát, aki nagyon higgadtan fejezte be az akciót, elgurított a szétterülő José Sá mellett.

A gólörömet egy zászló felemelkedése szakította félbe, a CP játékosai viszont nem értettek egyet az asszisztens döntésével, szerintük a támadó nem volt lesen McArthur passzának pillanatában. Végül a vitát a VAR döntötte el, kiderült, hogy a gól szabályos volt.

Bő negyedórával később alakult ki a végeredmény, az angol válogatott keretébe bekerülő – és San Marino ellen egy félidőt kapó – Conor Gallagher megpattanó lövése kötött ki a kapuban.

A Wolves előtt egy lehetőség akadt a szépítésre, Joao Moutinho lapos szabadrúgását Guaita szedte ki a bal alsóból.

Megérdemelt sikert arattak tehát a hazaiak, a Wolves (megint) árnyéka volt önmagának.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.05.Premier League
wolverhampton
2:3
west ham
Premier League
2020.09.27.Premier League
west ham
4:0
wolverhampton
Premier League
2020.06.20.Premier League
west ham
0:2
wolverhampton
Premier League
2019.12.04.Premier League
wolverhampton
2:0
west ham
Premier League
2019.01.29.Premier League
wolverhampton
3:0
west ham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Ham United – Liverpool: 3-2

G.: Alisson (ög), Fornals, Zouma ill. Alexander-Arnold, Origi

Itt az ékes példája annak, hogy a kalapácsosokat illik már komolyan venni. Most a bajnoki címre törő Liverpoolt verték a forduló rangadóján, megszakítva ezzel egy majdnem hétéves sorozatot. A WHU utoljára 2015-ben tudott bajnoki meccset nyerni a Pool ellen. A vereség miatt Kloppék egy hellyel hátrébb csúsztak, épp a West Ham előzte meg őket, felléptek a dobogó legalsó fokára.

A kezdők:

West Ham United:

Fabianski – Johnson, Zouma, Ogbonna, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Fornals, Benrahma – Antonio

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Oxlade-Chamberlain – Szalah, Jota, Mané

A tavalyi évben a védők estek ki a vörösöktől egymás után, most meg a középpályások sérülnek meg folyton. Így is bevethető volt azonban Henderson és Fabinho, Oxlade-Chamberlain pedig mindig be tud ugrani, ha a szükség úgy hozza.

Nem a középpályásokról akarok beszélni, hanem a Liverpool kapusáról. Alisson Becker a negyedik percben vétett öngólt, amivel a hazaiak vezetést szereztek. Jarrod Bowen szögletére együtt indult el Alisson és Angelo Ogbonna, a WHU védője. A kanyarodó labdát a brazil megpróbálta kiboxolni, ám valahogy a saját kapujába sodródott róla a játékszer. Alisson persze reklamált, hogy Ogbonna meglökte őt, de a játékvezető szerint erről szó sem volt, szabályosnak ítélte meg a gólt.

A félidő végén jött a válasz a Liverpooltól: Mohamed Szalah és Trent Alexander-Arnold készülődtek egy 18 méteres szabadrúgáshoz. Végül utóbbi játékos csavart, méghozzá tökéletesen, Lukas Fabianski mozdulni sem tudott a pontos, erős, jól csapódó és kanyarodó lövésre. Ennél jobban nem lehet szabadrúgást lőni.

A második játékrész elején Declan Rice ugrasztotta fel a közönséget a helyéről, egy szöglet után fejelt kapufát – Alisson megint nem nagyon tudta, mit kellene tennie, előbb elindult, majd visszatáncolt a kapujába. De legalább most megúszta…

Átvehették volna a vörösök a vezetést, ha Sadio Mané egy kicsit jobban céloz, nagy ziccerben pont oda lőtt, ahol a WHU kapusa állt.

A kimaradt helyzetre feleltek a hazaiak, mégpedig góllal. Jarrod Bowen fantasztikus szólója végén Pablo Fornals elé tálalt, a spanyol válogatott egy kicsit vezette a labdát, majd a bal alsót választotta. Alisson beleért, de a gólt nem tudta megakadályozni.

Meggyűlt a szögletekkel a baja a vendégeknek, a harmadik gólt is egy korner után kapták. A hosszúra ívelt labdát nem követték a fehérben játszó vendégek, követte viszont a Chelsea-től megszerzett Kurt Zouma, 3-1.

A Poolnak összejött a szépítés, Divock Origi 16 méteres lövése talált utat a hálóba. Egyenlíteni már nem tudtak a vörösök, ezzel pedig elszenvedték első vereségüket az idei szezonban. Nincs már veretlen csapat a Premier League-ben…

Összefoglalás

Lassan kiegészül Bruno Lage csapata, a stabil kezdőjátékosok közül már csak Pedro Neto hiányzik. A portugál szélső még áprilisban sérült meg, a térdével voltak/vannak problémák, visszatérését februárra várják a klubnál. Vannak még hiányzók, Jonny, Yerson Mosquera, Bruno Jordao és Oskar Buur, de ők azért nem igazán voltak képben sem a mostani, sem a korábbi vezetőedzőnél.

A West Hamnél egyetlen játékos nem lehet pályán majd, ő nem más, mint Angelo Ogbonna. A belső védő a Liverpool elleni bajnokin sérült meg, még az első félidőben le kellett cserélni, Craig Dawson váltotta. És ez valószínűleg most is így lesz.

Tudom, tudom, most már tényleg úgy tűnik, mintha piedesztálra emelném a WHU-t, de valóban megérdemlik a dicséretet. Nézzetek a tabellára, ott vannak a harmadik helyen, holtversenyben a Cityvel, egy győzelemnyire az első helytől. Mi ez, ha nem egy elképesztő sikersztori?

Korábban ez a két csapat jó kis meccseket játszott, tavaly például a londoniak mindkétszer legyőzték az akkor még Nuno Espirito Santo által irányított Wolvest. A Molineux-ben szoros lett az eredmény (2-3), viszont hazai pályán nagyon elverték őket (4-0).

Igaz, előtte a Wolves nyerte a csatákat folyamatosan, de kijelenthetjük, hogy az még egy másik West Ham United volt.

Lehetséges, hogy túlságosan bízom Moyes-ékban, de számomra egyértelmű, hogy ezt a csatát a vendégeknek kell megnyernie. Viszont van egy másik tippem, mégpedig az, hogy mindkét csapat betalál. Korábban hazai pályán is szenvedett a Wolves, de mióta visszatért Jiménez, belelendült Hwang, azóta azért jönnek a gólok is…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső